Μπάρι: Με καμμένα πόδια αποβιβάστηκαν οι διασωθέντες

Μπάρι: Με καμμένα πόδια αποβιβάστηκαν οι διασωθέντες

Συγκλονιστικές εικόνες - Ανακούφιση μετά από ώρες αγωνίας για 49 διασωθέντες που έφτασαν στην Ιταλία

Μπάρι: Με καμμένα πόδια αποβιβάστηκαν οι διασωθέντες
Κατάφερε τελικά να δέσει μετά από περιπλάνηση που θυμίζει Οδύσσεια στα λιμάνια της Ιταλίας το Spirit of Piraeus με τη βοήθεια ρυμουλκών λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Το ελληνόκτητο φορτηγό που ήταν από τα πρώτα πλοία που έφτασαν κοντά στο πληγωμένο Norman Atlantic, κατάφερε να περισυλλέξει συνολικά 49 ναυαγούς, εκ των οποίων οι 25 Έλληνες και νωρίτερα το βράδυ αποδεσμεύτηκε και έπλευσε προς το Μπρίντιζι για να αποβιβάσει τους ναυαγούς. Μάλιστα ήδη στην Ιταλία, στο Λέτσε, κοντά στο Μπρίντιζι, έφτασε ένα C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, για να παραλάβει τους Έλληνες ναυαγούς.

Στις εικόνες που έδειξαν τα Ιταλικά Μέσα ενημέρωσης, εξαντλημένοι και με εγκαύματα στα πόδια οι πρώτοι διασωθέντες αποβιβάζονται στο λιμάνι.  

Κλείσιμο




Στο Μπρίντιζι ο καιρός ήταν άγριος, οι άνεμοι δυσχέραναν την προσπάθεια του μεγάλου πλοίου να μπει στο λιμάνι και μάλιστα με ελάχιστη βοήθεια από το μοναδικό ρυμουλκό του λιμανιού – καθώς τα άλλα έχουν σπεύσει κοντά στο Norman Atlantic – και τελικώς αποφασίσθηκε το Spirit of Piraeus να αλλάξει ρότα και να κατευθυνθεί προς το λιμάνι του Μπάρι για να βρει εκεί καταφύγιο.

Εν τω μεταξύ στην Ιταλία, διατάχθηκε από την εισαγγελία του Μπάρι έρευνα για εγκληματική ενέργεια μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο "Norman Atlantic" αναγκάζοντας τους επιβαίνοντες να εκκενώσουν το πλοίο, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα "Le Figaro".   






















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης