LIVE

Κορωνοϊός

Επιστολή Ρωμανού: Αγώνας ως το θάνατο - Δεν δέχομαι να μου χορηγηθεί ορός

Επιστολή Ρωμανού: Αγώνας ως το θάνατο - Δεν δέχομαι να μου χορηγηθεί ορός

Συνεχίζει την απεργία πείνας - Καταδικάζει τους αυτόκλητους υπερασπιστές του και ειδικά «Συριζέους και λοιπούς εμπόρους ελπίδων» - Διαβάστε την επιστολή του Νίκου Ρωμανού μετά την απόρριψη του αιτήματός του για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας

Λίγη μόνο ώρα αφότου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά ανακοίνωσε ότι απορρίπτει το αίτημα του Νίκου Ρωμανού, για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών ο 21χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», εξέδωσε ένα κείμενο στο οποίο εκφράζει -όπως ο ίδιος αναλύει- «τα τελευταία υπολείμματα συγκροτημένης σκέψης»   με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις.

Υπό τον τίτλο «Χορεύοντας με τον θάνατο για 24 μέρες», ο Νίκος Ρωμανός δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει την απεργία πείνας, προσπερνώντας την οποιαδήποτε πιθανότητα να κάνει  πίσω και όπως τονίζει πως «απαντάει»  με αγώνα ως τη νίκη ή αγώνα ως το θάνατο.

Ο νεαρός κρατούμενος, ο οποίος αρνείται να φάει τις τελευταίες 24 ημέρες και έχει χάσει πάνω από 17 κιλά, καταδικάζει, μάλιστα, τους αυτόκλητους υπερασπιστές του και ειδικά «Συριζέους και λοιπούς εμπόρους ελπίδων» αναφέροντας ότι όσοι έχουν εμφανισθεί «έχουν φάει πόρτα χωρίς διάλογο».

Όπως υποστηρίζει, αν το κράτος τον «δολοφονήσει» με την στάση του, «ο κύριος Αθανασίου και η παρέα του θα μείνουν στην ιστορία ως μια συμμορία δολοφόνων, ηθικοί αυτουργοί σε βασανισμό και δολοφονία πολιτικού κρατουμένου. Ας ελπίσουμε μόνο να βρεθούν εκείνα τα ελεύθερα πνεύματα που θα δικάσουν το δίκαιο της δικαιοσύνης τους με τον τρόπο τους».

Στο κείμενό του ο 21χρονος αναφέρει πως από τις  πρώτες μέρες της απεργίας είχε πει στην παρέμβασή του στη συνέλευση αλληλεγγύης που είχε γίνει στο Πολυτεχνείο ότι η απορριπτική απάντηση του Νικόπουλου ο οποίος -όπως αναφέρει- τόσο καιρό δήλωνε αναρμόδιος είναι η αρχή μιας κρατικής στρατηγικής με στόχο την εξόντωσή του.

Όπως αναφέρει, η προσφυγή του σε δικαστικό συμβούλιο εκτός φυλακής, (μια νομική κίνηση που επιλέγουν πολλοί κρατούμενοι, όταν το συμβούλιο της φυλακής απορρίπτει τις αιτήσεις τους) απορρίφθηκε «με τη δικαιολογία ότι τους δεσμεύει η απόφαση του Νικόπουλου, ίδια ακριβώς απόφαση πάνω στην οποία είχε γίνει προσφυγή».

«Για όσους έχουν την στοιχειώδη αντίληψη από πολιτική η παρέμβαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μια μέρα πριν συνεδριάσει το συμβούλιο ήταν μια ξεκάθαρη εντολή για την απόρριψη του αιτήματος και θα εξηγήσω αμέσως το γιατί», υποστηρίζει.

Σημειώνεται ότι με την απόφαση που έγινε γνωστή σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 11:30, το συμβούλιο έκανε δεκτή την πρόταση που είχε κάνει ο αρμόδιος εισαγγελέας ο οποίος είχε ζητήσει την απόρριψη του αιτήματος του 21χρονου κρατούμενου στις φυλακές Αυλώνας για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών.

Αντιδράσεις σε όλη τη χώρα


Την ίδια ώρα, πλήθος εκδηλώσεων και διαμαρτυριών έχει λάβει χώρα τις τελευταίες ημέρες σε όλη την Ελλάδα, με αίτημα να επιτραπεί στον 21χρονο να φοιτήσει στη σχολή στην οποία πέρασε.

Χθες το βράδυ, στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση-διαμαρτυρία περίπου 5.000 ατόμων.  Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση της ειρηνικής πορείας αλληλεγγύης για τον Νίκο Ρωμανό που ξεκίνησε από την πλατεία Μοναστηρακίου, ξέσπασαν επεισόδια στα Εξάρχεια. Νεαροί έκαψαν λεωφορείο του ΟΑΣΑ στην οδό Στουρνάρη, έβαλαν φωτιές σε κάδους, αναποδογύρισαν αυτοκίνητα και έκαψαν μηχανές, ενώ η αστυνομία απάντησε με χημικά. Συνολικά για τα επεισόδια έγιναν 15 προσαγωγές και 12 συλλήψεις.

Στο μεταξύ, συμβολικές καταλήψεις δημόσιων κτηρίων έχουν πραγματοποιηθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας για τον Νίκο Ρωμανό.

Συγκεκριμένα, σήμερα από τις 7:30 το πρωί, πραγματοποιείται συμβολική και ειρηνική κατάληψη στο δημαρχείο Ηρακλείου Κρήτης από νεαρούς που εκφράζουν, με αυτό τον τρόπο, την αλληλεγγύη τους στο νεαρό κρατούμενο. Σύμφωνα με το Cretalive.gr, η εικόνα είναι ήρεμη και οι εργαζόμενοι προσέχονται κανονικά στο δημαρχείο. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ολόκληρο το κείμενο του Νίκου Ρωμανού:

Χορεύοντας με τον θάνατο για 24 μέρες

Προσπαθώ να αποτυπώσω σε ένα κομμάτι χαρτί τα τελευταία υπολείμματα συγκροτημένης σκέψης με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και την εκ νέου απόρριψη του αιτήματος της εκπαιδευτικής άδειας.

Από τις πρώτες μέρες της απεργίας είχα πει στην παρέμβασή μου στη συνέλευση αλληλεγγύης που είχε γίνει στο Πολυτεχνείο ότι η απορριπτική απάντηση του Νικόπουλου ο οποίος τόσο καιρό δήλωνε αναρμόδιος είναι η αρχή μιας κρατικής στρατηγικής με στόχο την εξόντωσή μου. Αυτή η πολιτική εκτίμηση επιβεβαιώθηκε απολύτως. Αρχικά με την εντολή της εισαγγελέως των φυλακών Κορυδαλλού Ευαγγελίας Μαρσιώνη για αναγκαστική μου σίτιση, πράξη που συνιστά πραγματικό βιασμό και έχει οδηγήσει στο θάνατο μεταξύ άλλων τόσο του Xολγκερ Μαϊνς στην Γερμανία όσο και μελών της GRAPO στην Ισπανία. Προς τιμήν τους οι ιατροί του νοσοκομείου πέταξαν στα σκουπίδια την εισαγγελική εντολή και αρνήθηκαν να διαπράξουν ένα τέτοιο κρατικό έγκλημα.

Εν συνεχεία η προσφυγή μου σε δικαστικό συμβούλιο εκτός φυλακής, (μια νομική κίνηση που επιλέγουν πολλοί κρατούμενοι, όταν το συμβούλιο της φυλακής απορρίπτει τις αιτήσεις τους) απορρίφθηκε με τη δικαιολογία ότι τους δεσμεύει η απόφαση του Νικόπουλου, ίδια ακριβώς απόφαση πάνω στην οποία είχε γίνει προσφυγή.

Για όσους έχουν την στοιχειώδη αντίληψη από πολιτική η παρέμβαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μια μέρα πριν συνεδριάσει το συμβούλιο ήταν μια ξεκάθαρη εντολή για την απόρριψη του αιτήματος και θα εξηγήσω αμέσως το γιατί.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει τεχνηέντως ότι ο Αθανασίου δεν είναι αρμόδιος για να προσθέσει παρακάτω: «Η εκπαιδευτικές άδειες χορηγούνται αποκλειστικά από το αρμόδιο συμβούλιο (της φυλακής), στο οποίο προΐσταται ο εισαγγελικός λειτουργός, ενώ για τους υπόδικους απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη του δικαστικού οργάνου που διέταξε την προσωρινή κράτηση».

Με λίγα λόγια η εγκυρότητα της προσφυγής ακυρώνεται δια στόματος υπουργού απλά και ξεκάθαρα. Όλο αυτό ντυμένο με την ανυπόστατη πρόταση για μαθήματα μέσω τηλεδιάσκεψης αντί αδειών, η οποία δεν ευσταθεί λόγω των εργαστηρίων που έχουν αναγκαστική παρουσία, ενώ ανοίγει και τον δρόμο στα συμβούλια των φυλακών να τις καταργήσουν εντελώς, αφού είναι γνωστή η ευθυνοφοβία τους και η λύση της τηλεδιάσκεψης θα ισχύσει για όλους τους κρατούμενους.

Με την ίδια ακριβώς λογική σε λίγο καιρό τα επισκεπτήρια με τις οικογένειές μας θα γίνονται μέσα από οθόνες για λόγους ασφαλείας όπως και τα δικαστήριά μας. Η τεχνολογία στην υπηρεσία «του σωφρονισμού» και της δικαιοσύνης. Ανθρώπινη πρόοδος ή εκφασισμός… η ιστορία θα κρίνει.

Σε αυτό το σημείο έχει αξία να αναφέρω και τον ρόλο του ειδικού εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα την απεργία πείνας έχει πάρει σαφείς πολιτικές εντολές από τους πολιτικούς του προϊσταμένους στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, γι’ αυτό άλλωστε και όλοι ρίχνουν την ευθύνη σε αυτόν. Αντάλλαγμα για αυτό του το λειτούργημα θα είναι η προαγωγή του στον Άρειο Πάγο, όπως άλλωστε συνέβη και με τον προκάτοχό του Δημήτρη Μόκα, που είχε πρωτοστατήσει σε δεκάδες αντιαναρχικές, κατασταλτικές εκστρατείες. Τώρα απολαμβάνει τον παχυλό μισθό της δικαστικής ελίτ του Αρείου Πάγου. Τυχαίο ; Δεν νομίζω.

Εγώ από την πλευρά μου συνεχίζω, προσπερνάω την οποιαδήποτε πιθανότητα να κάνω πίσω και απαντάω με ΑΓΩΝΑ ΩΣ ΤΗ ΝΙΚΗ Ή ΑΓΩΝΑ ΩΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.

Σε κάθε περίπτωση αν το κράτος με δολοφονήσει με την στάση του, ο κύριος Αθανασίου και η παρέα του θα μείνουν στην ιστορία ως μια συμμορία δολοφόνων, ηθικοί αυτουργοί σε βασανισμό και δολοφονία πολιτικού κρατουμένου. Ας ελπίσουμε μόνο να βρεθούν εκείνα τα ελεύθερα πνεύματα που θα δικάσουν το δίκαιο της δικαιοσύνης τους με τον τρόπο τους.
Κλείνοντας θέλω να στείλω την συνενοχή μου και την φιλία μου σε όσους στέκονται δίπλα μου με όλα τα μέσα.

Τέλος δύο λόγια για τα αδέρφια μου, τον Γιάννη που βρίσκεται και αυτός στο νοσοκομείο, τον Αντρέα, τον Δημήτρη και αρκετούς ακόμα.

Ο αγώνας κυοφορεί και απώλειες αφού στα μονοπάτια προς μια αξιοπρεπή ζωή πρέπει να πάρουμε από το χέρι τον θάνατο, ρισκάροντας να τα χάσουμε όλα για να κερδίσουμε τα πάντα. Ο αγώνας συνεχίζεται με Γροθιά στο μαχαίρι, ξανά και ξανά.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ !
ΓΙΑ ΟΣΟ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ !
6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ
Η ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΘΑ ΤΡΙΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΕΙ
ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ.

ΥΣ: Προφανώς και δεν μπορώ να ελέγξω τους κοινωνικούς αυτοματισμούς που προκαλούνται. Πάντως όσοι Συριζέοι και λοιποί έμποροι ελπίδων έχουν εμφανισθεί έχουν φάει πόρτα ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ, ενώ ξανατονίζω ότι έχω υπογράψει επισήμως την άρνηση μου για οποιαδήποτε χορήγηση ορού.

Νίκος Ρωμανός


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης