Σε οριακή κατάσταση η υγεία του Νίκου Ρωμανού, λένε οι γιατροί

Σε οριακή κατάσταση η υγεία του Νίκου Ρωμανού, λένε οι γιατροί

Επειτα από 24 ημέρες απεργίας πείνας, ο 21χρονος παρουσιάζει μεγάλη καταβολή, είναι πολύ αδύναμος, με χαμηλή αρτηριακή πίεση που εγκυμονεί κινδύνους

Σε οριακή κατάσταση η υγεία του Νίκου Ρωμανού, λένε οι γιατροί
Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται ο Νίκος Ρωμανός, σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», στο οποίο μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται τις τελευταίες μέρες.

«Έπειτα από 24 ημέρες απεργίας πείνας ο 21χρονος παρουσιάζει μεγάλη καταβολή, είναι πολύ αδύναμος, με χαμηλή αρτηριακή πίεση που εγκυμονεί κινδύνους ιδίως όταν δεν είναι κλινήρης», λέει στο
protothema.gr η κυρία Ματίνα Παγώνη, διευθύντρια του νοσοκομείου και πρόεδρος της Ένωσης Νοσκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά ( ΕΙΝΑΠ).

Κλείσιμο
Ο νεαρός κρατούμενος αρνείται σταθερά τη λήψη τροφής ή τη χορήγηση όρους από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Όπως εξηγεί η γιατρός, η άρνηση του οφείλει να γίνεται δεκτή και σεβαστή από τους επαγγελματίες της Υγείας, εφόσον αποτελεί συνειδητή και ελεύθερη απόφαση του κρατουμένου.

Η υποχρεωτική χορήγηση τροφής επιτρέπεται σε ασθενείς μόνο σε περιπτώσεις που υπάρχει ψυχιατρική γνωμάτευση, η οποία διαπιστώνει προβλήματα ψυχικής Υγείας στο άτομο, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύει.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης