ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη και αυταρχική η απόφαση για τον Ρωμανό

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη και αυταρχική η απόφαση για τον Ρωμανό

Σε σχόλιό του αναφέρει ότι προσβάλλει τις δημοκρατικές αρχές

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη και αυταρχική η απόφαση για τον Ρωμανό
Για μια «απαράδεκτη» και «αυταρχική» απόφαση κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά και την απόρριψη του αιτήματος του  Νίκου Ρωμανού για εκπαιδευτική άδεια.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείου Τύπου του κόμματος αναφέρει ότι η άρνηση του Συμβουλίου στο αίτημα του 21χρονου να παρακολουθήσει τα μαθήματά στη σχολή του «αποτελεί μια απαράδεκτη και αυταρχική απόφαση που προσβάλλει τις δημοκρατικές αρχές».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο νεαρός φοιτητής, διεκδικεί απλά «το αυτονόητο δικαίωμά στη μόρφωση» μετά την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσα από τις πανελλήνιες εξετάσεις και τονίζει πως ο θεσμός των εκπαιδευτικών δεν είναι μόνο προς όφελος των κρατουμένων, αλλά και προς όφελος της κοινωνίας.

Όπως αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Ν. Ρωμανός, ο οποίος βρίσκεται στην 24η ημέρα απεργίας πείνας «θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή», πρέπει να πάρει την εκπαιδευτική άδεια που δικαιούται «και να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το απαράδεκτο καθεστώς εξαίρεσης και διακρίσεων, και κατ' ουσίαν απαγόρευσης του υπέρτατου αγαθού της μόρφωσης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης