ΣτΕ: Συζητήθηκαν οι αιτήσεις για «πάγωμα» του πλαφόν στη συνταγογράφηση

ΣτΕ: Συζητήθηκαν οι αιτήσεις για «πάγωμα» του πλαφόν στη συνταγογράφηση

Συζητήθηκαν οι αιτήσεις αναστολής που έχουν καταθέσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) με τις οποίες ζητούν να ανασταλεί το μέτρο του πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων που προβλέφθηκε ανά γιατρό και ανά περιφέρεια

ΣτΕ: Συζητήθηκαν οι αιτήσεις για «πάγωμα» του πλαφόν στη συνταγογράφηση
Το «παρών» στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), όπου και συζητήθηκε η αίτηση ιατρικών συλλόγων για «πάγωμα» του πλαφόν στη συνταγογράφηση, έδωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Ειδικότερα, στην Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ συζητήθηκαν οι αιτήσεις αναστολής που έχουν καταθέσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) με τις οποίες ζητούν να ανασταλεί το μέτρο του πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων που προβλέφθηκε ανά γιατρό και ανά περιφέρεια.

Κλείσιμο
Κατά τη συζήτηση των αιτήσεων αναστολής (με εισηγητή τον πάρεδρο κ. Η. Μάζο), τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι των δυο πλευρών με παρόντες τον πρόεδρο του ΠΙΣ Μιχάλη Βλασταράκο, τον πρόεδρο ΙΣΑ Γ. Πατούλη καθώς και τον κ. Βορίδη αλλά και τον πρόεδρο ΕΟΠΥΥ Δ. Κοντό.

Οι εκπρόσωποι των ιατρικών συλλόγων κατά τη συζήτηση υποστήριξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το μέτρο υποβιβάζει την παροχή υπηρεσιών υγείας και προκαλεί κινδύνους στη δημόσια υγεία.

Αντίθετα, οι εκπρόσωποι του υπουργείου φέρονται να ανέφεραν στο δικαστήριο ότι δεν τίθεται κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και ότι για το μέτρο που αποβλέπει στη μείωση των δαπανών, ελήφθησαν υπόψη επιστημονικά κριτήρια και στατιστικά δεδομένα.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο πρόεδρος του ΣτΕ κ. Σωτήρης Ρίζος έχει εκδώσει ήδη προσωρινή διαταγή για αναστολή του μέτρου μέχρι ωσότου εκδοθεί απόφαση της επιτροπής αναστολών.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης