«Καθαρό» το πιστόλι του Μαζιώτη - «Χτενίζουν» Μαρούσι και Πατήσια για τη γιάφκα

«Καθαρό» το πιστόλι του Μαζιώτη - «Χτενίζουν» Μαρούσι και Πατήσια για τη γιάφκα

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε Μαρούσι και Πατήσια αλλά και στον Κολωνό, την Κυψέλη, το Χαλάνδρι, τον Μαραθώνα και το Γραμματικό. Η Αντιτρομοκρατική ωστόσο, στρέφει το βλέμμα της και στην επαρχία(Πελοπόννησος-Στερεά Ελλάδα)

«Καθαρό» το πιστόλι του Μαζιώτη - «Χτενίζουν» Μαρούσι και Πατήσια για τη γιάφκα
«Πολύ κρίσιμες» χαρακτηρίζει η Αντιτρομοκρατική τις επόμενες ώρες, καθώς δίνει «μάχη» προκειμένου να εντοπιστεί το σπίτι - γιάφκα που νοίκιαζε ο Νίκος Μαζιώτης.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τις εργαστηριακές-βαλλιστικές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι το πιστόλι USP 9 MM που είχε στην κατοχή του κατά τη διάρκεια της αιματηρής συμπλοκής στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι της Τετάρτης ο Νίκος Μαζιώτης δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Επίσης, από τους εννέα κάλυκες που περισυνελέγησαν από το σημείο της αιματηρής συμπλοκής του Μαζιώτη με τους αστυνομικούς, οι οκτώ έχουν πυροδοτηθεί από το όπλο αυτό του συλληφθέντα και ο ένατος από πιστόλι αστυνομικού.

Κλείσιμο
 

Ψάχνουν πόρτα - πόρτα για το σπίτι - γιάφκα του Μαζιώτη

Την ίδια ώρα, διαμερίσματα που πιθανόν χρησιμοποιούσε ο Νίκος Μαζιώτης ως κρησφύγετα – γιάφκες και χώρους στάθμευσης όπου άφηνε το Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του, αναζητούν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Από το απόγευμα της Τετάρτης, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται έρευνες σε διάφορες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας όπως στα Εξάρχεια και στα βορειοανατολικά προάστια από την Αντιτρομοκρατική σε συνεργασία με κλιμάκια αστυνομικών της ΕΚΑΜ ενώ έντονη είναι η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας.

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε Μαρούσι και Πατήσια αλλά και στον Κολωνό, την Κυψέλη, το Χαλάνδρι, τον Μαραθώνα και το Γραμματικό. Η Αντιτρομοκρατική ωστόσο, στρέφει το βλέμμα της και στην επαρχία(Πελοπόννησος-Στερεά Ελλάδα).

Σε ορισμένες από τις περιοχές αυτές, η Αντιτρομοκρατική είχε εντοπίσει το μεταμφιεσμένο Νίκο Μαζιώτη από κάμερες του ΗΣΑΠ πριν από τρεις ημέρες και είχε «χαρτογραφήσει» τις κινήσεις του.



Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, άντρες της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησαν έρευνα σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια, καθώς υπήρχαν πληροφορίες πως ο 42χρονος καταδικασμένος για τρομοκρατία σύχναζε στο συγκεκριμένο διαμέρισμα.

Παράλληλα, αναζητούνται συνεργοί στις ληστείες ή τις επιθέσεις που πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα των δύο ετών που διέφευγε.

Προκειμένου να εντοπιστούν γρήγορα οι γιάφκες, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της πλαστής ταυτότητας του Ν.Μαζιώτη, ζητώντας τη βοήθεια των πολιτών και κυρίως των ιδιοκτητών που ενδεχομένως του έχουν ενοικιάσει διαμερίσματα ή αποθήκες.

Στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής είναι και η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα η οποία είχε επίσης επικηρυχθεί για ένα εκατομμύριο ευρώ και ο βασικός ρόλος της ήταν η συγγραφή των προκηρύξεων και όχι ο επιχειρησιακός τομέας που ήταν αρμοδιότητας του Ν.Μαζιώτη.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης