Ρέθυμνο: Θα ρίξουν δόλωμα για να πιάσουν τον κροκόδειλο

Ρέθυμνο: Θα ρίξουν δόλωμα για να πιάσουν τον κροκόδειλο

Αν και δεν διευκρινίστηκε τι δόλωμα θα είναι αυτό που θα δελεάσει το ερπετό, η επιχείρηση θα γίνει τελικά την Παρασκευή - Ασκήσεις επί χάρτου θα κάνουν οι αρμόδιοι για να είναι προετοιμασμένοι

Ρέθυμνο: Θα ρίξουν δόλωμα για να πιάσουν τον κροκόδειλο
Από «μια ανοησία κάποιου που απελευθέρωσε τον κροκόδειλο στο φράγμα Ποταμών» εκτιμά ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, ότι βρέθηκε το τροπικό ερπετό στα νερά του φράγματος στο Ρέθυμνο, γεγονός που τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει από ανησυχία ως ... γέλια. Όπως είπε ο κ.Μαρινάκης, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, η απελευθέρωση του κροκόδειλου πρέπει να έγινε πριν περίπου ένα χρόνο, ενώ εκτιμάται ότι το ερπετό είναι μικρό σε ηλικία, γεγονός ... παρήγορο σύμφωνα με το δήμαρχο, αφού το ζώο δε βρίσκεται ακόμη σε αναπαραγωγική ηλικία.



Κλείσιμο

 «Δεν ξέρουμε εάν είναι ένας ή δυο» είπε ο κ.Μαρινάκης, τονίζοντας ότι δεν είναι απλή διαδικασία η διαπίστωση του αν όντως οι κροκόδειλοι είναι δύο. Μέχρι τώρα πάντως το σύστημα θερμικών καμερών που έχει εγκατασταθεί δεν έχει εντοπίσει δύο κροκόδειλους μαζί. 



Σε ό,τι αφορά στον εντοπισμό και την αιχμαλωσία του ζώου, αυτό θα γίνει με δολώματα, την Παρασκευή, παρουσία ειδικών που θα βρεθούν στην περιοχή, ενώ αύριο η επιχείρηση θα γίνει επί χάρτου.

Σύσκεψη αύριο στο Ηράκλειο

Σύσκεψη προετοιμασίας της προσπάθειας αιχμαλωσίας του κροκόδειλου που έχει εντοπιστεί στα νερά της λίμνης του Φράγματος των Ποταμών, θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με το διευθυντή Διαχείριση Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Βαγγέλη Μαμαγκάκη, θα εξεταστούν οι θέσεις στις οποίες έχει εντοπιστεί το τροπικό ζώο προκειμένου να αιχμαλωτιστεί γρήγορα «αλλιώς μπορεί να τον ψάχνουμε και όλο το καλοκαίρι».

Ο κ. Μαμαγκάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε επίσης, πως οι αρμόδιοι φορείς ενδιαφέρονται να μάθουν αν στο φράγμα υπάρχει και δεύτερος κροκόδειλος. Οι περιοχές όπου «συχνάζει» παρακολουθούνται συνεχώς με κάμερες.


Πηγή: Cretalive.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης