Πολιτικός και συνδικαλιστής «θησαυρίζουν» από κυκλώματα της ψυχικής υγείας

Πολιτικός και συνδικαλιστής «θησαυρίζουν» από κυκλώματα της ψυχικής υγείας

Απίστευτες καταγγελίες από την υφυπουργό Υγείας Ζέττα Μακρή - Μιλώντας στο protothema.gr καταγγέλει τα «μέλη μιας οικογένειας που λαμβάνουν εκατομμύρια ως μισθούς» εκμεταλλευόμενοι τα παράθυρα του νόμου για την φροντίδα των ψυχικά πασχόντων

Ενδελεχείς ελέγχους στις Μονάδες Ψυχικής Υγείας που λειτουργούν από ιδιώτες με τη χρηματοδότηση του κράτους, δρομολογεί το υπουργείο Υγείας, μετά τα στοιχεία – σοκ με τις διπλοεγγραφές ασθενών, τις υπερβολικές χρώσεις ιατρικών πράξεων, την μη ταυτοποίηση  ψυχικά ασθενών με βάση τους ΑΜΚΑ, που κατέδειξε ο πρόσφατος δειγματοληπτικός έλεγχος των αρμόδιων υπηρεσιών.
 
«Από τον έλεγχο των δομών αυτών δεν θα εξαιρεθούν ούτε εκείνες στις οποίες συμμετέχουν εν ενεργεία πολιτικοί ή συγγενείς συνδικαλιστών ή  οι έχοντες διαχρονικά ασυλία. Αυτή τη φορά, τον τελικό λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η αρμόδια υφυπουργός κυρία Ζέττα Μακρή, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας των Μονάδων μέχρι σήμερα αλλά και την διακριτική μεταχείριση που ενδεχομένως είχαν κάποιες λόγω των προσώπων που τις διηύθυναν.
 
Εκτός από τις δομές όπου συμμετέχουν βουλευτής και συγγενείς συνδικαλιστή του χώρου της ψυχικής υγείας, ο έλεγχος από το υπουργείο Υγείας θα επικεντρωθεί και σε ψυχικές δομές όπου διοικούσαν και εργάζονταν έξι άτομα από μία οικογένεια.

«Δυστυχώς έχουμε στη διάθεσή μας εξωφρενικά στοιχεία με μέλη μιας οικογένειας να λαμβάνουν εκατομμύρια ως μισθούς», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μακρή, μιλώντας στο protothema.gr.
 
Σύμφωνα με την υφυπουργό, «ο αριθμός των 500.000 ιατρικών πράξεων που αφορούν ψυχικά ασθενείς μόνο για το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους είναι υπερβολικός και ύποπτος, και σε κάθε περίπτωση χρήζει περαιτέρω διερεύνησης».
 
Μετέτρεψαν τους ασθενείς σε…περιφερόμενο θίασο

Με σκληρή γλώσσα απάντησε η κυρία Μακρή και στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή του  Δικτύου για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Ψυχική Υγεία «Αργώ» η οποία κατήγγειλε την υφυπουργό για διάλυση της ψυχικής μεταρρύθμισης καθώς και για την αφειδώς χορήγηση από πλευράς της αδειών Κέντρων Ημέρας ή άλλων Μονάδων.
 
Σε ό,τι αφορά τα  Κέντρα Ημέρας, κατά τα επιστημονικώς ενδεδειγμένα αυτά μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες και σε ψυχικά πάσχοντες,  που διαβιούν σε οικοτροφεία και ξενώνες, υπό την προϋπόθεση ότι πρόκειται για ασθενείς που ετοιμάζονται να κάνουν το επόμενο βήμα στην κοινωνική τους επανένταξη, δηλαδή είτε να επιστρέψουν στην οικογένειά τους , είτε να ζήσουν αυτόνομα.
 
«Στην Ελλάδα παρατηρείται ποσοστό 38,8% ( τόσο υψηλό, που εάν ανταποκρινόταν σε επιστημονικές διαπιστώσεις, θα έπρεπε να καμαρώνουμε παγκοσμίως), νοσηλεύεται και σε οικοτροφεία και σε ξενώνες ταυτόχρονα, κάνοντας χρήση υπηρεσιών ψυχικής υγείας και από περισσότερα του ενός Κέντρα Ημέρας. Πόσο επικερδές για τους επιχειρηματίες, που τυχαίνει να είναι ιδιοκτήτες και Οικοτροφείων και Κέντρων Ημέρας! Πόσο επωφελής για αυτούς τους ίδιους (και όχι για τους ασθενείς) η διπλή αυτή οικονομική παροχή!» αναφέρει η κυρία Μακρή, η οποία μάλιστα μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ,  έκανε λόγο για «ασθενείς που εντοπίζονται σε διάφορες κλινικές, ως περιφερόμενος θίασος. Υπήρχαν ορισμένοι επωφελούμενοι από το πρόγραμμα ψυχικής υγείας που ήταν ανάρπαστοι».
 
Αναφορικά με τις άδειες λειτουργίας δομών  που χορήγησε η υφυπουργός επισήμανε ότι «η υπογραφή μου δεν αναιρεί την υποχρέωσή τους να τηρούν το νόμο, ούτε μου αφαιρεί την δυνατότητα να τους ελέγχω, όσο έχω τον θεσμικό αυτό ρόλο».


ΣΧΟΛΙΑ (8)

Καράντη Μαρία

Και που να μάθουν τη διαφθορά και τη ρεμούλα που επικρατεί στα δημόσια μας Μαιευτήρια!

Ξέρουμε που ανήκουν

Και που ανήκουν οι συγκεκριμένοι; Το μαντέψατε, έτσι; Στο συνταγματικό τόξο! Εε 'ντάξει, δεν ήταν και τόσο δύσκολο!

ΚΑΙΤΗ

ΚΑΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΠΛΗΓΕΙ .ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΥΗΜΕΡΟΥΣΑΝ

ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΔΟΕ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΙΣ Μ.Κ.Ο ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ? ΤΟ 90% ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΜΟΝΟ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΜΕ ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ .ΟΤΑΝ Ο ΠΛΕΥΡΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΜΕ 45.000 ΕΥΡΩ ΩΣ ΜΗΝΙΑΙΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΣΟΡΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ....Μ.Κ.Ο ΤΟΥ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΥ ΑΥΤΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΝ ΚΑΜΕΡΑ....- ΜΑΓΚΙΑ ΜΟΥ .ΜΟΝΟ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΕΧΕΙ 20 ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ Μ.Κ.Ο ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ .ΑΝ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ .ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ ? ΧΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ...ΜΠΑΖΑ ΔΕΝ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ ? ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΦΘΑΝΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ .ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΝ ΣΕΠΕ ΓΙΑ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΩΝ 1.200 ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΡΓΑΤΕΣ ΕΧΟΥΝ...ΡΕΠΟ .ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ .ΟΛΑ ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΝΑ ΣΑΠΙΣΟΥΝ .ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ .ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΝΑ ΘΗΣΑΥΡΙΣΟΥΝ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ...ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ .ΟΣΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ...ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ .ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ .ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ...ΛΕΝΕ .-

leo

Ολα σωστά αυτά που λέτε. Θυμωμένος κι εγώ έλαβα μια χρήσιμη ενημέρωση απο φίλο σχετικά με αυτο το θέμα. Τα 3-4 τελευταία χρόνια δημιουργήθηκαν όλες αυτές οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες και διασυνδέσεις που επιτρέπουν αυτούς τους ελέγχους. Θυμάστε πως καταστρέφαν τα κομπιούτερ οι δημοσιουπάλληλοι ακριβώς για να μήν γίνονται τέτοιοι έλεγχοι. Και προσοχή το ΣΔΟΕ και οι έφοροι είναι έλεγχοι που γίνονται απο υπαλλήλους, ανθρώπους που ακόμη δεν καταφέραμε να απαλλάξουμε απο την διαφθορά. Ο έλεγχος αυτός της Υφυπουργού γίνεται μέσα απο την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τα άπειρα παραπεμπτικά που όμως, είναι πλέον εύκολο να ελέγξουν και να διασταυρώσουν, γρήγορα και εύκολα. Ας το δεχθούμε: αυτοί οι διεφθαρμένοι πολιτικοί που μας έφεραν ως εδώ, αυτοί δημιουργούν αυτήν τη πραγματική πρόοδο ΜΟΝΟ με την πίεση της "εκβιαστικής" Τρόϊκας, και σαν αποτέλεσμα η Κα Μακρή αναγγέλει και τον πολιτικό (είναι αυτός που όλοι υποπτευόμαστε;) και τον συνδικαλιστή και το πόσες φορές την ημέρα χρέωσε ο ψυχασθενής τους φορολογούμενους. Μέσα σε όλα τα δεινά ΑΥΤΟ είναι μια ελπιδοφόρα πρόοδος που πρέπει να συνεχισθεί.

Ίλιρ Λαγγινι

Α ρε φασιστακο με περιΚΕΦΑΛΑΙΑ!!! Έχεις μείνει και ορφανος απο όταν βάλανε τον φυρερ σου στη στενή

NAI

ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΤΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ

Η κακιά Τρόικα

Έλληνας πολιτικός και Έλληνας συνδικαληστής είναι λαμόγια που μόνο στόχο έχουν πως θα ξεζουμίσουν κρατικό χρήμα; Τι κεραμίδι είναι αυτό; Απίστευτο. Φυλακή κανένας; Δήμευση περιουσίας; Τίποτα;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

marin02

Καταστροφικό να υπάρχουν μονοπώλια στο λιμάνι, που φτιάχνουν in-house τις δικές τους εταιρείες, επισήμανε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά

katagelia_ar

Μεγάλωσε μέσα στη φρίκη και τη βία του πατέρα που εξέδιδε την ίδια του την κόρη. Κατάφερε να ξεφύγει σπουδάζοντας. Αλλαξε ταυτότητα και πλέον διαπρέπει ως ηθοποιός - Επέστρεψε για να σώσει την αδελφή του αλλά κυρίως την ψυχή του, αποκαλύπτοντας το πραγματικό πρόσωπο του πατέρα τους