ΓΣΕΕ για Ryanair: «Νέα εργασιακά ήθη: Πληρώνεις για να πληρωθείς»

ΓΣΕΕ για Ryanair: «Νέα εργασιακά ήθη: Πληρώνεις για να πληρωθείς»

Ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας

ΓΣΕΕ για Ryanair: «Νέα εργασιακά ήθη: Πληρώνεις για να πληρωθείς»
Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας και όλων των αρμοδίων αρχών σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την τακτική και πρακτική των προσλήψεων της αεροπορικής εταιρείας Ryanair ζητά η ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα της αναδόχου εταιρείας, που έχει αναλάβει την πρόσληψη των εργαζομένων, όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να προσληφθούν και χωρίς αυτό να κατοχυρώνει την πρόσληψή τους, αναγκάζονται να πληρώνουν δίδακτρα εκπαίδευσης, που αγγίζουν το συνολικό ποσό των 4.000 ευρώ.

Οι καταγγελίες, που έχουν φιλοξενηθεί και στον ξένο Τύπο, αναφέρουν ότι οι προσληφθέντες υπογράφουν σύμβαση με άλλη ανάδοχο εταιρεία, η οποία προβλέπει ότι ο μισθός τους δεν καταβάλλεται, όταν οι πτήσεις καθυστερούν ή όταν παρουσιάζεται πρόβλημα στο αεροπλάνο.

Κλείσιμο
«Είναι ανήκουστο και πρωτοφανές ο εργοδότης, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η Ryanair, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη για εργασία, να λειτουργεί ως Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης, όπως απαράδεκτο είναι εάν ισχύουν τα όσα καταγγέλλονται να καταστρατηγούνται βασικές και αδιαπραγμάτευτες αρχές του εργατικού δικαίου.Η υπόθεση επιβάλλεται να διερευνηθεί άμεσα» καταλήγει η ΓΣΕΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης