Καθ' οδόν για τη Θεσσαλονίκη οι αγρότες!

Καθ' οδόν για τη Θεσσαλονίκη οι αγρότες!

Παραμένουν τα τρακτέρ παρατεταγμένα στα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων

Καθ' οδόν για τη Θεσσαλονίκη οι αγρότες!
Καθ' οδόν για τη Θεσσαλονίκη βρίσκονται αγρότες από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Μακεδονίας– Θράκης.
 
Αγρότες από την Ημαθία, την Πέλλα, τις Σέρρες και την Κοζάνη έρχονται μαζικά στην πόλη με λεωφορεία και θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις έξω από το υπουργείο, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τη φορολόγησή τους.
 
Οι αγρότες θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας- Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, ενώ αναμένεται να επιδώσουν και ψήφισμα διαμαρτυρίας.
 
Κλείσιμο
Εξάλλου, παραμένουν τα τρακτέρ παρατεταγμένα στα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.
 
Υπενθυμίζεται πως οι Βορειοελλαδίτες αγρότες, που βρίσκονται στους δρόμους εδώ και περίπου 20 ημέρες, λένε “όχι” στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και -μεταξύ άλλων- ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, “φρένο” στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης