Καρέλιας: Μοίρασε 2,5 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους- Δείτε τις απίστευτες παροχές

Καρέλιας: Μοίρασε 2,5 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους- Δείτε τις απίστευτες παροχές

Εδωσε μέχρι και επίδοµα «γαλοπούλας» 200 ευρώ σε κάθε υπάλληλο!Ιδιαίτερα επιτυχές για την καπνοβιομηχανία Καρέλια ήταν το 2013, μιας και όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της «ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε.», Ανδρέας Καρέλιας, στην ετήσια γιορτή για την κοπή της βασιλόπιτας, στην Καλαμάτα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, «η εταιρεία για μια ακόμη φορά κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό της».
 
Οι επενδύσεις της καπνοβιομηχανίας ανήλθαν στα 3 εκατομμύρια ευρώ και είχαν ως στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας, την βελτίωση της ευελιξίας στην παραγωγή και την περαιτέρω τόνωση των εξαγωγών, ενώ πρόσθετες επενδύσεις ύψους 1.900.000 ευρώ έχουν ήδη δρομολογηθεί για τις αρχές του 2014.
 
Ο κ. Καρέλιας σημείωσε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της, «η εταιρία ξεπέρασε τα 16 δισ. τσιγάρα σε πωλήσεις εντός και εκτός Ελλάδος και έφτασε τα 16.8 δισ. τσιγάρα, όγκος που αποτελεί νέο ρεκόρ - ενώ η αύξηση σε ετήσια βάση ανέρχεται περίπου στο 8%».
 
Οι πωλήσεις της εταιρίας εκτός Ελλάδος ξεπέρασαν τα 14,6 δισ. τσιγάρα, όγκος που αποτελεί νέο ρεκόρ για την εταιρεία Καρέλια. Μάλιστα, και στην Ελλάδα καταγράφηκε αύξηση πωλήσεων 2%, «πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένης της κρίσης αλλά και της εχθρικής φορολογίας στα τσιγάρα», όπως σημείωσε ο ίδιος.
 
Η εταιρία κατάφερε ακόμα να αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις στον καπνό για στριφτό τσιγάρο. Στην ελληνική αγορά ξεπέρασε τους 340 τόνους και κατέλαβε την τρίτη θέση, πετυχαίνοντας μερίδιο αγοράς 15%, ενώ στο εξωτερικό οι πωλήσεις καπνού για στριφτό τσιγάρο έφτασαν τους 86 τόνους παρουσιάζοντας αύξηση 144%.
 
Επιπλέον, πέραν των φόρων εισέφερε στην οικονομία 170 εκατ. ευρώ σε συνάλλαγμα από τις πωλήσεις στο εξωτερικό.
 
Ο κ. Καρέλιας υπογράμμισε δε, ότι η μεγάλη αύξηση του λαθρεμπορίου τσιγάρων, αλλά και του χύμα καπνού είναι αποτέλεσμα της υπερβολικής φορολόγησης τόσο των οικονομικών τσιγάρων αλλά και της τεράστιας αύξησης φορολογίας του καπνού για τα στριφτά και πρόσθεσε πως, «πρέπει άμεσα να μειωθούν οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης, όχι για την δική μας ευμάρεια, αλλά για την ομαλοποίηση της αγοράς και την αύξηση των δημοσίων εσόδων».
 
Μάλιστα, οι αυξήσεις αυτές είχαν αντίκτυπο και στο εργατικό δυναμικό της εταιρείας, το οποίο μέσα στο 2013 αυξήθηκε κατά 8%, προχωρώντας σε 35 προσλήψεις.
 
 
Η κερδοφορία της καπνοβιομηχανίας αναμένεται να φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Στην εν λόγω ομιλία του κ. Καρέλια, ανακοινώθηκε και το πρωτοχρονιάτικο δώρο που κάνει η καπνοβιομηχανία στους εργαζομένους της: έκτακτες παροχές προς τους εργαζόμενους που αγγίζουν τα 2,5 εκατ. ευρώ! Αντίστοιχο δώρο είχε δοθεί στο προσωπικό της εταιρείας και την πρωτοχρονιά του 2012, με τις έκτακτες παροχές στην τελευταία διετία να ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ.
 
Αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, οι έκτακτες παροχές προς τους εργαζόμενους έχουν ως ακολούθως:
 
1. Το επίδοµα «γαλοπούλας» θα είναι φέτος € 200,00 για κάθε εργαζόµενο στην εταιρεία.
 
2. Το επίδοµα παρουσίας θα είναι € 800,00. Αυτό το δικαιούνται όσοι δεν έλειψαν ούτε µία µέρα από την εργασία τους.
 
3. Ο κάθε εργαζόµενος, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό πανεπιστήµιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονοµική ενίσχυση € 1.400,00
 
4. Οι εργαζόµενοι, των οποίων τα παιδιά τους πέτυχαν στις παραπάνω σχολές µέσα στο 2012, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση € 525,00.
 
5. Η εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε µία από τις παραπάνω σχολές µέσα στο 2012.
 
6. Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές πάνω από 2.001 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση € 750,00
 
7. Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές 1.701 έως 2.000 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση € 800,00
 
8. Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές 1.401 έως 1.700 ευρώ, θα λάβουν έκτακτηοικονοµική ενίσχυση € 1.570,00
 
9. Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές 1.201έως 1.400 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση € 1.600,00
 
10.Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές 1.001έως 1.200 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση € 2.550,00
 
11. Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές κάτω από1.000 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση 2.600 ευρώ.
 
Επίσης:
 
12.Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές 1201.00 έως 1700.00 ευρώ, και έχουν από 3 ανήλικα παιδιά και πάνω,θαλάβουν επιπλέον € 750.00
 
13.Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές έως 1.200 ευρώ, και οι οποίοι έχουν από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον 450.00 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί.
 
14. Ο κάθε λαχνός της γιορτής είναι 800 ευρώ
 
Επίσης ανακοινώθηκε ότι «Οι παραπάνω παροχές δίνονται ‘καθαρές’ στους εργαζοµένους, αφού η εταιρεία θα καλύψει όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές κρατήσεις».

ΣΧΟΛΙΑ (176)

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΕΛΙΑ..ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΑ ΚΑΡΕΛΙΑ..ΤΩΡΑ ΚΑΠΝΙΖΩ..ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ !!!

ΣΥΡΙΖΑ

Εμείς θα τους διωρίσμουμε στο Δημόσιο με flat μισθούς (16) 6.500 Ευρώ μηνιαίως. ΟΧΙ ΣΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΑΝ BONUS Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ.

Μάρκος

Πρώτη φορά βλέπω εργοδότη κομμουνιστή! Κάτι τέτοιοι εργοδότες χαλάνε την πιάτσα για τους τραμπούκους του ΠΑΜΕ και τους τεμπέληδες του Περισσού!

ΣΥΡΙΖΑ

Και εμείς θα δώσουμε έκτακτο επίδωμα 3.000 ευρώ μηνιάιως στους αγωνιστές συνδικαλιστές για την απώλεια εισοδήματος που τυχόν θα έχουν από τέτοιες ενέργειες των κεφαλαιοκρατών...

Kokovios the 2nd

Για όσους μικρόψυχα βρίζουν τον Καρέλια και την οικογένεια Καρέλια ας κάνουν μια βόλτα από την Καλαμάτα και ας ρωτήσουν όλη την τοπική κοινότητα, ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητας, για το πόσο έχουν βοηθήσει ολόκληρη τη Μεσσηνία δεκαετίες τώρα. Και όχι μόνο μιλάμε για μια εταιρία πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και για οικογένεια με τρομερή ευαισθησία και όρεξη για συνεισφορά. Ειλικρινά πότε θα μάθουμε σε αυτή τη χώρα να μπορούμε να χαιρόμαστε με την επιτυχία του άλλου όταν είναι δίκαια, τίμια και βασισμένη σε σκληρή δουλειά και όραμα? Πότε θα βγάλουμε τις παρωπίδες και θα δούμε πως το κέρδος δεν είναι κάτι κακό ιδίως όταν κάνει καλό σε περισσότερο από έναν άνθρωπο, μια οικογένεια και τα golden boys..... ΉΜΑΡΤΟΝ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Λυσσάξαν τα κομμούνια που βρέθηκε έστω και ένας επιχειρηματίας (ΕΝΑΣ είναι μην κάνετε έτσι δεν θα κλείσει το παραμάγαζό σας) που παραδόξως φροντίζει τους υπαλλήλους του....Α. να χαθείτε ...αντί να πείτε μπράβο και να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμά, του μιλάτε για προβοκάτσιες σκευωρίες διαφημίσεις και ότι βάλει ο νους σας...για αυτό είστε δυο φορές πιο επικίνδυνοι από τους φασίστες...

vil

Τι ??????? μόνο αυτά τους έδωσε ????? Γρήγορα..... μαζέψτε το ΠΑΜΕ και τους άλλους συντρόφους και πάτε να κάνετε, αυτό που κάνετε εδώ και τόσα χρόνια με μεγάλη επιτυχία, ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ,για να μοιραστεί ο πλούτος σ' αυτούς που ανήκει πραγματικά!!!!!! άλλωστε "ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ" !!!!!!!!!!

Αλκινοος

κ ο δικος μας ιδιοκτητης στο μπαρ καφε που δουλευω μας εβαλε το δωρο στην τραπεζα και μετα μας ελεγε να το φερουμε πισω..

Λούλης

Τώρα με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου θα τα κονομήσει ο Καρέλιας γι' αυτό και δίνει από τώρα αυξήσεις..

Akuro

Τι σχέση εχει αυτό που λές? Δεν ήταν υποχρεωμένος να δώσει μπόνους στους εργάτες του, και όμως το έκανε. Ας παραδειγματιστεί και κανένας αλλος εργοδότης. Μπράβο του!

Vassilis

Ατσιγαρος & s.... Τυπικά, κολλημένα αριστερά ανθρωπάκια που ακόμα και σε αυτο το θέμα βλέπουν με τα αριστερά ματομπουκαλά τους, εμετικά φασισταριά & ακροδεξιούς! ΕΛΕΟΣ ΡΕΕΕ!

s

ΒΑΣΙΛΑΚΗ αν διαβασεις προσεκτικα ολα τα σχολια απ την αρχη θα αντιληφθεις πως καποιοι - οι συνηθεις υποπτοι - οπως και με σχεδον καθε θεμα βρηκαν να σχολιασουν ΠΡΩΤΟΙ ειρωνικα το κκε την αριστερα κλπ. Αντι να δουν πως αυτο που εγινε ειναι η εξαιρεση στον κανονα που θελει τα αφεντικα να ρουφαν το αιμα, ανακαλυψαν πως... ο καρελιας παρουσιασε κερδη γιατι δεν καταφερε να τον καταστρεψει το παμε! Κατοπιν ολων αυτων αρχισα να σχολιαζω κυριως για να σπασω τα νευρα καποιων πανιληθιων ακροδεξιων που επειδη ετσι τους ειπε ο παππους τους για ολα φταινε τα κομμουνια. Μολις λοιπον αντιληφθεις το σφαλμα σου η συγνωμη σου ειναι ευπροσδεκτη.

Vassilis

s... Όπως λέμε ss... Ίδια μυαλά, ίδιο φασιστικό ταπεραμέντο... Ούτε συγνώμη ούτε τίποτα λοιπόν ρε κολλημένο αριστερό φασισταριό!!

ας ανοιξει και μια αλλη εταιρια !

μονο καπνά εχει αυτος ?? κριμα. ας κανει κι αλλες επιχειρησεις να βοηθησει κοσμο

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης