«Στον Πειραιά γιορτάζουμε όλοι μαζί»

«Στον Πειραιά γιορτάζουμε όλοι μαζί»

Η πλατεία Κανάρη θα είναι το επίκεντρο των εκδηλώσεων - Καράβι θα στηθεί στο Δημοτικό Θέατρο και δέντρο στο Πασαλιμάνι

«Στον Πειραιά γιορτάζουμε όλοι μαζί»
Το σύνθημα των φετινών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στον Πειραιά, τις οποίες παρουσίασε σήμερα Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, το μεσημέρι, στο δημαρχείο της πόλης, ο δήμαρχος, Βασίλης Μιχαλολιάκος είναι: 
«Στον Πειραιά γιορτάζουμε όλοι μαζί».

Κλείσιμο
Οι κάτοικοι του Πειραιά φέτος γιορτάζουν σε κάθε γειτονιά και μάλιστα εκτός από τις πλατείες κάθε δημοτικής κοινότητας προστέθηκε το άλσος Δηλαβέρη και το πρώην Στρατόπεδο Παπαδογιωργή.

Καράβι στο Δημοτικό Θέατρο

Στις 12 Δεκεμβρίου όλοι οι Πειραιώτες καλούνται να δώσουν το «παρών» στη γιορτή, έξω από το Δημοτικό Θέατρο, όπου θα φωταγωγηθεί το καράβι το οποίο συμβολίζει τη σταθερή σχέση που έχει ο Πειραιάς ως η πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ναυτοσύνης. Στην εκδήλωση θα τραγουδήσουν η Φωτεινή Δάρρα και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. Το καράβι που θα φωταγωγηθεί είναι το ίδιο που χρησιμοποίησε ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής στην ταινία «Ο Θεός Αγαπάει το χαβιάρι».
 
Το δέντρο στο Πασαλιμάνι

Στις 13 Δεκεμβρίου θα φωταγωγηθεί το παραδοσιακό δέντρο στο Πασαλιμάνι στην πλατεία Κανάρη, όπου θα είναι και το επίκεντρο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Εκεί θα τραγουδήσει ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος και το συγκρότημα «Μέλισσες».
Την ίδια μέρα θα ακουστούν μουσικές από το Ωδείο του Πειραιά, το Μουσικό Σχολείο και τηΦιλαρμονική του Δήμου, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν ρούχα και τρόφιμα για τους συνανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Το  χωριό του Άη Βασίλη

Στην πλατεία Κανάρη θα στηθεί και το χωριό του Άη Βασίλη, με σκοπό να γίνει πόλος έλξης για όσους θέλουν να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων. Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, οι μικροί επισκέπτες του  θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα φιλόξενα εργαστήρια του Άη Βασίλη, να γράψουν κάρτες, να φωτογραφηθούν μαζί του, να φτιάξουν χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, να κάνουν βόλτα με το τρενάκι, το καρουσέλ αλλά και να παίξουν στο παγοδρόμιο (2.000 δωρεάν εισιτήρια).  Εκεί θα υπάρχει και ένας μίνι κινηματογράφος που θα προβάλλει ταινίες επταδιάστατης προβολής για παιδιά αλλά και για μεγαλύτερα παιδιά (1.500 δωρεάν εισιτήρια).

Άλλες δράσεις

Εξάλλου, παιδικές χορωδίες με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, μίμοι, θεατρικές παραστάσεις και ακροβάτες είναι μερικά μόνο από τα όσα θα συμβαίνουν καθημερινά τόσο στην πλατεία Κανάρη όσο και στις άλλες πλατείες του Πειραιά.
Τέλος, θα συνεχιστεί ο θεσμός του παραμυθιού της γιαγιάς και του παππού, από τα μέλη των ΚΑΠΗ, που θα γίνεται 11:00 - 12:00 κάθε μέρα, επίσης, στην πλατεία Κανάρη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης