Κρήτη: Ο σεισμός των 6,3R έβγαλε τους κατοίκους από τα σπίτια τους

Κρήτη: Ο σεισμός των 6,3R έβγαλε τους κατοίκους από τα σπίτια τους

Τρόμαξαν οι κάτοικοι σε όλο το νησί - Δείτε που έχουν καταγραφεί ζημιές

Το παλικάρι αντέχει και κάνει σεξ για 62 λεπτά!
Κρήτη: Ο σεισμός των 6,3R έβγαλε τους κατοίκους από τα σπίτια τους
Οι κάτοικοι βγήκαν έντρομοι μέσα από τα σπίτια τους και από τα καταστήματα αφού ο σεισμός ήταν ιδιαιτέρως δυνατός. Σε συνομιλία του protothema.gr με τον δημοσιογράφο Κώστα Βεζυράκη που εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εμπορικό κέντρο στο Ηράκλειο η εικόνα που μας μετέφερε είναι ότι ο κόσμος πανικοβλήθηκε και έτρεχε προς τις εξόδους του εμπορικού κέντρου. Όλοι οι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους. 

Λίγα δευτερόλεπτα μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου άρχισαν να χτυπούν οι συναγερμοί σε καταστήματα και επιχειρήσεις, ενώ όσοι βρισκόταν μέσα σε αυτά βγήκαν στο δρόμο.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν αναφερθεί κάποιες μικροζημιές σε σπίτια, καταστήματα και σούπερ μάρκετ, ενώ μικροζημιές εντοπίζονται και στο χωριό Πλάτανος που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Κλείσιμο
Στο δρόμο του Θερίσσου έπεσε μεγάλος βράχος ο οποίος σχεδόν έκλεισε την πρόσβαση σε ένα σημείο, ενώ κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί σε πολλά σημεία του επαρχιακού δικτύου.

Μάλιστα στο Θέρισσο ένα λεωφορείο «εγκλωβίστηκε», με 50 επιβάτες, χωρίς όμως κανείς να πάθει το παραμικρό, όπως και στο Βλήτος Παλαιόχωρας.

Επίσης, σύμφωνα με το cretalive.gr, έσπασαν τζαμαρίες και αγωγοί ύδρευσης στην παλιά πόλη των Χανίων, και έπεσαν μάρμαρα από μπαλκόνια παλαιών κτισμάτων.

Αναστάτωση προκλήθηκε και στο γήπεδο του Ναυστάθμου, καθώς την ώρα του αγώνα Ασπίδα - Ροδωπού, φίλαθλοι και παίκτες έντρομοι κατάλαβαν το σεισμό και πετάχτηκαν από πάγκους και εξέδρες.

Λόγω της κατάστασης συγκαλείται εκτάκτως στο δημαρχείο το συντονιστικό όργανο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Στην περιοχή της Κισσάμου που βρισκόταν πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Χαράλαμπο Πιτσιγαυδάκη δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές ωστόσο στο δρόμο βρίσκονται οχήματα της Πυροσβεστικής και του Δήμου προκειμένου να καταγράψουν τυχόν προβλήματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Χανιώτικων Νέων» ζημιές σημειώθηκαν στο εσωτερικό πολλών σπιτιών, ενώ αρκετά μάρμαρα έπεσαν και στο εμπορικό κέντρο Ερμής στην οδό Μπουνιαλή.
Αναστάτωση επικράτησε και στο γήπεδο του Ναυστάθμου, καθώς την ώρα του αγώνα Ασπίδα - Ροδωπού, φίλαθλοι και παίκτες έντρομοι κατάλαβαν το σεισμό και πετάχτηκαν από πάγκους και εξέδρες.

Στην ενδοχώρα

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Χανίων:

-Πέτρες έπεσαν στον δρόμο από Περβόλια προς Θέρισο, ενώ ζημιές αναφέρθηκαν στο υδροαρδευτικό δίκτυο της περιοχής.

-Έκλεισε το φαράγγι της Σαμαριάς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες καθώς αναφέρθηκε η πτώση πετρών και χωμάτων χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

-Ενας ελαφρύς τραυματισμός σημειώθηκε όταν εργάτης που βρισκόταν στο μπαλκόνι πήδησε στο δρόμο από τον πρώτο όροφο και έπεσε σε οροφή σταθμευμένου Ι.Χ.

Δήμος Κισάμου

«Εχω μιλήσει με τους προέδρους των τοπικών, τους αντιδημάρχους, πυροσβεστική- αστυνομία δεν μας δηλώνεται καμία ζημιά πέρα από κάποιες πτώσεις πετρών στο οδικό δίκτυο" είπε στα Χανιώτικα Νέα ο δήμαρχος Κισάμου κ. Γ. Μυλωνάκης.

Δήμος Καντάνου-Σελίνου

Πτώση βράχων αναφέρθηκε στο δρόμο ανάμεσα σε Παλιόχωρα και Κουντούνα. Όπως είπε ο δήμαρχος κ. Γ. Δερμιτζάκης οι βράχοι απομακρύνθηκαν από χωματουργικό μηχάνημα, ενώ στον υπόλοιπο Δήμο δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Δήμος Πλατανιά

«Δεν μας έχει γίνει καμία αναφορά για ζημιά ούτε στο Κολυμπάρι, ούτε σε Βουκολιές, είτε σε Μουσούρους» δήλωσε ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης.

Δήμος Αποκόρωνου

«Στον Δήμο Αποκορώνου δεν είχαμε  καμία ζημιά, ούτε πτώση πετρών σοβαρή» τόνισε ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την πολιτική προστασία κ. Ν. Κοκολάκης.

Δήμος Σφακίων

«Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία ζημιά στα Χανιά. Κουνηθήκαμε πολύ αλλά δεν είχαμε καμία καταστροφή»   είπε ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Πρωτοπαδάκης.

Πηγή: www.haniotika-nea.gr



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης