Παπαγεωργόπουλος: Θα πέσω από τον Λευκό Πύργο αν...

Παπαγεωργόπουλος: Θα πέσω από τον Λευκό Πύργο αν...

Τι είπε για την υπεξαίρεση 51,4 εκατ. ευρώ στο δήμο Θεσσαλονίκης – Πώς δικαιολόγησε τους χειρισμούς του

Παπαγεωργόπουλος: Θα πέσω από τον Λευκό Πύργο αν...
Για κατασκευασμένα στοιχεία και μεθοδεύσεις σε βάρος του, έκανε λόγο στην πολύωρη απολογία του ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος βαρύνεται με το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης των 51,4 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Θα πέσω από τον Λευκό Πύργο αν βρείτε χρήματά μου στο εξωτερικό» τόνισε για να προσθέσει πως «κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει βάλει στην τσέπη του παρανόμως έστω και ένα ευρώ». Σημείωσε, μάλιστα, ότι η μοναδική μεταβολή των περιουσιακών του στοιχείων είναι ένα σπίτι που αγόρασε στον Άγιο Αθανάσιο.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, επανέλαβε το επιχείρημά του ότι ο ίδιος αποκάλυψε το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης και το οδήγησε στη δικαιοσύνη.  Καταλόγισε, στην οικονομική επιθεωρήτρια Αν. Τσεμπερά, η οποία εξέδωσε το πόρισμα της υπεξαίρεσης, ευθύνες πως «δεν κατάλαβε τίποτα». Είπε ακόμη, ότι το 2003, «κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών ερεύνησαν τα οικονομικά του δήμου και δίπλα έκλεβαν». Επίσης ο πρώην δήμαρχος, στην απολογία του αμφισβήτησε το ποσό της υπεξαίρεσης ότι ανέρχεται στα 51 εκατομμύρια ευρώ καταλογίζοντας και πάλι ευθύνη στην κ. Τσεμπερά, η οποία «το κατασκεύασε», όπως υποστήριξε. «Το αποδέχεται και η ίδια η σημερινή διοίκηση του ΔΘ.
Κλείσιμο
 
Ο κ. Καπόν είπε εδώ ότι συμφώνησε με την κυβέρνηση στο ύψος των 7,2 εκατομμυρίων ευρώ  και ο κ. Μπουτάρης ανακοίνωσε το ίδιο ποσό συμψηφισμού στο δημοτικό συμβούλιο. Το σίγουρο είναι ότι η ζημία του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι 7,2 γιατί αυτά λείπουν και αυτά θα πληρωθούν. Τα ταμεία δεν έχουν διατάξει ούτε μία ΕΔΕ, κάτι συμβαίνει εκεί μέσα». Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, υπογραμμίζοντας, «αφού συμφωνήσαμε όλοι εδώ μέσα ότι το πόρισμα Τσεμπερά πολύ έξω από την πραγματικότητα.

Δεν έχει καν πτυχίο οικονομικών, το μέγα ερώτημα για μένα είναι γιατί εδόθη ο έλεγχος του τεράστιου ΔΘ σε μία άπειρη επιθεωρήτρια, όταν αυτή έχει ελέγξει μόνο το Δήμο Μεγάλης Παναγιάς. Γιατί μόνη της;  Όταν η εφορία έρχεται και ΕΣ με 8 και δέκα ελεγκτές και η Τσεμπερά μόνη της; Και το πιο οδυνηρό: από τους 4000 υπαλλήλους επιλέγει τον κ. Σκαμπαρδώνη, που είναι βασικός της βοηθός ενώ είναι στο ίδιο γραφείο με τον Σαξώνη και πρέπει να ελεγχθεί».

Ο πρώην δήμαρχος, θέλοντας να υπογραμμίσει τις μεθοδεύσεις εναντίον του ώστε να καθίσει στο σκαμνί του κατηγορουμένου, υποστηρίζει ότι ως διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης παρείχε κάθε διευκόλυνση στις έρευνες της κ. Τσεμπερά έχοντας ο ίδιος ειδοποιήσει και τον κ. Ρακιντζή.

«Και έρχεται η διοίκηση που έχει κάνει όλα αυτά να κάθεται επί 4,5 μήνες στο εδώλιο, Θα μας κρίνει όλους ο Θεός. Εξαντλήσαμε όλες τις δυνατότητες που μας δίνει ο νόμος. Ήρθε η κ. Τσεμπερά εδώ και είπε ότι βάλαμε προσκόμματα στο έργο της. Το άκουσα με μεγάλη απορία γιατί είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία, Ό,τι ζητούσε το είχε στα πόδια της, γραφείο ήθελε, φορτηγό, εργάτες, τα είχε όλα. Χαλάσαμε δύο φωτοτυπικά μηχανήματα για να την ικανοποιούμε».
Όσον αφορά τον Παναγιώτη Σαξώνη, ο κ. Παπαγεωργόπουλος στην απολογία του, θέλησε να τον καταστήσει εντελώς αναξιόπιστο.

«Δεν υπάρχει κόκκος αξιοπιστίας στα λεγόμενα του Σαξώνη. Για τα 100 ψέματα του Σαξώνη: το πρώτο είναι ασυγχώρητο. Ισχυρίστηκε ότι ήταν συνεργοί του οι δύο νεκροί. Ποιος ήταν ο Σταμάτης Καραμανλής; 15 χρόνια αντιδήμαρχος, υποψήφιος βουλευτής, πρόεδρος ΕΛΜΕ, πρωταθλητής, πανελληνιονίκης και με ομόφωνη απόφαση σήμερα υπάρχει πλατεία Σταμάτη Καραμανλή. Αυτόν τον άνθρωπο ισχυρίστηκε ότι ήξερε τις κλεψιές του!
Ο αείμνηστος Τσουρέκας, επιτυχημένος επιχειρηματίας, χρόνια δημοτικός σύμβουλος Και αντιδήμαρχος.
Ισχυρίζεται ότι ένα στέλεχος της ΠΑΣΚΕ συναντιέται με έναν υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ λέγοντας ότι είναι «δικό μας παιδί».

Είναι της ΠΑΣΚΕ; Τα μπερδεύει σήμερα. Εδώ φαίνεται ότι είναι εκλεγμένος στο διοικητικό συμβούλιο αλλά και την ΠΟΕ ΟΤΑ με 238 ψήφους  και έρχεται σήμερα εδώ και γίνεται και παιδί της ΝΔ.

Έχουμε την αφήγηση ενός παιδικού παραμυθιού ότι ο Σταμάτης τον πήρε από το χέρι και συμφωνήσαμε να κλέβουμε όλοι μαζί.

Αναρωτηθήκατε κ. πρόεδρε ποιον ήξερε καλύτερα ο Σταμάτης; Τον γενικό γραμματέα (εννοεί τον Μιχάλη Λεμούσια), ή εμένα; Μα με τον Λεμούσια δεν είχαν ούτε καλημέρα.

Αλλά με εμένα από 16 χρονών τρέχαμε μαζί, που τον πάντρεψα και του βάφτισα το παιδί. Δεν τον έφερε σε εμένα τον πήγε στον άγνωστό του γενικό γραμματέα». Συνεχίζοντας την απολογία του, παραθέτει μια σειρά επιχειρημάτων που αντικρούουν τα όσα υποστήριξε ο Παναγιώτης Σαξώνης εμπλέκοντας στο σκάνδαλο τον κ. Παπαγεωργόπουλο.

Ο πρώην δήμαρχος, διαμαρτύρεται στην απολογία του και για «τις βαρύτατες ευθύνες που του καταλόγισε ο Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος ωστόσο δεν παρουσίασε κανένα στοιχείο». Θύμισε επίσης, πως όταν εξαπέλυσε για πρώτη φορά εναντίον του βολές ο Γιάννης Μπουτάρης ο ίδιος προχώρησε σε αγωγή αναγκάζοντας τότε τον κ. Μπουτάρη να «αναδιπλωθεί και να πάρει πίσω τους ισχυρισμούς του σε βάρος του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

«Αθλητής γεννήθηκα και αθλητής θα πεθάνω. Οι αθλητές υπηρετούν αρχές και έχουν στόχους. Για να υπηρετήσεις στόχους πρέπει να στεγνώσεις την ψυχή σου. Αυτό έκανα και αυτό θα κάνω και στη συνέχεια. Οι αθλητές δεν αγωνίζονται για χρήματα. Αγωνίζονται για δόξα και το καλό όνομα. Και αυτό κανείς δεν μπορεί να μας το αμαυρώσει», κατέληξε στην απολογία του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης