Έγκυος έξι μηνών η μια από τις οροθετικές ιερόδουλες

Έγκυος έξι μηνών η μια από τις οροθετικές ιερόδουλες

Προφυλακιστέες οι δεκαέξι εκδιδόμενες γυναίκες που βρέθηκαν θετικέςστον ιό του AIDS...

Έγκυος έξι μηνών η μια από τις οροθετικές ιερόδουλες

Προφυλακίστηκαν μετά την απολογία τους, σε διαφορετικούς ανακριτές, οι 16 εκδιδόμενες γυναίκες που βρέθηκαν θετικές στον ιό του AIDS και συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες, κατηγορούμενες για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Έξω από τα δικαστήρια συγκεντρώθηκαν περίπου εκατό άτομα, τα οποία διαμαρτυρήθηκαν για τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των στοιχείων των γυναικών αυτών. Μάλιστα, ανήρτησαν πανό στα οποία αναγραφόταν: «Είμαστε οροθετικοί στην αξιοπρέπεια» και «Οι πελάτες άντρες εγκληματούν, οι γυναίκες φυλακίζονται».

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, μία ακόμη ιερόδουλη στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκε θετική στον ιό HIV, στο πλαίσιο των σχετικών ελέγχων της αστυνομίας και εις βάρος της σχηματίζεται δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Την ίδια ώρα, έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση ότι μια από τις οροθετικές ιερόδουλες που συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας είναι έγκυος έξι μηνών.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες, την γυναίκα θα αναλάβει Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων και θα υποβληθεί σε ειδική θεραπεία και αντιρετροϊκή αγωγή λόγω της εγκυμοσύνης.

Την ίδια ώρα πάντως, τα τηλέφωνα του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν σπάσει, με τον αριθμό να ξεπερνά σήμερα τις 6.000.
 
Οποιοσδήποτε επιθυμεί να εξεταστεί ή και να λάβει κατευθύνσεις και οδηγίες από τον αρμόδιο φορέα για τη συγκεκριμένη λοίμωξη μπορεί να καλέσει στις υπηρεσίες του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ στα εξής τηλέφωνα:

- Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS: 210 72 22 222
- Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ: 210 52 12 054

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης