Με τον εφιάλτη του AIDS ζουν 1600 άντρες

Με τον εφιάλτη του AIDS ζουν 1600 άντρες

"Κατακλυσμός" τηλεφωνημάτων στο ΚΕΕΛΠΝΟ - Οι περισσότερες από τις εκδιδόμενες δεν έχουν εξεταστεί ποτέ - Υγειονομική βόμβα για τη δημόσια υγεία η αδήλωστη πορνεία σε συνδυασμό με τη χρήση ναρκωτικών

Με τον εφιάλτη του AIDS ζουν 1600 άντρες
Μετά την αποκάλυψη ότι τουλάχιστον 12 φορείς του AIDS εκδίδονταν για να εξασφαλίσουν τα προς το ζείν, το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει "σπάσει". Μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες, τουλάχιστον 1600 άντρες έχουν τηλεφωνήσει στους γιατρούς του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων ομολογώντας ότι έχουν έρθει σε επαφή -χωρίς προφύλαξη- με τις οροθετικές ιερόδουλες και ζητούν οδηγίες για να αντιμετωπίσουν την πιθανότητα να έχουν γίνει φορείς του AIDS.
 
«Πιάτσες» θανάτου αποδεικνύονται τα σημεία με τα… κόκκινα φανάρια της Αθήνας. Οι 12 οροθετικές ιερόδουλες, που όπως εντόπισε το ΚΕΕΛΠΝΟ, πρόσφεραν εκτός από σεξ και τον… ιό HIV στους άνδρες που τις επισκέπτονταν, εκτιμάται ότι αποτελούν τους πρώτους μόνο κρίκους στη μακρά μολυσματική αλυσίδα της ασθένειας του AIDS, που αρχίζει τώρα να ξετυλίγεται.
 
Κλείσιμο
Επιπλέον, το γεγονός ότι αρκετές από αυτές τις γυναίκες κάνουν χρήση ενδοφλέβιων ουσιών επιβεβαιώνει τον αρχικό φόβο της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ότι η αδήλωτη πορνεία σε συνδυασμό με τη χρήση ναρκωτικών αποτελούν υγειονομική βόμβα για τη δημόσια υγεία όχι μόνο των «γκέτο» που αφορούν αλλά και του γενικού πληθυσμού.
 
Οι έλεγχοι που διενεργούν τις τελευταίες ημέρες τα ειδικά κλιμάκια του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) με εντολή του υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Λοβέρδου, αναμένεται να συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.
 
Αλλωστε, η χαρτογράφηση των εκατοντάδων παράνομων οίκων ανοχής που έχει γίνει από το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) σε συνδυασμό με την υγειονομική διάταξη που εξέδωσε προ μηνός ο υπουργός Υγείας για θέματα δημόσιας υγείας, επιτρέπει πλέον στους γιατρούς του Κέντρου να διενεργούν τους αναγκαίους υγειονομικούς ελέγχους στις εκδιδόμενες γυναίκες.
 
Πάντως, οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ εκτιμούν ότι ο αριθμός των οροθετικών γυναικών θα αυξάνεται όσο προχωρούν οι έλεγχοι, δεδομένου ότι τα πρώτα 12 περιστατικά μολυσμένων με HIV γυναικών εντοπίστηκαν ανάμεσα σε μόλις 200 εκδιδόμενες σε οίκους ανοχής και υπαίθριες «πιάτσες».
 
Οι «πιάτσες» της πορνείας
Γυναίκες από τη Νιγηρία, την Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Βουλγαρία, την Αλβανία, τη Μολδαβία, τη Ρουμανία, τη Λευκορωσία εκδίδονται σε «σπίτια» και σε «πιάτσες» της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, πρόκειται για γυναίκες που ουσιαστικά βρίσκονται «φυλακισμένες» από τους προστάτες τους, εκδίδονται με πολύ χαμηλές τιμές και δεν έχουν υποβληθεί σχεδόν ποτέ σε ιατρικές εξετάσεις.
 
Οι «πιάτσες» βρίσκονται διάσπαρτες σε όλο το Αθηναϊκό κέντρο. Στην περιοχή του ιστορικού κέντρου Αθηνών, που οριοθετείται από τις οδούς Αγίου Κωνσταντίνου – Κολωνού – Πειραιώς – Αγίων Ασωμάτων – Ερμού – Αιόλου. Επίσης, στις πλατείες Ομονοίας, Βάθη, Καραϊσκάκη, Αγίου Παντελεήμονα, Βικτωρίας, Αμερικής καθώς και κατά μήκος των οδών Πατησίων, Αχαρνών και Δροσοπούλου.
 
Ειδικότερα,
  • Στην οδό Καποδιστρίου, από τη μία πλευρά του δρόμου εκδίδονται Αφρικανές, ενώ από την άλλη, γυναίκες από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη. Βορειότερα συγκεντρώνονται νεαρές τοξικομανείς, οι οποίες ζητούν τόσα όσα χρειάζονται για τη δόση τους.
  • Στην οδό Σόλωνος σποραδικά εμφανίζονται και μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες, οι περισσότερες εκ των οποίων Ελληνίδες.
  • Στο ύψος του Μεταξουργείου βρίσκεται παραδοσιακά εξαπλωμένη μια ζώνη με οίκους ανοχής.
  • Στην οδό Ευριπίδου καθώς και σε όλο το μήκος της οδού Πατησίων (μέχρι και τα άνω Πατήσια) εκδίδονται Νιγηριανές οι οποίες εκβιάζονται για να έρθουν στην Ελλάδα υπό την απειλή βουντού από υπερεθνικά δίκτυα διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων.
 
Στην οδό Φυλής υπάρχουν περίπου 32 οίκοι ανοχής, ενώ το Μεταξουργείο αριθμεί πλέον περί τους 150. Μερικές δεκάδες «σπίτια» υπάρχουν στο Γκάζι, όπου προβάλλονται κυρίως ως studio αισθητικής, ενώ αυξάνουν και πληθύνονται οι οίκοι ανοχής στη Λιοσίων και τους κάθετους δρόμους της. Καταγράφονται επίσης νέες… αφίξεις σε περιοχές όπως η Καλλιθέα –η οδός Θησέως έχει περισσότερους από 6 οίκους.
 
Λοβέρδος: «Είχα προειδοποιήσει, είχα ενημερώσει αρμοδίως…»
«Το ζήτημα με τις παράνομα εκδιδόμενες γυναίκες έχει τεθεί εκτός ελέγχου στη χώρα μας. Στην ίδια κατάσταση τώρα βρίσκεται η Ρουμανία. Ευτυχώς, εμείς καταφέραμε να πείσουμε το ευρωπαϊκό ΚΕΕΛΠΝΟ για το μέγεθος του προβλήματος» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό NET RADIO, προσθέτοντας ωστόσο ότι «αντιμετώπισα πολλή δυσπιστία, και μέσα και έξω από τη χώρα».
 
Ως ενδεικτικό της αντιμετώπισης που του επιφύλασσαν ακόμη και οι αρμόδιοι πολλές φορές ανέφερε το γεγονός της ραγδαίας εξάπλωσης των παράνομων οίκων ανοχής στην Αθήνα, υπό την αδιαφορία ή την ολιγωρία των αρμοδίων δημοτικών και αστυνομικών αρχών. «Μόνο οι επτά στους 600 οίκους ανοχής έχουν άδεια. Είχαμε την εικόνα στο υπουργείο από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Τα έδινα αυτά τα στοιχεία από τον Οκτώβριο του 2011. Ουδείς με ρώτησε περισσότερες λεπτομέρειες, ουδείς συγκινούνταν…Έπρεπε να εντοπιστούν οι οροθετικές ιερόδουλες για να πειστούν όλοι ότι υπήρχε πρόβλημα, μεγάλο πρόβλημα…» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης