Ποινή φυλάκισης 123 ετών για την τραγωδία της «Ήλιος»

Ποινή φυλάκισης 123 ετών για την τραγωδία της «Ήλιος»

Καταδίκη ενός χρόνου για κάθε απώλεια ζωής, συν τρία χρόνια ποινή βάσης, που αφορά την ενοχή τεσσάρων ατόμων για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Ποινή φυλάκισης 123 ετών για την τραγωδία της «Ήλιος»
Συνολική ποινή 123 χρόνων επιβλήθηκε στα τέσσερα στελέχη της εταιρείας «Ήλιος», τα οποία το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ένοχα χωρίς ελαφρυντικά για την υπόθεση της συντριβής αεροσκάφους, τον Αύγουστο του 2005, στο Γραμματικό Αττικής.

Συγκεκριμένα, το Πλημμελειοδικείο επέβαλε στους Δημήτρη Πανταζή, Γιώργο Κικκίδη, Ιάνκο Στοιμένοβ και Άλαν Ίργουιν καταδίκη ενός χρόνου για κάθε απώλεια ζωής, συν τρία χρόνια ποινή βάσης, που αφορά την ενοχή τους με την ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Κλείσιμο
Το Πλημμελειοδικείο έχει αποσυρθεί για να αποφασίσει κατά πόσο η ποινή θα είναι εξαγοράσιμη, όπως ζήτησαν οι συνήγοροι των καταδικασθέντων. Ταυτόχρονα, θα αποφασίσει κατά πόσο η ποινή θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης. Η πρόταση για έκτιση φυλάκισης είναι τα δέκα έτη.

Όλοι κρίθηκαν ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Συγκεκριμένα, οι Δημήτρης Πανταζής, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Κικκίδης Διευθυντής Πτητικών Επιχειρήσεων και Γιάνκο Στοΐμένοφ, Αρχιπιλότος της εταιρείας κρίνονται ένοχοι για ανθρωποκτονία εξ αμελείας με ενσυνείδητη αμέλεια και ο μηχανικός της εταιρείας την ημέρα της μοιραίας πτήσης, Άλαν Ίργουιν, είναι ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας με ασυνείδητη αμέλεια.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης