Οργισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων του «Ηλιος»

Οργισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων του «Ηλιος»

Συγγενείς των θυμάτων της συντριβής του αεροσκάφους της εταιρείας «ΗΛΙΟΣ» το 2005, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 121 άνθρωποι, πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της Γενικής Εισαγγελίας...

Οργισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων του «Ηλιος»
Συγγενείς των θυμάτων της συντριβής του αεροσκάφους της εταιρείας «ΗΛΙΟΣ» το 2005, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 121 άνθρωποι, πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της Γενικής Εισαγγελίας για τη χθεσινή αθωωτική απόφαση του Κακουργιοδικείου.

Οργισμένοι, κρατώντας φωτογραφίες των αγαπημένων τους προσώπων, επέρριψαν ευθύνη στη Νομική Υπηρεσία για την απόφαση του Κακουργιοδικείου και προπηλάκισαν το γενικό εισαγγελέα, ζητώντας την παραίτησή του.

Ο πρόεδρος της επιτροπής των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας, Νικόλας Γιασουμής, δήλωσε ότι οι δικηγόροι των συγγενών μελετούν το ενδεχόμενο να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Κλείσιμο
Μιλώντας στο ΡΙΚ, είπε ότι οι συγγενείς έχουν κάθε δικαίωμα να προσφύγουν και σε άλλα δικαστήρια, προσθέτοντας ότι «απαιτούν από την Κυπριακή Δημοκρατία να τους δώσει όλα τα στοιχεία που έχουν ζητήσει μέσω των δικηγόρων τους και δεν τα έχουν λάβει».

Η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, πρόσθεσε, θα γίνει «με το αιτιολογικό ότι η Κυπριακή Δημοκρατία με την απόκρυψη στοιχείων είχε στερήσει το δικαίωμα της δίκαιης εκπροσώπησης των συγγενών στο δικαστήριο».

Από την πλευρά της, η Γενική Εισαγγελία θα καταχωρίσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο για την απόφαση του Κακουργιοδικείου. Σχετική ανακοίνωση έκανε ο γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, ο οποίος επανέλαβε ότι πρόκειται για «δύσκολη υπόθεση» και τόνισε ότι στο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής του πρώην δικαστή Παναγιώτη Καλλή «καταλογίζονται ευθύνες στους ίδιους κατηγορούμενους, οι οποίοι αθωώθηκαν χθες και για τους ίδιους λόγους που έχουν συνταχθεί τα κατηγορητήρια».

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι αύριο το πόρισμα θα δοθεί στους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας. Ανέφερε ακόμη ότι επαφίεται στο Ανώτατο Δικαστήριο να αποφασίσει με βάση τη μαρτυρία κατά πόσο δικαιολογείται καταδίκη ή αθώωση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης