ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
«Τους είχα προειδοποιήσει για τον Σειραγάκη!»

«Τους είχα προειδοποιήσει για τον Σειραγάκη!»

Αποκαλυπτική συνέντευξη συναδέλφου του παιδεραστή, ενώ η κοινωνία του Ρεθύμνου ακόμα δεν έχει συνέλθει...

«Τους είχα προειδοποιήσει για τον Σειραγάκη!»
Νέα δεδομένα παίρνει η υπόθεση του παιδεραστή, Νίκου Σειραγάκη, ενώ η κοινωνία του Ρεθύμνου ακόμα δεν έχει συνέλθει από το σκάνδαλο. Ο Βαγγέλης Θεοδωρουλάκης, συνάδελφος του 47χρονου κατηγορουμένου, αποκαλύπτει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες σε συνέντευξή του.

Μεταξύ άλλων αποκαλύπτει ότι είχε ενημερώσει τους ανθρώπους του ΑΓΟΡ, σωματείο που υπηρετούσε και ο ίδιος τότε, για τις καταγγελίες δύο οικογενειών οικονομικών μεταναστών, πάνω στις διαστροφικές πράξεις του Νίκου Σειραγάκη στα παιδιά τους. 

Ο πρώην manager της ομάδας του Ρεθύμνου μιλά επώνυμα και υποστηρίζει ότι εννέα περίπου μήνες πριν από τη σύλληψη του, είχε ενημερώσει τέσσερις ανθρώπους του ΑΓΟΡ για τις καταγγελίες που είχαν φτάσει στην Αστυνομία Ρεθύμνου, αλλά αυτοί τον αντιμετώπισαν με δυσπιστία, όπως τονίζει χαρακτηριστικά. Αποκαλύπτει δε, ότι πριν από έναν περίπου χρόνο είχε μάθει ότι ο Νίκος Σειραγάκης είχε βρεθεί στην Ασφάλεια Ρεθύμνου, για άγνωστο σε αυτόν λόγο.
Κλείσιμο

Παράλληλα, προκαλεί εντύπωση ο ισχυρισμός του ότι κάποιοι, που ο ίδιος δεν κατονομάζει, άφησαν υπονοούμενα περί κατάθεσης μηνύσεως συκοφαντικής δυσφήμισης προς το πρόσωπο του, αλλά, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «τους πρόλαβαν τα γεγονότα», ενώ τονίζει χαρακτηριστικά ότι, εάν κληθεί από τον εισαγγελέα της υπόθεσης, θα καταθέσει όλα όσα γνωρίζει.

Παραθέτουμε ένα μέρος της συνέντευξης του κ. Θεοδωρουλάκη, στο rethemnosnews.gr και στον Δημήτρη Σταράκη:
 
Θέλω να μου πεις, αυτή τη στιγμή, σαν άνθρωπος του μπάσκετ, σαν γυμναστής και σαν άνθρωπος αυτής της πόλης πώς νιώθεις, στο άκουσμα και την ανάγνωση της υπόθεσης Σειραγάκη.

Καταρχήν, να μιλήσω σαν πολίτης αυτής της πόλης. Δεν έχω ξανακούσει ανάλογο μέγεθος τέτοιας υπόθεσης, μιλάμε για 37-40 παιδιά, εσύ θα ξέρεις καλύτερα ως δημοσιογράφος. Είναι λογικό η κοινωνία να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και το γεγονός αυτό απενεργοποιεί καμιά φορά τη λογική μας. Θέλω καταρχήν να εκφράσω τη συμπάθεια μου στα θύματα αυτού του ανθρώπου και θεωρώ ως “΄θύματα” και την ίδια του την οικογένεια. Επίσης, θεωρώ ως “΄θύμα” και τον ίδιο τον Νίκο Σειραγάκη. Θύμα του ίδιου του εαυτού και του διεστραμμένου πάθους του που δε μπορούσε να ελέγξει. Είναι μία κατάσταση, όπως λένε οι Αμερικανοί, “No Win Situation”, που σημαίνει ότι δεν κερδίζει κανείς.

Αν μου επιτρέπεις, είναι αυτό που έλεγε ο Καμύ, “ο βασανιστής και το θύμα είναι και οι δύο θύματα, αλλά μόνο το θύμα το ξέρει”…

Ακριβώς, θεωρώ ότι είναι θύματα και οι δύο, παρόλο που μπορεί να ακουστεί αιρετικό αυτό που λέω. Πιστεύω ότι και ο Σειραγάκης ήταν θύμα του εαυτού του, μέσω των διεστραμμένων σεξουαλικών ή μη σεξουαλικών ορέξεων του, γιατί διαβάζω ότι ήταν και ένας τρόπος “μύησης” όλο αυτό το πράγμα. Και τα παιδιά και η οικογένεια του, αλλά βέβαια και τα παιδιά που έπεσαν με αυτόν τον τρόπο στα χέρια. Είναι επίσης θύμα και ολόκληρη η κοινωνία του Ρεθύμνου. Για να πάμε παρακάτω, θα πρέπει να ξεπεράσουμε το επίπεδο της άρνησης, “το ότι δεν έγινε “ποτέ”, να πάμε στο επίπεδο της οργής, της θλίψης, της κατανόησης, να καταλάβουμε γιατί έγινε, πώς το αφήσαμε να γίνει μέσα σε αυτήν την κοινωνία και μόνον τότε θα το ξεπεράσουμε. Μόνον τότε θα είμαστε προετοιμασμένοι σε ενδεχόμενο που ένα τέτοιο φαινόμενο επαναληφθεί.

Θέλω να μου πεις εάν εσύ είσαι ο άνθρωπος του ΑΓΟΡ, ο οποίος πέρασε στο σωματείο την καταγγελία γονέων περί σεξουαλικής ή άλλου είδους κακοποίησης των παιδιών τους…

Ναι, πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να σταματήσουν κάποιοι μέσα στην πόλη να μιλάνε για μένα, χωρίς εμένα, και να χρησιμοποιούν το όνομα μου χωρίς την έγκριση μου. Πήρα την πρωτοβουλία να μιλήσω γιατί αυτή η πόλη είναι πολύ μικρή και  ξέρουμε ο ένας τον άλλον. Δε χρειάζεται  να…ξαναγνωριστούμε, για να θυμηθώ μια ρήση ενός πολιτικού. Εγώ είμαι αυτός που έκανε στην ομάδα την καταγγελία. Αυτή η καταγγελία δε βασίστηκε σε φήμες και θέλω να το τονίσω αυτό.  Φήμες υπήρχαν από πολύ παλιά. Αλλά από το να πάμε από τη φήμη σε αδιάσειστα στοιχεία, έχει τεράστια διαφορά. Όποιος έχει παρακολουθήσει έστω και μία αστυνομική ταινία ή έχει διαβάσει ανάλογου είδους μυθιστόρημα, αυτή τη διαφορά μπορεί να την καταλάβει. Θεωρώ ότι αυτές τις ελάχιστες νομικές γνώσεις θα πρέπει να τις έχει ο καθένας από μας.

Πηγή rethemnosnews.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης