Στην Αλβανία, στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού τελέστηκε σήμερα η πρώτη Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του νέου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας Ιωάννη, ο οποίος στάθηκε για πρώτη φορά στην επίσημη Καθέδρα του.
Πανηγυρικό και χαρμόσυνο ήταν το κλίμα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Νωρίς το πρωί, μέλη της Ιεράς Συνόδου υποδέχτηκαν στο εσωτερικό του Ναού το νέο Αρχιεπίσκοπο, του έδωσαν το Σταυρό, τον οδήγησαν στο Ιερό και από εκεί στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο, προκειμένου να τελέσει την πρώτη Θεία Λειτουργία.
Σύμφωνα με το τυπικό της Εκκλησίας, η σημερινή πρώτη Θεία Λειτουργία είναι αρκετά σημαντική, διότι ουσιαστικά ο Αρχιεπίσκοπος αναλαμβάνει το έργο της διαποίμανσης της Εκκλησίας του.
Αφού ολοκληρώθηκε το πανηγυρικό Συλλείτουργο, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από το νέο Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη στον τάφο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου που βρίσκεται κάτω από το Ιερό του Ναού στα Τίρανα.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.
Στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum 2026, ο κ. Βωβός τόνισε την ανάγκη διασφάλισης της επιχειρησιακής συνέχειας σε περιόδους έντονων αλλαγών και κρίσεων.