Σπηλαιολόγος της ομάδας που ανακάλυψε τις λίμνες στον Κηφισό: «Το νερό έχει σκάψει τα τσιμέντα, σουρωτήρια τα υπόγεια ποτάμια της Αττικής»
Ο Γιώργος Καφαντάρης ανέφερε ότι όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται όλο χειρότερο - Οι λίμνες έχουν εντοπιστεί σε Νέα Χαλκηδόνα, ΚΤΕΟ Περιστερίου και ΚΤΕΛ Κηφισού
Προβληματισμό έχει προκαλέσει η ανακάλυψη τριών λιμνών κάτω από τον Κηφισό, από τα μέλη της ομάδας Γεωμυθική. Οι λίμνες σε Νέα Χαλκηδόνα, ΚΤΕΟ Περιστερίου και ΚΤΕΛ Κηφισού έγιναν αφότου έσπασαν τα τσιμέντα στον πυθμένα.
Ο σπηλαιολόγος και μέλος της ομάδας Γεωμυθική, Γιώργος Καφαντάρης, μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις λίμνες: «Το νερό έχει σκάψει τα τσιμέντα, πηγαίνει πλέον κάτω από το τσιμέντο. Πρέπει να αντληθούν τα νερά για να δουν τη ζημιά. Όσο περνάει ο καιρός χειρότερα θα γίνεται. Κάποια στιγμή θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα».
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d6sm01sxtsm1)
«Όλα τα υπόγεια ποτάμια της Αττικής είναι “σουρωτήρια”»
«Θα σας πω την εκτίμησή μου χωρίς να είμαι μηχανικός. Έχουμε δει σχεδόν όλα τα ποτάμια της Αττικής, είναι γνωστή η κατάσταση στον Κηφισό έχει πάρα πολλά προβλήματα. Εξαρχής δεν έπρεπε να γίνει αυτό το έργο. Έχει προβλήματα και στη σχεδίασή του, δεν υπάρχει πρόσβαση από πουθενά. Αν -μη κακό- γίνει κάτι δεν θα μπορέσει να μπει κάποιος για να ψάξει», είπε ο κ. Καφαντάρης στον ALPHA.
Ο κ. Καφαντάρης κατέληξε λέγοντας πως «σε όλα τα υπόγεια ποτάμια της Αττικής υπάρχουν τρύπες, είναι “σουρωτήρια” από σωλήνες που βγάζουν λύματα».
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d6sm7yee33i9)
Κλείσιμο
Οι λίμνες στον Κηφισό
Η πρώτη λίμνη εντοπίστηκε τον Ιανουάριο του 2021 στο ύψος της πεζογέφυρας Περισσού και οδού Βικέλα στα Πατήσια, αμέσως μετά την υπόγεια συμβολή του Κηφισού με τον Ποδονίφτη.
Η δεύτερη ανακαλύφθηκε τον Ιούλιο του 2023 στη Λεωφόρο Αθηνών στο ύψος των ΚΤΕΛ Κηφισού και η τρίτη και μεγαλύτερη βρέθηκε φέτος στο σημείο της συμβολής της κοίτης του Κηφισού με το ρέμα της Εσχατιάς, στο ύψος του ΚΤΕΟ Περιστερίου.
Όπως φαίνεται στα πλάνα που κατέγραψαν, η τρίτη λίμνη σχηματίστηκε καθώς στο σημείο καταστράφηκε η κοίτη. Η λίμνη αυτή, μάλιστα, φαίνεται να έχει μέχρι και ψάρια.
Η εταιρεία υλοποιεί μακροχρόνια και πολυβραβευμένα προγράμματα κοινωνικής συνεισφοράς, με μετρήσιμα αποτελέσματα που συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών