ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή άλλοι πέντε κατηγορούμενοι για το κύκλωμα των παράνομων συνταγογραφήσεων
Ελεύθεροι αφέθηκαν σήμερα οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι - Χθες είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος ένας ακόμη κατηγορούμενος, ο αποκαλούμενος «Μισελ»
Βασιλική Κόκκαλη
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης ακόμα πέντε κατηγορούμενοι ως μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, που λυμαίνονταν τον ΕΟΠΥΥ, εκδίδοντας ψευδείς συνταγογραφήσεις σκευασμάτων και προκαλώντας με τη δράση τους ζημιά στο δημόσιο άνω των 3 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά τις απολογίες τους χθες και σήμερα δύο γιατροί(ένας παθολόγος και ένας γυναικολόγος) που φέρονται να έχουν αρχηγικό ρόλο στο κύκλωμα. Ακόμη προφυλακιστέοι κρίθηκαν και τρεις φαρμακοποιοί που κατά τη δικογραφία εκτελούσαν τις χιλιάδες εικονικές συνταγές.
Αντίθετα, ελεύθεροι αφέθηκαν οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι, με ή χωρίς περιοριστικους όρους. Ανάμεσά τους βρίσκεται και μια καρδιολόγος, σύζυγος του προφυλακισμένου γυναικολόγου. Της επιβλήθηκε ο όρος της καταβολής εγγύησης 5 χιλιάδων ευρώ.
Χθες εν τω μεταξύ είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος ένας ακόμη κατηγορούμενος, ο αποκαλούμενος "Μισελ" ενώ έξι κατηγορουμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.
Το ταξίδι που θα σου δώσει την ευκαιρία να γνωρίσεις μια χώρα τη στιγμή που αλλάζει, και να ανακαλύψεις έναν προορισμό που μόλις αρχίζει να αποκαλύπτει τους θησαυρούς του.
Πάντοτε στην πρωτοπορία, τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη αναζητούν τρόπους που προάγουν την ουσιαστική μάθηση και τη βαθιά κατανόηση. Και για να το πετύχουν αξιοποιούν τα τελευταία χρόνια την ψηφιακή τεχνολογία και το λάθος ως εργαλείο μάθησης.