Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στον ΑΝΤ1 έκανε λόγο για τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν και δυσχεραίνουν την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στον Βαρνάβα.
Όπως τόνισε «όπως είχε περιγράφει και από τον υπουργό τον κ. Κικίλια οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες. Η ανομβρία υπάρχει εδώ και πολλούς μήνες και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ανέμους αυτό κάνει δύσκολη την κατάσταση».
Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του:
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d3dbazhfd12x)
«Βλέπουμε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων των φορέων για το καλύτερο δυνατό, δυστυχώς οι συνθήκες είναι αφόρητες. Το μέτρο του καθαρισμού των οικοπέδων ήταν σημαντικό και διέσωσε μεγάλες εκτάσεις από πυρκαγιές» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως «έχουμε να κάνουμε με ένα εκρηκτικό κοκτέιλ».
Το Plastic Free Greece πέρασε και από την Πλαζ του ΕΟΤ στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, με έναν παράκτιο καθαρισμό από τους ακούραστους εθελοντές που άφησε πεντακάθαρη αυτήν την υπέροχη αστική παραλία, στις 18 Μαΐου.
Η εταιρεία προσανατολίζεται σταθερά προς τη βιώσιμη ανάπτυξη, ενσωματώνοντας το περιβάλλον και την κοινωνία στον πυρήνα της στρατηγικής της μέσω ενός ολοκληρωμένου Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας.