Κώστας Κωστόπουλος: Ας αναλάβουν συνέπειες όσοι οργανώνουν «τηλεδίκες» λέει ο δικηγόρος του

Κώστας Κωστόπουλος: Ας αναλάβουν συνέπειες όσοι οργανώνουν «τηλεδίκες» λέει ο δικηγόρος του

Ανακοίνωση μετά το ξέσπασμα σε λυγμούς της καταγγέλλουσας, Έλενας Αθανασοπούλου σε τηλεοπτική εκπομπή - «Αγνοήθηκε με τρόπο επιδεικτικό και χυδαίο η κρίση της Δικαιοσύνης» - Δείτε βίντεο

kostopoulos
Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε ο δικηγόρος του σκηνοθέτη, Κώστα Κωστόπουλου, προαναγγέλλοντας νομικές ενέργειες κατά όσων αγνοούν την απόφαση αθώωσής του, μετά το ξέσπασμα με λυγμούς της καταγγέλλουσας Έλενας Αθανασοπούλου σε τηλεοπτική εκπομπή.

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε, μετά την αθώωση του σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου, ο δικηγόρος του, που προανήγγειλε νομικές ενέργειες κατά όσων αγνοούν την ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου για την κατηγορία του βιασμού της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο κ. Nίκος Βιτώρος επισημαίνει ότι από τον Μάιο του 2022, οπότε και βγήκε στη δημοσιότητα η καταγγελία έως και τις 11 Ιουνίου 2024, όταν ο σκηνοθέτης απαλλάχθηκε ομόφωνα από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, ο κ. Κωστόπουλος παρέμεινε σταθερός στη θέση του ότι «θα αποδείξει την αθωότητά του, αποκλειστικά και μόνον στο πλαίσιο που χαράζει η νομιμότητα και οι δικαστικές λειτουργίες».

Ο δικηγόρος του σκηνοθέτη ασκεί έντονη κριτική στην εμφάνιση της Ελένας Αθανασοπούλου σε τηλεοπτικό σταθμό, κατά τη διάρκεια της οποίας η ηθοποιός, σύμφωνα με τον δικηγόρο, «επιδόθηκε σε μία εκτενή αμφισβήτηση της απόφασης, παρουσιάζοντας, δήθεν, τα αποδεικτικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι η απόφαση αυτή ήταν λανθασμένη, ενώ η ίδια νιώθει “ηθικά δικαιωμένη”», αγνοώντας την κρίση της δικαιοσύνης.

Δείτε βίντεο από την εμφάνιση της Έλενας Αθανασοπούλου:
Κλείσιμο
Με λυγμούς η Έλενα Αθανασοπούλου
Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνηγόρου του Κώστα Κωστόπουλου

«Από τον Μάιο του 2022, όταν η συκοφαντική καταγγελία της Ελένης Αθανασοπούλου ήρθε στη δημοσιότητα, έως και τις 11 Ιουνίου 2024, όταν το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών εξέδωσε ομόφωνη απαλλακτική απόφαση, ο Κώστας Κωστόπουλος παρέμεινε αταλάντευτος σε ό,τι είχε υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή αυτής της δεινής περιπέτειας: Ότι θα αποδείξει την αθωότητά του, αποκλειστικά και μόνον στο πλαίσιο που χαράζει η νομιμότητα και οι δικαστικές λειτουργίες. Μέσα από τη διαδικασία που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, το αρμόδιο Δικαστήριο τον έκρινε αθώο, ακολουθώντας ομοφώνως την παρόμοια εισαγγελική πρόταση.

Σήμερα, τρεις ημέρες μετά την οριστική απαλλακτική κρίση του Δικαστηρίου, διαπιστώσαμε εμβρόντητοι ότι ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN αποφάσισε να φιλοξενήσει την Ελένη Αθανασοπούλου, η οποία επιδόθηκε σε μία εκτενή αμφισβήτηση της απόφασης, παρουσιάζοντας, δήθεν, τα αποδεικτικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι η απόφαση αυτή ήταν λανθασμένη, ενώ η ίδια νιώθει “ηθικά δικαιωμένη”.

Με τον τρόπο αυτό, αγνοήθηκε με τρόπο επιδεικτικό και χυδαίο η κρίση της Δικαιοσύνης και επιχειρήθηκε η εκ νέου, στο όνομα της “ηθικής” και πέραν της “δικαιοσύνης”, δημοσιοποίηση των στοιχείων της υπόθεσης με διάθεση αμφισβήτησης των όσων αποφάσισε το Δικαστήριο. Ήδη, η συνέντευξη αυτή, γεμάτη ψεύδη και συκοφαντικές αναφορές οι οποίες αγνοούν την εκδοθείσα απόφαση, αναπαράγεται σε διάφορα sites, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ας αποφασίσουν κάποιοι εάν θεωρούν ότι η Δικαιοσύνη αποδίδεται από τα αρμόδια κατά το Σύνταγμα Δικαστήρια, με βάση τους νόμους, ή εάν μπορεί ο οποιοσδήποτε να σμπαραλιάζει τους θεσμούς και να αγνοεί τις δικαστικές αποφάσεις εσαεί, στο όνομα μίας διαστρεβλωμένης αντίληψης για τη “δημοσιογραφία” και την “ενημέρωση”.

Όσοι τάσσονται με τη δεύτερη άποψη, οργανώνοντας “τηλεδίκες” επαναξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού, ακόμη και μετά την τελεσίδικη αθωωτική κρίση των Δικαστηρίων, ας γνωρίζουν και ας αναλάβουν τις συνέπειες.

Δεν θα επιτρέψουμε η προσωπικότητα του Κώστα Κωστόπουλου να κατακρεουργηθεί ακόμη και μετά την ομόφωνη απαλλαγή του. Τα δύο αυτά χρόνια υπέμεινε τους τηλε-εισαγγελείς και τη ρηχότητά τους, τη φτηνή εκμετάλλευση της υπόθεσης, την παράνομη και επιλεκτική δημοσιοποίηση στοιχείων της υπόθεσης, αναμένοντας την κρίση της Δικαιοσύνης. Αλλά αυτό βρίσκει το – αυτονόητο – όριό του, όταν η Δικαιοσύνη αποφαίνεται. Έχουμε την εντολή να κινηθούμε νομικά απέναντι σε όποιον επιμένει να προσβάλει την τιμή και την υπόληψη του Κ. Κωστόπουλου, αγνοώντας την ομόφωνη κρίση του Δικαστηρίου.

Nίκος Δ. Βιτώρος».

Η εμφάνιση της Έλενας Αθανασοπούλου

Υπενθυμίζεται πως η  Έλενα Αθανασοπούλου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή που παρουσιάζει η Ελένη Τσολάκη, «Πρωινό Σου Σου», την Παρασκευή 14 Ιουνίου και μίλησε για την αθώωση του σκηνοθέτη,  Κώστα Κωστόπουλου, τον οποίο η ηθοποιός είχε κατηγορήσει για τον βιασμό της.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, η Έλενα Αθανασοπούλου ξέσπασε σε κλάματα, περιγράφοντας, πώς αποκάλυψε στους γονείς της, τι της είχε συμβεί. Όπως ανέφερε, πρώτα το είπε στη μητέρα της, η οποία την είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους πίσω από την απόφασή της να κατηγορήσει τον σκηνοθέτη. «Κριτής είναι μόνο ο Θεός» είπε αρχικά η Έλενα Αθανασοπούλου και πρόσθεσε: «Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα που βρήκα τη δύναμη για να κάνω την καταγγελία. Περίμενα να ακούσω το όνομα του σκηνοθέτη όταν βγήκε το metoo».

«Δεν μπορούσε να με σταματήσει κανείς»

Η Έλενα Αθανασοπούλου δήλωσε στη συνέχεια: «Η μητέρα μου το έμαθε πρώτη. Ένιωθα οργή τότε, μετά με προσέγγισαν κάποιες γυναίκες κι έμαθα κι άλλα περιστατικά. Όταν ανακάλυπτα ότι δεν είμαι μόνη σε όλο αυτό, ένιωθα ακόμα πιο δυνατή. Οπότε δεν μπορούσε να με σταματήσει κανείς. Τελευταίος το έμαθε ο πατέρας μου. Ο πατέρας μου το βίωσε πολύ χειρότερα απ’ ότι εγώ».

«Του κόπηκαν τα πόδια του πατέρα μου»

Ξεσπώντας σε λυγμούς, η Έλενα Αθανασοπούλου περιέγραψε την αντίδραση του πατέρα της. «Συζητούσαμε και κάποια στιγμή μού φώναξε και ένιωσα κακοποιημένη και του είπα ότι "τι κάνεις εκεί ρε; Εγώ ετοιμάζομαι να καταγγείλω αυτό και αυτό και εσύ μου φωνάζεις; Ξέρεις τι έχω πάθει εγώ;" Του κόπηκαν τα πόδια και μου είπε “γιατί δεν μου το είπες;”. Του είπα ότι δεν ήταν εύκολο να του το πω τότε. Μου είπε “κάνε ότι θέλεις, είμαι δίπλα σου, σε στηρίζω” κι έτσι ξεκίνησε. Ο πατέρας μου είναι ο πιο διαλυμένος όλων» θυμήθηκε η ηθοποιός και ξέσπασε σε κλάματα, κρατώντας το χέρι της Ελένης Τσολάκη.

Ολόκληρη η συνέντευξη της Έλενας Αθανασοπούλου

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1zn2sf44sgh)

«Έφαγα πάρα πολλή λάσπη»

Αν και έλαβε τη στήριξη συναδέλφων της και της οικογένειάς της, η Έλενα Αθανασοπούλου δέχτηκε πολλές «μαχαιριές» όπως τόνισε στη συνέντευξη. «Έφαγα πάρα πολλή λάσπη. Έβγαιναν άνθρωποι χωρίς να με ξέρουν κι έλεγαν ότι έχω δόλο. Μου έριχναν κι από μια μαχαιριά. Μου είχε βγει όλο σε επίθεση. Τους έβλεπα όλους εχθρούς» είπε. Παρόλα αυτά, τίποτα δεν μπορούσε να τη σταματήσει. «Ο Θεός ο ίδιος να μου έλεγε σταμάτα θα του έλεγα, έλα πάμε μαζί. Ήθελα να δικαιωθώ. Δεν ήμουν μόνη μου,. υπήρξαν γυναίκες επώνυμες και ανώνυμες, χωρίς να με γνωρίζουν και ήρθαν μαζί μου, επειδή είχαν παρόμοια περιστατικά. Κάποιες τις συνάντησα τις μέρες της δίκης. Για να έρθω στην Αθήνα πήρα αγχολυτικά και με παρακολουθούσε ψυχολόγος. Με είχαν πιάσει φοβίες με την Αθήνα, ότι όλοι θα με φάνε» ξεκαθάρισε, η Έλενα Αθανασοπούλου.


Για τη δικαστική απόφαση, ανέφερε ότι παρά το αποτέλεσμα, αν γυρνούσε τον χρόνο πίσω, θα έκανε ακριβώς το ίδιο. «Ένιωθα ότι θα δικαιωθώ, γιατί το βούλευμα με δικαίωνε, ήταν καταπέλτης. Το ομόφωνα με τρόμαξε, αλλά δεν παρεμβαίνω στη δικαιοσύνη. Δικαιώθηκα ηθικά από τη στιγμή που γυναίκες με τεράστια καριέρα και όνομα, χωρίς να με γνωρίζουν με στήριξαν. Αν γύριζα τον χρόνο πίσω θα το ξανάκανα» εξήγησε.

«Κάποια στιγμή είπα ότι θέλω να πεθάνω»

Η Έλενα Αθανασοούλου επηρεάστηκε σημαντικά, σε ψυχολογικό επίπεδο και έφτασε σε σημείο να θέλει να πεθάνει. «Κάποια στιγμή είπα ότι θέλω να πεθάνω, δεν θέλω να το ζήσω όλο αυτό. Έφυγα ενάμιση χρόνο στην Κρήτη. Εναντιώθηκα στον χώρο μου. Μας έλεγαν μίλα και μίλα και ένας δεν βγήκε να πει “σταματήστε, είναι καλό κορίτσι”. Ακόμα και φίλους τους έβλεπα εχθρούς. Κοιμόμουν αγκαλιά με την Παναγία όλο αυτό το διάστημα. Οι γυναίκες γίνονται πιστευτές μόνο όταν δολοφονούνται», αποκάλυψε.


«Δέχομαι ακόμα ψυχολογική υποστήριξη. Είχα περάσει κατάθλιψη τότε, ήθελα να βάλω τέλος στη ζωή μου μετά από αυτό που βίωσα. Ήμουν 21 ετών, όποιος με πλησίαζε νόμιζα ότι με κακοποιύσε», τόνισε μεταξύ άλλων και ξέσπασε για όσους έκριναν την κίνησή της μετά από το περιστατικό να πάει σε κλαμπ. «Βγαίνει και λέει συγκεκριμένη γυναίκα ότι επειδή πήγα εκεί δεν είμαι βιασμένο. Ποιος θα μου πει τι θα κάνω; Μπορεί να ήθελα να γίνω αλκοολικιά, να πέσω στα ναρκωτικά», ενώ έδωσε εξήγηση και για τη φωτογραφία με τον σκηνοθέτη.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε την αθώωση του πρώην σκηνοθέτη της σειράς «Σασμός» Κώστα Κωστόπουλου από το αδίκημα του βιασμού σε βάρος της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου. Η ηθοποιός δήλωσε μετά την απόφαση «ηθικά δικαιωμένη».
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1xvab23nz2h)

«Έκανα κάτι πάρα πολύ δύσκολο, είχα στοιχεία, ειπώθηκαν. Ήρθαν γυναίκες. Και στην προηγούμενη δίκη, όταν βγήκα από το δικαστήριο έμαθα ότι μια γυναίκα είχε καταθέσει μήνυση τρεις φορές, τον είχαν αθωώσει και τη δολοφόνησαν. Εγώ ηθικά νιώθω δικαιωμένη, ευχαριστώ πάρα πολύ. Ξεπέρασα τις φοβίες μου», ανέφερε στην τηλεόραση του OPEN και την εκπομπή «Πρωινό ΣουΣου» η Έλενα Αθανασοπούλου στις πρώτες της δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της δίκης.

Ειδήσεις σήμερα:

Πούτιν: Έχουμε φτάσει κοντά στο σημείο χωρίς επιστροφή χάρη στην αλαζονεία της Δύσης

Έρευνα Opinion Poll: Η ακρίβεια έπαιξε ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα - Να πάρει μέτρα η κυβέρνηση λέει το 40%


Ορθώς επιβλήθηκε το πρόστιμο στο «οικόπεδο με τον χλοοτάπητα» λέει ο δήμος Χαλανδρίου και εξηγεί γιατί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης