Ανοίγει τις πύλες το 2ο MESSINIA FORUM

Ανοίγει τις πύλες το 2ο MESSINIA FORUM

Ηχηρές παρουσίες στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στις 13 και 14 Απριλίου. Live cooking, μεσσηνιακή γαστρονομία και Οινογευσίες με διάσημους chef και sommelier

megaro-xoroy-kalamatas
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το 2ο MESSINIA FORUM το οποίο θα διεξαχθεί και φέτος στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, το Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Απριλίου 2024, με πρωταγωνιστές την παράδοση και τον φυσικό πλούτο της Μεσσηνίας, εστιάζοντας όμως ιδιαίτερα στην Εστίαση, στη Γαστρονομία, στον Τουρισμό και στην Επιχειρηματικότητα.

Πάνω από 40 ομιλητές θα καταθέσουν τις απόψεις τους, με κεντρικό θέμα τις νέες εναλλακτικές μορφές τουρισμού για την περιοχή της Μεσσηνίας, καθώς επίσης ζητήματα και προκλήσεις της αγοράς και της ψηφιακής εποχής.

Ανάμεσά τους και πολλά ηχηρά ονόματα, όπως οι γνωστοί Chef Λευτέρης Λαζάρου, Ντίνα Νικολάου, Νίκος Φωτιάδης, Ιάκωβος Απέργης και Ελένη Ψυχούλη, αλλά και καταξιωμένοι αθλητές όπως ο Μιχάλης Ζαμπίδης, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Γιώργος Καραγκούνης και η Αθανασία Τσουμελέκα.

Φέτος θα συμμετέχουν 50 τοπικές επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα παρουσιάζοντας με δικά τους περίπτερα τα προϊόντα τους, ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν B2B (επιχείρηση σε επιχείρηση) συναντήσεις με μεγάλες εταιρείες εμπορίας και διανομής τροφίμων με στόχο την προώθηση και χρήση των τοπικών προϊόντων στην εστίαση.

Κλείσιμο
Για πρώτη φορά, 25 επιχειρήσεις από τον Νομό Μεσσηνίας, που δραστηριοποιούνται στον εναλλακτικό τουρισμό, θα δώσουν ηχηρό παρόν στήνοντας ένα μεγάλο ενιαίο περίπτερο στον εξωτερικό χώρο του Μεγάρου Χορού. Στοχεύοντας στην ανάδειξη της Μεσσηνίας ως εναλλακτικό, θεματικό προορισμό για όλο τον χρόνο, οι επιχειρήσεις αυτές θα ανακοινώσουν τη δημιουργία μιας νέας online πλατφόρμας, από όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να ενημερώνεται εύκολα και γρήγορα για όλες τις επιλογές θεματικού τουρισμού, όπως επισκέψιμα οινοποιεία και ελαιοτριβεία, θαλάσσια σπορ, μονοπάτια, καγιάκ, hiking,καταδυτικό Τουρισμό και άλλα πολλά.

Επιπλέον, οι καταξιωμένοι chef θα αναδείξουν τη μεσσηνιακή γαστρονομία με live cooking και προτάσεις συγκεκριμένων μενού με βάση τα μεσσηνιακά προϊόντα, σε συνεργασία με τοπικά εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Έμφαση θα δοθεί στην ανάδειξη του μεσσηνιακού οίνου, με ομιλίες για την εξέλιξη του μεσσηνιακού αμπελώνα και live οινογευσίες από διάσημους sommelier σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον οποίο θα φιλοξενηθούν τα περίπτερα των οινοποιών και των αποσταγματοποιών.

Παράλληλα, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα θα παρουσιάσει τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που αφορούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σημαντικές προσωπικότητες θα τιμήσουν τις εργασίες και θα συνομιλήσουν για θέματα Τουρισμού, Εστίασης και Επιχειρηματικότητας. Ανάμεσά τους ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, εκπρόσωπος υπουργείου Τουρισμού, οι Πανεπιστημιακοί κ. Δημήτριος Μπούχαλης, κα Εύη Χριστοφιλοπούλου, κ. Σωτήρης Βαρελάς, o διεθνής δικηγόρος, υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ, κ. Ορέστης Ομράν, ο κ. Ιάκωβος Απέργης, καθώς και πολλοί καταξιωμένοι επιχειρηματίες από το χώρο της εστίασης, της φιλοξενίας και της επιχειρηματικότητας.

Την διοργάνωση στηρίζει ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας (ΣΕΜ). Εφαλτήριο αποτελεί η σημαντική απήχηση που είχε το 1ο MESSINIA FORUM 2023. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πέρυσι έλαβαν μέρος πάνω από 4.000 επισκέπτες από το χώρο της εστίασης, του τουρισμού, της αγροδιατροφής και της ευρύτερης τοπικής επιχειρηματικότητας, με συμμετοχή περισσότερων από 40 καταξιωμένων ομιλητών και 120 τοπικών επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα οι οποίες παρουσίασαν τα προϊόντα τους.

Στόχος είναι το MESSINIA FORUM να αποτελέσει σταθερό σημείο αναφοράς για τη Μεσσηνία, συμβάλλοντας παράλληλα στη δημιουργία προϋποθέσεων και δυναμικής για βιώσιμη οικονομική και τουριστική εξέλιξη. Όραμα του ΣΕΜ είναι η εξέλιξη και η ανάπτυξη (βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη) της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, παράλληλα με τις απαιτήσεις της εποχής. Βασική επιδίωξη είναι η ανάπτυξη της εστίασης και του τουριστικού προϊόντος, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, μέσα από την ενίσχυση της εξωστρέφειας του κλάδου της Εστίασης και των συναφών επιχειρήσεων, η ενθάρρυνση και ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας μέσω της ανάπτυξης συνεργιών, συνεργασιών και η ανταλλαγή καλών πρακτικών και εισαγωγή νέων τεχνολογιών και καινοτομιών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης