Θεσσαλονίκη: Μπλόκο της ΕΛΑΣ στους αγρότες που θέλησαν να κλείσουν την εθνική οδό με τα τρακτέρ - Βίντεο και φωτογραφίες

Θεσσαλονίκη: Μπλόκο της ΕΛΑΣ στους αγρότες που θέλησαν να κλείσουν την εθνική οδό με τα τρακτέρ - Βίντεο και φωτογραφίες

Οι αγρότες ήθελαν να προχωρήσουν σε δίωρο αποκλεισμό του δρόμου

malgara-arthrou
Μπλόκο στους αγρότες που θέλησαν να βγουν στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος της γέφυρας των Μαλγάρων και να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία κλείνοντας τον δρόμο, έστησε η ΕΛΑΣ.

Οι αγρότες είχαν προγραμματίσει σήμερα το απόγευμα να βγουν με τα τρακτέρ τους επί της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης και να προχωρήσουν σε δίωρο αποκλεισμό του δρόμου από τις 6 έως τις 8 το βράδυ.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Αγρότες στα Μάλγαρα στη Θεσσαλονίκη (3)

Κλείσιμο
Αγρότες στα Μάλγαρα στη Θεσσαλονίκη

Αγρότες στα Μάλγαρα στη Θεσσαλονίκη (2)

Αγρότες στα Μάλγαρα στη Θεσσαλονίκη (1)


malgara__2_
malgara__3_
malgara__1_


Σε συνεννόηση με την ΕΛΑΣ οι αγρότες βγήκαν από τον κόμβο των Μαλγάρων με σκοπό να κάνουν σύσκεψη μεταξύ τους την οποία ολοκλήρωσαν μετά από μισή ώρα περίπου. Στη συνέχεια αποχώρησαν από το οδόστρωμα και ο δρόμος δόθηκε κανονικά στην κυκλοφορία.

Σε δηλώσεις του ο αγρότης Κώστας Ανεστίδης σχολίασε δηλώσεις που έκανε ο Μάκης Βορίδης νωρίτερα για τη συνάντηση των αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Να μην ανακατεύονται πολλοί στις αποφάσεις γιατί οι αντοχές μας δεν είναι πολλές. Να μην μας εμπαίζουν».

Δείτε βίντεο με δηλώσεις που έκανε ο αγρότης Κώστας Ανεστίδης:

Ανεστιδης Κώστας, αγρότης, απαντά σε δήλωση που έκανε ο Βοριδης για την συνάντηση

«Κλείσαμε τον δρόμο μέχρι να πάρουμε τα αιτήματά μας. Αν δεν ικανοποιηθούν όλα, δεν μπορούμε να είμαστε βιώσιμοι πλέον και δεν μπορούμε να βγούμε να καλλιεργήσουμε το χωράφι μας. Οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχιστούν όχι με τέτοια κλιμάκωση αλλά εξαρτάται από τις απαντήσεις που θα πάρουμε» δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Μπλόκων Μαλγάρων Κώστας Ρούζιος.

Δείτε βίντεο με δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος Μπλόκων Μαλγάρων Κώστας Ρούζιος:

Ρουζιος Κώστας, εκπρόσωπος μπλόκων Μαλγάρων


Τα αιτήματα των αγροτών

Χθες το απόγευμα, οι αγρότες έστειλαν υπόμνημα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο οποίο αναφέρουν τα αιτήματά τους.

Οι αγρότες ζητούν αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, να μπει πλαφόν 7 λεπτών ανά κιλοβατώρα στο ηλεκτρικό ρεύμα, κρατική επιδότηση σε μέσα, εφόδια και ζωοτροφές, να μην εφαρμοστεί η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και να υπάρξει επαναδιαπραγματευσή της, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έχουν απώλεια παραγωγής η οποία δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ καθώς και σε προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής που πουλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής.

Ακόμη ζητούν, αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για όλες τις ζημιές και νόσους στο 100% της πραγματικής ζημιάς και όχι της ασφαλιζόμενης αξίας, να παρθούν μέτρα και να γίνονται έλεγχοι από την κυβέρνηση για να σταματήσουν οι «Ελληνοποιήσεις» προϊόντων φυτικής, ζωικής & μελισσοκομικής παραγωγής, να υπάρξουν τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής ώστε να έχουν εισόδημα για τις βιοποριστικές και καλλιεργητικές ανάγκες τους, να γίνουν έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας, ενώ υπήρξε και παράρτημα σχετικά με τις καταστροφές στην Θεσσαλία.

Ειδήσεις σήμερα:

Αγρότες: Ανέβηκαν οι τόνοι στον Πλατύκαμπο - Μπλόκαραν την Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης

Εξάρχεια: Ομολόγησε και συνελήφθη ο 48χρονος για τη δολοφονία του 50χρονου μουσικού

Μαντλίν ΜακΚαν: Νέα τροπή στην υπόθεση - Γνωστός του βασικού υπόπτου αποκαλύπτει σχέδιο απαγωγής παιδιού πριν την εξαφάνισή της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης