Αγρότες: Ανέβηκαν οι τόνοι στον Πλατύκαμπο - Μπλόκαραν την Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης

Αγρότες: Ανέβηκαν οι τόνοι στον Πλατύκαμπο - Μπλόκαραν την Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης

Μετά τον Ε-65 και τον κόμβο Αλεξάνδρειας, οι αγρότες βγήκαν στον Πλατύκαμπο - Ολιγόωροι αποκλεισμοί στην Εγνατία οδό, στο τελωνείο Καστοριάς και τον Φιλώτα Φλώρινας

agrotes-platykampos-arthrou
Στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Πλατύκαμπου βρέθηκαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης οι αγρότες από τις περιοχές της Λάρισας. Οι αγρότες βγήκαν πεζοί και έπεσαν πάνω σε μπλόκο της Αστυνομίας, με συνέπεια να ανέβουν για λίγη ώρα οι τόνοι.

Τελικά, έπειτα από συνεννοήσεις, οι αστυνοικοί άφησαν τους αγρότες να κλείσουν το ρεύμα Θεσσαλονίκη - Αθήνα της ΠΑΘΕ, ενώ δυνάμεις της Αστυνομίας έκλεισαν το άλλο. «Είμστε εδώ ξανά για το συμβολικό κλείσμο των δρόμων, ζητώντας η συνάντηση τη Δευτέρα (με τον πρωθυπουργό) να έχει αποτέλεσμα, με τη δικαίωση των αιτημάτων, ώστε να συνεχίσουμε να παράγουμε και να καλλιεργούμε. Το ραντεβού έχει κλειστεί με τον Μητσοτσακη, μας έχει δεχτεί. Εμείς θα πάμε αύριο στη Σίνδο για να προετοιμάσουμε τη συνάντηση. Θα πρέπει να υπάρχει ικανός αριθμός ατόμων στην επιτροπή, ώστε να εκπροσωπούνται όλες οι περιοχές της χώρας και όλα τα μπλόκα που βρίσκονται αυτή τη στισγμή στον δρόμο» είπαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι των αγροτών απευθυνόμενοι στους συναδέλφους τους και στους εκπροσώπους του Τύπου. 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Αγρότες στον Πλατύκαμπο: Ένταση όταν ανέβηκαν στην ΠΑΘ

Κλείσιμο
Αγρότες στον Πλατύκαμπο: Ένταση όταν ανέβηκαν στην ΠΑΘΕ (2)

Δηλώσεις αγροτών για τις κινητοποιήσεις (1)

Δηλώσεις αγροτών για τις κινητοποιήσεις (2)



platykampos__1_
platykampos__4_
platykampos__3_
platykampos__2_


Ολιγόωροι αποκλεισμοί στην Εγνατία οδό, στο τελωνείο Καστοριάς και τον Φιλώτα Φλώρινας

Σε ολιγόωρους αποκλεισμούς των δρόμων αλλά και της Εγνατίας οδού προχώρησαν οι αγρότες των μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας. Πιο συγκεκριμένα από τις 16:00 έως τις 17:30 παρέμεινε κλειστή η εθνική οδός Κοζάνης - Φλώρινας στο ύψος του Φιλώτα από το μπλόκο των αγροτών της Εορδαίας και της Βεγορίτιδας. Νωρίτερα στις 15:00 έως τις 16:00 οι αγρότες των Γρεβενών απέκλεισαν την Εγνατία οδό στο ύψος του κόμβου της Μυρσίνας. Κατά την διάρκεια του ολιγόωρου αποκλεισμού επισκέφθηκε το μπλόκο ο μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ όπου εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του στον αγώνα τους ενώ ταυτόχρονα τους παρότρυνε να δείχνουν κοινωνική ευαισθησία και κατανόηση στους πολίτες που θα χρειαστούν να μετακινηθούν για λόγους ανάγκης εκτός Γρεβενών.

Το μεσημέρι στις 12:00 οι αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Καστοριάς προχώρησαν στον συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου και με αγροτικά μηχανήματα άδειασαν κοπριά στον αύλειο χώρο.

Την ίδια ώρα οι αγρότες συνεχίζουν να ενισχύουν με τρακτέρ το μπλόκο στο τελωνείο της Νίκης στην Φλώρινα και προγραμματίζουν, το μεσημέρι της Παρασκευής, να προχωρήσουν στο κλείσιμο των συνόρων Φλώρινας - Μπίτολα για 4 ώρες, με αποκλεισμό μόνο των διερχόμενων φορτηγών.

Μπλόκο στον Ε-65

Νωρίτερα, γύρω στις 3:30 αγρότες της Καρδίτσας συγκεντρώθηκαν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο του αυτοκινητόδρομου Ε-65, έχοντας συμπαράσταση και την αυτοκινητοπομπή μελών του εμπορικού συλλόγου Καρδίτσας. Σύμφωνα με την ενημέρωση, στις 5 θα κάψουν - όπως και χθες - σανό και λάστιχα, ενώ την ίδια ώρα αγρότες θα συγκεντρωθούν για μπλόκα σε Πλατύκαμπο και Στεφανοβίκειο.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Αγρότες στον Ε-65 (4)

Αγρότες στον Ε-65 (5)


Αγρότες στον Ε-65 (2)

Αγρότες στον Ε-65 (3)

e-65-agrotes__1_
e-65-agrotes__3_
e-65-agrotes__2_
E-65

Στο μεταξύ, κινητοποιήση υπήρξε και στον κόμβο Νησελίου στην Εθνικό Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης από αγρότες του δήμου Αλεξάνδρειας.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyzp4jom15f5)






Ειδήσεις σήμερα:

Με πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι βρέθηκε νεκρός ο 50χρονος μουσικός στα Εξάρχεια

Νέο βίντεο από το σημείο της εκτέλεσης του Γιαλιά στη Μάνδρα – Οι συγκλονιστικοί διάλογοι των αστυνομικών


Έρχονται βροχές και καταιγίδες από την Κυριακή - Πότε επηρεάζεται η Αττική

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης