Βίντεο: Η έφοδος των αναρχικών στην παρουσίαση βιβλίου στο ΑΠΘ που θα μιλούσε ο Νατσιός

Βίντεο: Η έφοδος των αναρχικών στην παρουσίαση βιβλίου στο ΑΠΘ που θα μιλούσε ο Νατσιός

Λόγο για «κόκκινους φασίστες» και «εκκωφαντική απουσία της αστυνομίας» έκανε ο πρόεδρος της «Νίκης

apth_natsios
Έφοδος αναρχικών πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα τελετών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου της πρώην πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Μαρίας Δελιβάνη, στην οποία θα μιλούσε και ο πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτρης Νατσιός. Oμάδα φοιτητών και αναρχικοί, περίπου 150 άτομα, μπήκαν στην αίθουσα φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού, ενώ σήκωσαν και πανό, με αποτέλεσμα η εκδήλωση να ματαιωθεί.



Ο πρόεδρος της «Νίκης», Δημήτρης Νατσιός σε δήλωσή του έκανε λόγο για «κόκκινους φασίστες» και «εκκωφαντική απουσία της αστυνομίας». Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Δεν μου προκαλούν εντύπωση οι κόκκινοι φασίστες. Εντύπωση μου προκαλεί η εκκωφαντική απουσία της αστυνομίας, φυσικά με μεγάλη ευθύνη του πρωθυπουργού, ο οποίος υποσχόταν τάξη και νομιμοφροσύνη στους πανεπιστημιακούς χώρους· φαίνεται όμως ξέχασε τα ωραία λόγια, όταν η 'Νίκη' μπήκε στη Βουλή».

Κλείσιμο
Και πρόσθεσε: «Οι λεγόμενοι 'αντιεξουσιαστές' υβρίζουν εμένα και τη 'Νίκη' με τις ίδιες φράσεις που χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός, κάποια μεγαλοστελέχη της Νέας Δημοκρατίας και τα αργυρώνητα παπαγαλάκια στις βραδινές τους τηλεοπτικές συκοφαντίες. Η στοχοποίηση συνιστά και ηθική αυτουργία. Είναι όνειδος για την χώρα που γέννησε τον πολιτισμό της Δημοκρατίας, να φιμώνεται η ελευθερία του λόγου και μάλιστα σε πανεπιστημιακή αίθουσα».



Η 90χρονη συγγραφέας Μαρία Δελιβάνη απευθυνόμενη στους αναρχικούς είπε τα εξής: «Ο Νατσιός δεν είναι φασίστας, είναι Έλληνας πατριώτης και σέβεται τις παραδόσεις. Οι μαθητές που βγαίνουν από τα χέρια του ξέρουν τι είναι ιστορία και τι είναι Ελλάδα».

Για το βιβλίο «Η Ελλάδα που Ματώνει» θα μιλούσαν επίσης οι δημοσιογράφοι Μανόλης Κοττάκης, Γιώργος Χαρβαλιάς, Στέργιος Καλόγηρος και Παντελής Σαββίδης.


Ειδήσεις σήμερα

Αυτά είναι τα 1.115 σπίτια της «Little Athens» που πωλούνται στο Ελληνικό

Ποιος είναι ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού που έβαλε λουκέτο στο ποδόσφαιρο της Τουρκίας με τη γροθιά σε διαιτητή

Φωτογραφία: Τα σκυλιά που σκότωσαν τη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη - Τη δάγκωσαν πάνω από 50 φορές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης