Θεσσαλονίκη: Έσπασαν με κλωτσιά το τζάμι της καμπίνας οδηγού του ΟΑΣΘ όταν τους έκανε παρατήρηση επειδή άναψαν τσιγάρο

Θεσσαλονίκη: Έσπασαν με κλωτσιά το τζάμι της καμπίνας οδηγού του ΟΑΣΘ όταν τους έκανε παρατήρηση επειδή άναψαν τσιγάρο

Δεν υπήρξε τραυματισμός - Οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή

oaths2
Ένα ακόμα βίαιο περιστατικό με θύμα οδηγό του ΟΑΣΘ, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (27/11), αυτή τη φορά εντός αστικού λεωφορείου που εκτελούσε το δρομολόγιο της γραμμής αεροδρομίου (1Ν).

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, όλα έγιναν λίγο μετά τις 12 όταν ο οδηγός του αστικού έκανε παρατήρηση σε μία παρέα νεαρών ατόμων, αποτελούμενη από τέσσερα άτομα, επειδή άναψαν τσιγάρο μέσα στο λεωφορείο που εκείνη την ώρα ήταν εν κινήσει.

«Μετά την παρατήρηση που τους έγινε επειδή κάπνιζαν, αυτοί κλώτσησαν και έσπασαν το προστατευτικό τζάμι της καμπίνας του οδηγού», ανέφερε στο protothema.gr, ο πρόεδρος των Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας, επισημαίνοντας ότι δεν προέκυψε τραυματισμός του οδηγού.

Σύμφωνα με τον Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων, ο οποίος βρέθηκε επί τόπου μετά το συμβάν, το περιστατικό έγινε όταν το λεωφορείο σταμάτησε στη στάση που ήθελαν να κατέβουν οι νεαροί, στην περιοχή του Φοίνικα, ενώ μετά την κλωτσιά στο διαχωριστικό τζάμι και την εξύβριση του οδηγού, οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή.

Ξυλοκόπησαν οδηγό του ΟΑΣΘ πριν μία εβδομάδα

Σημειώνεται ότι αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό που γίνεται σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, καθώς το Σάββατο 18/11, όταν το λεωφορείο της γραμμής 72 έφτασε στον τερματικό σταθμό στη Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, ο οδηγός έκανε παρατήρηση σε νεαρούς επιβάτες γιατί προκαλούσαν φασαρία και εκείνοι στη συνέχεια τον εγκλώβισαν μέσα στο όχημα, άρχισαν να τον χτυπούν με μένος στο κεφάλι και στο σώμα.

«Μόλις φτάσαμε στην κεντρική πλατεία της Μηχανιώνας, με πλησίασαν και με εγκλώβισαν στη θέση του οδηγού. Δεν μπορούσα να φύγω, άρχισαν να με χτυπούν στο κεφάλι και σε όλο μου το σώμα» είχε αναφέρει ο 54χρονος οδηγός του λεωφορείου.

Σε ανακοίνωση του ο ΟΑΣΘ είχε αναφέρει για το παραπάνω περιστατικό:

«Ο ΟΑΣΘ καταδικάζει το απαράδεκτο περιστατικό βίας που καταγράφηκε το βράδυ του Σαββάτου εναντίον οδηγού του. Το επεισόδιο συνέβη σε λεωφορείο της γραμμής 72, στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας, όταν, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, δύο νεαροί γρονθοκόπησαν τον οδηγό, με τον τελευταίο να καταλήγει στα επείγοντα του εφημερεύοντος νοσοκομείου.

Αφορμή για την επίθεση εναντίον του εργαζόμενου του Οργανισμού, στάθηκε η έκκληση που απηύθυνε, σε ομάδα περίπου 20 νεαρών, οι οποίοι ενοχλούσαν με τη συμπεριφορά τους τους υπόλοιπους επιβάτες του λεωφορείου. Ο οδηγός τους ζήτησε να χαμηλώσουν τους τόνους και τότε δέχθηκε την επίθεση.

ksilodarmos-oasth
Κλείσιμο


Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης δεν ανέχεται συμπεριφορές βίας εναντίον των εργαζομένων του και στέκεται δίπλα τους, παρέχοντας ηθική και νομική υποστήριξη, ώστε να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον των δραστών.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ Κώστας Ταγγίρης επικοινώνησε με τον οδηγό του Οργανισμού, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του και δηλώνοντας ότι ο ΟΑΣΘ είναι δίπλα του».

Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, τονίζοντας:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Ο.Α.Σ.Θ. καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε συνάδελφος οδηγός, εργαζόμενος στην γραμμή 72, το βράδυ του Σαββάτου. Ο συνάδελφος μας, εν ώρα εργασίας, δέχθηκε επίθεση από νεαρούς οι οποίοι τον γρονθοκόπησαν με αγριότητα. Έτσι, αντί να ολοκληρώσει το δρομολόγιο με ασφάλεια και να επιστρέψει στο σπίτι του, βρέθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου!

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που συνάδελφος μας βρέθηκε αντιμέτωπος με επιθετική συμπεριφορά επιβάτη. Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ γίνονται συχνά δέκτες λεκτικών επιθέσεων και, κάποιες φορές, σωματικών.

Οι ύβρεις και οι βιαιοπραγίες σε εργαζόμενους, οι οποίοι πρέπει με ηρεμία να εκτελούν τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών, εξυπηρετώντας με ασφάλεια το επιβατικό κοινό, είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες όχι μόνο από εμάς, αλλά από το σύνολο της κοινωνίας.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ δεν θα μείνει θεατής απέναντι σε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Στεκόμαστε δίπλα στον συνάδελφο που γρονθοκοπήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στεκόμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο που βρίσκεται αντιμέτωπος με επιθετική συμπεριφορά. Θα ασκήσουμε κάθε ένδικο μέσο που προβλέπεται και, παράλληλα, επιφυλασσόμαστε για την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων, διαμαρτυρόμενοι για την άσκηση βίας προς τους συναδέλφους μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Ανατροπή για τους ελεύθερους επαγγελματίες: Δεν ισχύει τεκμήριο αν… δεχθείτε να ελεγχθείτε!

Νέος ποινικός κώδικας: 20 χρόνια φυλακή και η απόπειρα βιασμού - Μόνο μια αναβολή στις ποινικές δίκες

Έντεκα διάσημα ζευγάρια που χώρισαν στη ζωή αλλά παρέμειναν συνάδελφοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης