Κακοκαιρία Daniel- Βόλος: Ουρές για μια εξάδα νερό – Δείτε βίντεο

Κακοκαιρία Daniel- Βόλος: Ουρές για μια εξάδα νερό – Δείτε βίντεο

Με δελτίο νερού οι πολίτες -  «Όλο το δίκτυο είναι κατεστραμμένο» δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου - Άγνωστος ο χρόνος αποκατάστασης – Οχηματαγωγό φορτωμένο με δεκάδες νταλίκες με νερά αναμένεται στο λιμάνι

volos_oyres_nero_arthro
Ατελείωτες ουρές σχηματίστηκαν σήμερα το πρωί έξω από το δημαρχείο Βόλου, από πολίτες, που περίμεναν για πάνω από 1,5 ώρα να πάρουν μία εξάδα νερό ο καθένας.

Το εμφιαλωμένο νερό διανέμεται δωρεάν από 15 νταλίκες που το μετέφεραν. Έως το βράδυ αναμένονται επιπλέον 30 νταλίκες, ενώ η διανομή γίνεται έξω από τα δημαρχεία Βόλου, Νέας Ιωνίας και Αγριάς, καθώς και στις Αλυκές.

Την ίδια ώρα, οχηματαγωγό της SEAJETS, φορτωμένο με δεκάδες νταλίκες, που μεταφέρουν εκατομμύρια φιάλες νερό, αναμένεται να φτάσει στον Βόλο με δωρεά του πλοιοκτήτη-εφοπλιστή Μάριου Ηλιόπουλου.

Η υδροδότηση είναι το βασικό πρόβλημα που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel στον Βόλο, όπως δήλωσε τόσο ο δήμαρχος, όσο και ο υπεύθυνος της ΔΕΥΑΜΒ, που ανέφερε μάλιστα ότι θα χρειαστεί να περάσουν πολλές ημέρες μέχρι να τρέξει το νερό στις βρύσες των νοικοκυριών.

Κλείσιμο
Οι αρμόδιοι μιλούν για τεράστιο πρόβλημα με το νερό, καθώς έχουν καταστραφεί τα πάντα. Μέσα στη μέρα, από τις 6 μ.μ. και αργότερα, αναμένεται να υπάρξει υδροδότηση, από νερό από γεωτρήσεις, που θα ανοίγουν για τρεις ώρες.

Καθημερινά, οι ώρες θα αλλάζουν και οι κάτοικοι θα ενημερώνονται σχετικά.

Ωστόσο, το νερό δεν θα είναι πόσιμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Άγνωστος μέχρι στιγμής παραμένει ο χρόνος αποκατάστασης.

Ήδη διανέμεται δωρεάν εμφιαλωμένο νερό σε χιλιάδες πολίτες από 15 νταλίκες που το μετέφεραν στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας και αναμένονται άλλες 30 νταλίκες έως το βράδυ, ενώ τεράστιες είναι οι ουρές που σχηματίζονται από χιλιάδες πολίτες που προσπαθούν να προμηθευτούν νερό για τις οικογένειές τους.

Οι διανομές νερού γίνονται έξω από τα 






«Το σημαντικό πρόβλημα είναι το νερό»

Ο δήμαρχος του Βόλου Αχιλλέας Μπέος, που βρίσκεται έξω από το δημαρχείο, που γίνεται η διανομή του νερού, έκανε λόγο για κατάσταση βιβλικής καταστροφής που βιώνουν οι πολίτες της πόλης, εδώ και τέσσερις ημέρες.

Όπως εξήγησε, το σημαντικό πρόβλημα είναι το νερό, ενώ έδειξε και τις ουρές που έχουν σχηματιστεί έξω από το δημαρχείο.

Όπως εξήγησε, οι πηγές που βρίσκονται στο βουνό έχουν καταστραφεί, ενώ δεν μπορεί να υπάρξει εκτίμηση για τον χρόνο αποκατάστασης. «Θα δοθεί νερό στις 6:30 το απόγευμα στις περιοχές από Γ. Δήμου και κάτω, από Άναυρο μέχρι Κραυσίδωνα. Αυτό το νερό είναι από άντληση από 4 γεωτρήσεις. Δεν φτάνει. Θα δοθεί με μέτρο. Θα λειτουργεί 3 ή 4 ώρες το νερό, θα κόβεται και θα ξαναλειτουργεί για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις πρώτες ανάγκες. Από 11 μμ τη νύχτα θα κόβεται. Γιατί αυτό το νερό είναι προσωρινό», ανέφερε.

Αντίθετα, το βράδυ αναμένεται ότι θα δοθεί εκ νέου ρεύμα σε όλη την πόλη.




«Θα περάσουν πολλές μέρες μέχρι να τρέξει νερό στις βρύσες»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κ. Τόρης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να δείξουν υπομονή. Όπως παραδέχθηκε, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου «θα περάσουν πολλές ημέρες μέχρι να τρέξει νερό στις βρύσες των κατοίκων του δήμου Βόλου, καθώς οι ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης, κυρίως στους αγωγούς που κατεβάζουν το νερό από το Πήλιο και περνούσαν μέσα από το χείμαρρο Κραυσίδωνα, αλλά και στις δεξαμενές, έχουν καταστραφεί. Το νερό θα επανέρχεται σταδιακά, θα είναι ελάχιστο και οι πολίτες θα πρέπει να επιδείξουν υπομονή».

Ο διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ Δημήτρης Κουτσιφέλης διευκρίνισε ότι το νερό δεν θα είναι πόσιμο. «Θα είναι χλωριωμένο αλλά το δίκτυο θα έχει φερτές ύλες» εξήγησε και πρόσθεσε: «Ο αγωγός που φέρνει 800 κυβικά νερό είναι δύσκολο να λειτουργήσει γιατί από τα 12 χιλιόμετρα έχουν φτιάξει 200 μέτρα. Δεν ξέρουμε το μέγεθος της βλάβης».




Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Daniel - Καρδίτσα: Ξεκίνησαν οι απεγκλωβισμοί με ελικόπτερα

Κακοκαιρία «Daniel» - Κικίλιας: Έξι αγνοούμενοι στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας - 885 απεγκλωβισμοί και διασώσεις

Κακοκαιρία Daniel: Η δραματική διάσωση πολίτη που παρασύρθηκε από τον «χείμαρρο» στον Ευαγγελισμό – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης