Αλεξανδρούπολη: Σειρήνες ήχησαν για εκκένωση των οικισμών που απειλούνται από τη φωτιά - Δείτε βίντεο

Αλεξανδρούπολη: Σειρήνες ήχησαν για εκκένωση των οικισμών που απειλούνται από τη φωτιά - Δείτε βίντεο

Ανατριχιαστικό βίντεο δείχνει την επικινδυνότητα της κατάστασης - Έχουν καεί σπίτια και οχήματα σε Αετοχώρι και Πεύκα

alexanr-fire
Άκρως επικίνδυνη είναι η κατάσταση σε ένα μεγάλο τμήμα του νομού Έβρου εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη μεταξύ των οικισμών της Αγνάντιας και της Άνθειας, καθώς έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής μηνύματα του «112» για εκκενώσεις συνολικά 8 οικισμών που απειλούνται στην περιοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο, κατά τη διάρκεια της εκκένωσης, πολεμικές σειρήνες ξεκίνησαν να ηχούν για να ειδοποιήσουν τους κατοίκους να εκκενώσουν άμεσα και έγκαρα τις περιοχές για να γλιτώσουν από τις φλόγες που  πλησιάζουν απειλητικά τους οικισμούς.

Ανατριχιαστική είναι η στιγμή που οι σειρήνες του πολέμου ηχούν και που καταγράφονται σε βίντεο που δημοσιεύθηκε στην σελίδα «Focus ston Evro». Οι  συνθήκες προσιδιάζουν σε εμπόλεμη κατάσταση, η περιοχή εκκενώθηκε στις 18:23 το απόγευμα του Σαββάτου (19/08).


Κλείσιμο


Σημειώνεται ότι στο Αετοχώρι και τα Πεύκα οι φλόγες έχουν ήδη φτάσει και έχουν καεί σπίτια και οχήματα. Την ίδια ώρα το «112» εξέδωσε νέα προειδοποίηση στους κατοίκους της πόλης της Αλεξανδρούπολης να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους, με κλειστά τα παράθυρα, για λόγους αυτοπροστασίας από τους μαύρους, πυκνούς καπνούς που εκλύονται από τις φλόγες και έχουν κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή.


Η αστυνομία απομακρύνει κατοίκους οικισμών - Δείτε φωτογραφίες

Επικίνδυνη παραμένει η κατάσταση από τα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς στον Έβρο, για την οποία έχουν σταλεί μηνύματα από το 112 για την εκκένωση -μέχρι στιγμής- οκτώ οικισμών.

fotia6
fotia5
fotia4
fotia3
fotia2
fotia


Στο έργο της εκκένωσης συμβάλλουν δυνάμεις της αστυνομίας που βοηθούν στην απομάκρυνση των κατοίκων προς ασφαλέστερα σημεία.

Προτεραιότητα, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν οι ηλικιωμένοι, ευπαθή άτομα και όσοι έχουν δυσκολία στην μετακίνηση.

Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα σε Αετοχώρι και Πεύκα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά στο Αετοχώρι και στο χωριό Πεύκα έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια όπου έχουν προκληθεί υλικές ζημιές τόσο σε οικίες όσο και σε αυτοκίνητα. Παράλληλα, κοντά σε σπίτια έχει φτάσει η φωτιά και στο χωριό Αγνάντια.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλο Τοψίδη, ζημιές έχουν υποστεί και επιχειρήσεις από τη μεγάλη φωτιά.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του:

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης