Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο γιατρός που κατηγορείται για τον θάνατο 14χρονης μετά από τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο γιατρός που κατηγορείται για τον θάνατο 14χρονης μετά από τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου

Του επιβλήθηκε ο όρος της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ

γωγπο279
Ελεύθερος, υπό τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ, αφέθηκε, μετά την απολογία του σε ανακριτή, ο γιατρός που κατηγορείται για τον θάνατο της 14χρονης Γεωργίας από την Επανομή Θεσσαλονίκης, ύστερα από χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου, τον Ιούνιο του 2021, σε ιδιωτική κλινική.

Εις βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση, πράξη την οποία ο κατηγορούμενος - γενικός χειρουργός αρνήθηκε. Όπως έγινε γνωστό, στην απολογία του, τόνισε ότι ενήργησε σύμφωνα με τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης, ενώ επικαλέστηκε την εμπειρία του σε τέτοιους είδους επεμβάσεις, τονίζοντας ότι έχει συμμετάσχει σε πάνω από 3.000 χειρουργεία.

Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση ο ίδιος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της πλαστογραφίας και της υπεξαγωγής εγγράφου, σε βαθμό πλημμελήματος. Η πρώτη, κατά το κατηγορητήριο, συνδέεται με την υπογραφή της ανήλικης ενόψει του χειρουργείου την οποία φέρεται να πλαστογράφησε, ενώ η δεύτερη με το οπτικό υλικό (βίντεο) από την επέμβαση, όταν αυτό ζητήθηκε από τους γονείς της 14χρονης ενόψει της προσφυγής τους στην Ποινική Δικαιοσύνη. Και για τα δύο αυτά αδικήματα, απολογούμενος ισχυρίστηκε πως είναι αθώος.

Ο ίδιος γιατρός είχε καταδικαστεί τον Μάιο του 2022 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση 4 ετών (προς 5 ευρώ/ημερησίως) για τον θάνατο ενός 24χρονου από την Κεραμωτή Καβάλας, κατόπιν ανάλογου χειρουργείου, ενώ για παρόμοια υπόθεση - με θάνατο μίας 42χρονης - προηγήθηκε καταδίκη του σε φυλάκιση 3 ετών, με αναστολή, ποινή η οποία κατέστη ήδη αμετάκλητη.

Για την παραπομπή του ή μη σε δίκη για την υπόθεση της ανήλικης Γεωργίας θα αποφασίσει το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμα που θα εκδώσει.



Ειδήσεις σήμερα:

«Εμφύλιος» στο Twitter για την Κιτσοπούλου: «Ντροπή και αίσχος» - «Το θέατρο είναι τόπος ελευθερίας»

Η Ρωσία «παγώνει» τη συμφωνία για τα σιτηρά μετά το χτύπημα στην Κριμαία - Ανεβαίνουν οι διεθνείς τιμές τροφίμων


Live update: Μεγάλη φωτιά κοντά σε σπίτια στον Κουβαρά Αττικής - Εκκενώνεται η περιοχή Πέτα - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης