Θεσσαλονίκη: Ο γιατρός που καταδικάστηκε για τον θάνατο του 24χρονου συνεχίζει να χειρουργεί για γαστρικό δακτύλιο

Θεσσαλονίκη: Ο γιατρός που καταδικάστηκε για τον θάνατο του 24χρονου συνεχίζει να χειρουργεί για γαστρικό δακτύλιο

Σάλος από την πληροφορία ότι ο γιατρός που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών και 20 μήνων για τον θάνατο του 24χρονου Νίκου Σινιώρη συνεχίζει να χειρουργεί ανυποψίαστους ασθενείς - «Ο ίδιος γιατρός σκότωσε και τη Γωγώ» λέει ο ιερέας πατέρας της 14χρονης - «Το διοικητικό συμβούλιο θα αποφασίσει την ποινή που θα του επιβληθεί όταν έρθει η δικαστική απόφαση» λέει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου

giatros-main
Σχεδόν ένας χρόνος έχει περάσει από τον αδόκητο χαμό της 14χρονης Γωγώς από τη Θεσσαλονίκη, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή λίγες ημέρες έπειτα από επέμβαση γαστρικού δακτυλίου. Η χθεσινή απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για την καταδίκη των δύο γιατρών για τον θάνατο του 24χρονου που προκλήθηκε μετά από παρόμοια επέμβαση στο στομάχι, προκάλεσε ικανοποίηση και γέμισε ελπίδα την οικογένεια της ανήλικης.

Ο ένας από τους δύο γιατρούς που έκατσαν στο ειδώλιο του κατηγορουμένου και καταδικάστηκαν από το δικαστήριο, είχε πραγματοποιήσει την «μοιραία» επέμβαση στην 14χρονη που «έσβησε» τον Ιούνιο του 2021 και αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος για ακόμα μία φορά με τη δικαιοσύνη. Ο ίδιος ιδιώτης γιατρός είχε καταδικαστεί, επίσης, το 2012 καθώς σε δική του επέμβαση δακτυλίου μια 41χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, εκκρεμούν και άλλες καταγγελίες εις βάρος του.

Η είδηση της δεύτερης καταδίκης του ιδιώτη γιατρού, αλλά όχι της άμεσης παύσης των ιατρικών του καθηκόντων, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στις δύο οικογένειες που τον κατήγγειλαν και τον οδήγησαν ενώπιον της δικαιοσύνης, αλλά και σοβαρά ερωτήματα σε ολόκληρη την κοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο ιδιώτης γιατρός συνεχίζει να συνεργάζεται με το μεγάλο ιδιωτικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και έως σήμερα να δέχεται ασθενείς! Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει ιδιαίτερη ανησυχία στις οικογένειες του 24χρονου Νίκου Σινιώρη, που πέθανε τον Μάιο του 2017 και της 14χρονης Γωγώς που «έσβησε» τον Ιούνιο του 2021, οι οποίες απαιτούν από την πολιτεία να εξετάσει σοβαρά το ζήτημα προκειμένου να μη χαθούν άλλες ζωές από ιατρικό λάθος του συγκεκριμένου ανθρώπου.

Τι λέει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Ερωτηθείς για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Νίτσας, εξήγησε στο protothema.gr ότι οι δικαστικές Αρχές είναι υπεύθυνες να ενημερώσουν τον Ιατρικό Σύλλογο για την απόφαση του δικαστηρίου και ο Ιατρικός Σύλλογος με τη σειρά του να αποφασίσει την παραπομπή ή μη του γιατρού στο πειθαρχικό συμβούλιο, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση θεωρείται βέβαιο πως θα γίνει.

Κλείσιμο
«Μόλις έρθει η απόφαση του δικαστηρίου στον Ιατρικό Σύλλογο, το διοικητικό συμβούλιο θα συνεδριάσει για να αποφασίσει την παραπομπή του γιατρού στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο με τη σειρά του θα αποφασίσει την ποινή που θα επιβληθεί στον γιατρό», σημειώνει ο κ. Νίτσας, υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση της δικαιοσύνης είναι σεβαστή από όλους.

Θυμίζουμε ότι, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης είχε προχωρήσει σε σχετική συνάντηση τον περασμένο Σεπτέμβριο με τον πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να υπάρχει καλύτερος συντονισμός των δύο υπηρεσιών σε τέτοιες περιπτώσεις και άμεση ενημέρωση, με στόχο να αποφευχθούν τέτοιου είδους παραλείψεις.

Διαταγή εισαγγελέα για γραφολογική πραγματογνωμοσύνη

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της γραφολογικής πραγματογνωμοσύνης που διέταξε την περασμένη εβδομάδα ο εισαγγελέας για την υπόθεση θανάτου της 14χρονης Γωγώς, καθώς φέρεται κατά την εισαγωγή της στην ιδιωτική κλινική, για την τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου στο στομάχι, να έχει υπογράψει ένα έγγραφο με το οποίο η ίδια η έφηβη επιτρέπει την χειρουργική επέμβαση και αποδέχεται τους κινδύνους αυτής.

Όπως εξηγούν στο protothema.gr, η δικηγόρος της οικογένειας, Κική Πακιρτζίδου και ο πατέρας της 14χρονης, Βησσαρίων Καντούνης, πρόκειται για εξαπάτηση ή πλαστογραφία, κάτι το οποίο και θα αποδειχθεί από την έρευνα.

«Ο θάνατος της Γωγώς «φώτισε» πολλές πλευρές αυτού του χειρουργού, ο οποίος επί σειρά ετών διαπράττει λάθη και στέλνει ανθρώπους στον τάφο. Ευαισθητοποιήθηκε ο κόσμος, μίλησε, και ο εισαγγελέας, επειδή το ιδιωτικό θεραπευτήριο οδήγησε μία ανήλικη κοπέλα στο χειρουργείο, χωρίς να έχουν υπογράψει για συγκατάθεση οι γονείς της, ζήτησε να γίνει γραφολογική πραγματογνωμοσύνη στην υπογραφή που υπάρχει στο έγγραφο του ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος. Εμείς αρνηθήκαμε ότι ανήκει στους γονείς και ο γιατρός υποστήριξε πως ανήκει στην ανήλικη, κάτι το οποίο, έτσι κι αλλιώς, είναι παράνομο», εξηγεί η κα. Πακιρτζίδου.

«Το κορίτσι ήταν μικρό και για το μόνο πράγμα που υπέγραψε ήτανε για την έκδοση ταυτότητας και αυτό ήτανε γράφοντας το όνομά της. Δεν έβαζε υπογραφές, δεν ήταν ένας ενήλικας άνθρωπος που έβαζε μονογραφές, η οποία υπάρχει στο συγκεκριμένο έγγραφο», συμπληρώνει, επισημαίνοντας ότι «ο εισαγγελέας διερευνά και την τέλεση και άλλων αδικημάτων, ενδεχομένως πλαστογραφίας, χρήσης πλαστού εγγράφου, που δίνει μία μεγαλύτερη απαξία στη συμπεριφορά του γιατρού», σημειώνει η κα. Πακιρτζίδου.

Η δικηγόρος της οικογένειας, τονίζει ότι όλο αυτό το διάστημα ο κατηγορούμενος, όχι μόνον δεν έχει μετανιώσει και δεν έχει ζητήσει ούτε μία συγνώμη από την οικογένεια της 14χρονης, αλλά αντιθέτως, σε μία προσπάθεια που έκαναν οι γονείς για να πάρουν το cd με το υλικό της επέμβασης, στην αρχή αρνήθηκε ότι υπάρχει και ύστερα από δέκα ημέρες, δικαστικός επιμελητής παρέδωσε τελικά ένα cd που, κατά δήλωση του γιατρού, είναι από την ημέρα της επέμβασης, κάτι που αμφισβητείται από την πλευρά της οικογένειας.

«Είναι επικίνδυνος για όλη την κοινωνία» λέει ο πατέρας της 14χρονης

Ο ιερέας και πατέρας της 14χρονης Γωγώς, Βησσαρίων Καντούνης, τονίζει μέσα από το protothema.gr, ότι «ο συγκεκριμένος γιατρός είναι επικίνδυνος για όλη την κοινωνία» και αδυνατεί να πιστέψει πως, μέχρι σήμερα, τη στιγμή, δηλαδή, που έχει ήδη δύο καταδίκες σε βάρος του και εκκρεμεί το δικαστήριο για τον θάνατο της 14χρονης, βρίσκεται σε χειρουργεία και έχει άμεση επαφή με ασθενείς. Αυτό που ζητά, όπως λέει, είναι να μη χαθούν άλλοι άνθρωποι από ιατρικό λάθος του συγκεκριμένου ανθρώπου. «Η Γωγώ μου δεν γυρνάει πίσω, το ξέρω και το βιώνω 11 μήνες. Θα πρέπει όμως να σταματήσει καθώς είναι επικίνδυνος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ούτε μία συγνώμη» - Καταγγελίες για άλλα περιστατικά

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο που η 14χρονη Γωγώ «έφυγε» άδικα από τη ζωή, ο γιατρός δεν έχει ζητήσει ούτε μία συγνώμη στην οικογένεια και δεν τους είπε ποτέ συλλυπητήρια, όπως αναφέρει ο πατέρας του παιδιού. «Η συμπεριφορά του μέχρι τώρα προς εμάς είναι προκλητικότατη και το μόνο που έκανε ήτανε να κρύψει το όνομά του. Στο φινάλε, αφού ισχυρίζεται ότι όσα καταγγέλλουμε είναι ψευδέστατα και αναληθέστατα, γιατί δεν βγαίνει δημόσια να πει ‘εγώ είμαι αυτός ο αδικημένος γιατρός που με κατηγορεί άδικα ο παπάς;’» αναρωτιέται ο κ. Καντούνης.

Όπως λέει στη συνέχεια ο πατέρας της 14χρονης, «υπάρχουν τουλάχιστον 4-5 άτομα που γνωρίζουμε και ζουν με σοβαρές αναπηρίες εξαιτίας του συγκεκριμένου γιατρού. Για αυτό σας λέω ότι δεν πρόκειται για την Γωγώ, αλλά ότι το θέμα είναι να σταματήσει να χειρουργεί γιατί κάνει ζημιά στο κοινωνικό σύνολο», τονίζει, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του γιατρού.

gwgo-319x600


Screenshot_20220516_231216
FB_IMG_1652732081395
«Τα παιδιά είναι ευλογία και η απουσία τους κατάρα»

«Αυτό που λέω στους γονείς που βαφτίζω τα παιδιά τους, είναι πως «τα παιδιά σας στη ζωή σας είναι ευλογία και η απουσία τους είναι κατάρα». Κάνω δώρο στους γονείς μία φωτογραφία από την βάφτιση των παιδιών τους και τους γράφω ως ευχή: «Να τα δείτε με άσπρα μαλλιά, καμία άλλη ευχή δεν σας δίνω». Καλές είναι οι γνώσεις, ο αθλητισμός, τα πτυχία, οι ξένες γλώσσες, αλλά για τον πατέρα και την μάνα το μεγαλύτερο δώρο είναι η μακροζωία του παιδιού του. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να πηγαίνει το πρωί να αγκαλιάσεις το παιδί σου και να το φιλήσεις στο μάγουλο και να πιάνεις το παγωμένο μάρμαρο από το μνήμα», σημειώνει.

Ποιο είναι το 24χρονο θύμα του γιατρού – Η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου

«Είναι φονιάς. Κάθε μέρα ξυπνάω και κοιμάμαι με την σκέψη της δολοφονίας του γιου μου. Αν έχετε παιδιά μπορείτε να με καταλάβετε. Αυτός σκότωσε τον γιό μου, αφήστε με να του πω δύο λόγια». Αυτές είναι μερικές από τις λέξεις που χρησιμοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Δημήτρης Σινιώρης, έξω από την αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, όταν οι αστυνομικοί του ζήτησαν ευγενικά να απομακρυνθεί από τον χώρο προκειμένου να μην βρεθεί μόνος του και προκληθεί κάποιο επεισόδιο με τον γιατρό που καταδικάστηκε για τον θάνατο του γιου του.

Μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια που η υπόθεση για τον άδικο χαμό του παιδιού του «σέρνεται» στα δικαστήρια, η οικογένεια του 24χρονου Νίκου έκανε λόγο την Δευτέρα για δικαίωση μόλις ανακοινώθηκαν οι ποινές φυλάκισης 4 ετών και 20 μηνών - αντίστοιχα - από το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης.

Οι δύο γιατροί, αυτός που τοποθέτησε τον γαστρικό δακτύλιο σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης και κατηγορείται για τον θάνατο της 14χρονης Γωγούς, κι, από την άλλη, ένας συνάδελφό του από το νοσοκομείο της Καβάλας, όπου είχε διακομιστεί ο παθών μετά τις επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στην υγεία του, καταδικάστηκαν για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, δια παραλείψεως. Για τον πρώτο αποφασίστηκε να μετατραπεί η ποινή του προς 5 ευρώ, την ημέρα, καθώς είχε προηγούμενη αμετάκλητη καταδίκη για ανάλογο περιστατικό ασθενούς, ενώ για τον δεύτερο αποφασίστηκε να ανασταλεί η ποινή επί τριετία.

FB_IMG_1652719331729
FB_IMG_1652719364418
Ποιος ήταν ο 24χρονος Νίκος Σινιώρης

Ο Νίκος Σινιώρης με καταγωγή από την Κεραμωτή Καβάλας, ήταν ένας νέος άνθρωπος μόλις 24 ετών, γεμάτος όνειρα και διάθεση για ζωή. Στις 12 Μαΐου του 2017 αποφάσισε να προχωρήσει σε μία επέμβαση καλαισθησίας, καθώς ήταν υπέρβαρος, και να υποβληθεί σε χειρουργείο για τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου. Παρά τις επιφυλάξεις του πατέρα του, ο γιατρός τους διαβεβαίωνε πως πρόκειται για επέμβαση «ρουτίνας» και πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη ζωή του. Μάλιστα, όταν ο πατέρας του 24χρονου – ο οποίος τον είχε μεγαλώσει μόνος του καθώς η μητέρα του είχε φύγει από τη ζωή, επέμενε να ρωτάει για τυχόν επιπλοκές, ο γιατρός του τόνισε πως είχε κάνει χιλιάδες παρόμοιες επεμβάσεις και πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Μετά το τέλος του χειρουργείου, ο γιατρός τους διαβεβαίωνε πως όλα πήγαν καλά και έτσι η οικογένεια επέστρεψε στο σπίτι της στην Κεραμωτή. Ωστόσο, από την επόμενη κιόλας ημέρα, ο 24χρονος ξεκίνησε να διαμαρτύρεται για έντονους πόνους, με την κατάστασή του να επιδεινώνεται, όμως όταν η οικογένειά του επικοινώνησε με τον γιατρό, εκείνος τους καθησύχαζε.

Ο νεαρός παρουσίασε ακόμη πιο σοβαρή δυσφορία και έτσι επισκέφτηκαν τη Θεσσαλονίκη για να τον εξετάσει ο γιατρός, όπου τους είπε, για μία ακόμη φορά, ότι δεν υπήρχε κάτι ανησυχητικό και γύρισαν και πάλι στην Κεραμωτή.

Το ίδιο βράδυ η κατάσταση του 24χρονου επιβαρύνθηκε, επισκέφθηκαν μία πνευμονολόγο που τους παρέπεμψε στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης. Η υγεία του νεαρού συνεχώς επιδεινώνονταν και η πνευμονολόγος τους συνέστησε να μεταβούν στο νοσοκομείο Καβάλας. Εκεί τον επισκέφθηκε ο γιατρός ο οποίος του είχε τοποθετήσει τον γαστρικό δακτύλιο και τους ενημέρωσε ότι ο Νίκος υπέστη πνευμονική εμβολή.

Δύο ημέρες μετά και ύστερα από διαρκή επιδείνωση, τον μετέφεραν και πάλι στην ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης όπου πλέον η κατάστασή του χαρακτηρίστηκε κρίσιμη και μετά από λίγο κατέληξε.

Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, ο θάνατος του άτυχου 24χρονου, είχε επέλθει από «πολυοργανική ανεπάρκεια επί εδάφους περιτονίτιδας».

Από το 2017 έως και σήμερα, ο πατέρας και ο αδελφός του Νίκου Σινιώρη, αδυνατούν να πιστέψουν πως ο άνθρωπος που ευθύνεται για τον θάνατο του αγαπημένου τους ανθρώπου, συνεχίζει να βρίσκεται σε χειρουργεία, τη στιγμή, μάλιστα, που ο συγκεκριμένος γιατρός είχε καταδικαστεί πριν το 2012 για παρόμοια περίπτωση γυναίκας και έχει, επίσης, μηνυθεί και για τον θάνατο της 14χρονης κόρης ιερέα, από την Επανομή Θεσσαλονίκης, πέρυσι τον Ιούνιο, ύστερα από ανάλογο χειρουργείο τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου.

«Το πέθανε το παιδί μου, είναι φονιάς»

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, ο πατέρας του 24χρονου παιδιού που έφυγε από τη ζωή, τόνισε ότι πρόκειται για μια δίκαια απόφαση.

«Μπράβο στο δικαστήριο που τελικά πήρε τη σωστή απόφαση, αυτήν που έπρεπε. Αποδείχθηκε ότι ο άνθρωπος είναι εγκληματίας, είναι φονιάς και πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα. Το πέθανε το παιδί μου, το πέθανε, το έβαλε μέσα στο χώμα. Η απόφαση ήταν πολύ δίκαια και πιστεύω ότι, τουλάχιστον, θα αναπαυθεί η ψυχούλα του. Για αυτό τρέχω, για αυτό αγωνίζομαι και για τα υπόλοιπα παιδιά. Ο άνθρωπος είναι εγκληματίας. Δεν είναι χειρουργός, δεν είναι επιστήμονας, είναι φονιάς και το λέω μέσα από τη ψυχή μου. Ο άνθρωπος είναι άχρηστος τελείως, πέθανε τόσο κόσμο και πόσοι άλλοι έχουν προβλήματα και δεν μιλάνε, θα εμφανιστούν σιγά - σιγά. Πρέπει να τελειώσει αυτό το πράγμα», είπε ο πατέρας του 24χρονου, Δημήτρης Σινιώρης.

«Δικαίωση για όλη την οικογένεια - Άφησαν το παιδί να πεθάνει»

«Είναι δικαίωση για όλη την οικογένεια, δικαίωση για τον Νίκο, δικαίωση για όλα αυτά που μας έλεγαν και ακούγαμε τόσο καιρό, ότι δηλαδή το παιδί έφυγε ξαφνικά χωρίς κανένας να φταίει. Από την πρώτη στιγμή είχα καταλάβει ότι η έδρα κατάλαβε τι έγινε, πως άφησαν το παιδί να πεθάνει. Ο αδελφός μου πέθανε εξαιτίας αυτών των άχρηστων που δεν μπορούσαν να πάρουν μια απόφαση και δεν ήθελε κανένας να αναλάβει ευθύνη», τόνισε ο αδελφός του 24χρονου, Φώτης Σινιώρης.
Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα, μετριοπαθής και… ΠΑΣΟΚ η Κεντρική Επιτροπή - Οι πρωτιές και η «αποκαθήλωση» της παλιάς φρουράς

Ρωσία - Πεσκόφ: Εχθρικό κράτος οι ΗΠΑ για τη Ρωσία

«Είναι φονιάς»: Ο ίδιος γιατρός με τον γαστρικό δακτύλιο σκότωσε και τη 14χρονη Γωγώ, λέει ο πατέρας της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης