Έκρηξη στην Τεκτονική Στοά: «Ευτυχώς δεν έγινε χθες βράδυ που συνεδριάζαμε» λέει ο Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης

Έκρηξη στην Τεκτονική Στοά: «Ευτυχώς δεν έγινε χθες βράδυ που συνεδριάζαμε» λέει ο Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης

Δεν κινδύνεψε καμία ανθρώπινη ζωή από την έκρηξη στην Στοά - «Tο Ύπατο Συμβούλιο δεν πτοείται από τέτοια», ανέφερε ο Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης

stoa_main
Το κτίριο του Ύπατου Συμβουλίου όπου πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις των ανώτερων βαθμών του Ελευθεροτεκτονισμού και όχι το τεκτονικό Μέγαρο της Αχαρνών είχε στόχο η βόμβα που εξερράγη νωρίς το πρωί στην οδό Σουρμελή, αφήνοντας πίσω της μικρές υλικές ζημιές.

Όπως αναφέρει σε βίντεο που ανήρτησε στο Facebook ο Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης της Μεγάλης Στοάς, Εμμανουήλ Γερακιός, από την επίθεση δεν κινδύνεψε καμία ανθρώπινη ζωή, ωστόσο τα πράγματα δεν θα ήταν ίδια αν ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετούνταν στο ίδιο σημείο χθες το βράδυ, όπου πραγματοποιούνταν στο κτίριο μέχρι αργά συνεδρίαση του συμβουλίου.

Posted by Page of the Grand Commander SC 33º for Greece AASR on Wednesday, July 12, 2023


«Καλή σας μέρα. Θέλω να σας καθησυχάσω ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα από τη βόμβα, η οποία τοποθετήθηκε μερικά μέτρα από την είσοδο του Υπάτου Συμβουλίου. Ήταν σαφέστατα ένα άνανδρο χτύπημα. Δεν είναι γνωστό ποιοι ευθύνονται αυτή τη στιγμή αν και είμαι σίγουρος ότι οι διωκτικές Αρχές ξέρουν και θα βρουν την άκρη. Το σημαντικό είναι ότι ήταν μόνο υλικές ζημιές, τα νέα λένε ότι ήταν στο κτίριο της Μεγάλης Στοάς, είναι στο κτίριο του Υπάτου Συμβουλίου, άλλωστε είναι δίπλα και εύλογα μπορεί να γίνει το μπέρδεμα. Κανείς δεν έχει πάθει κάτι. Τα κτίρια φτιάχνονται. Ευτυχώς, ευτυχώς, ευτυχώς δεν ήταν σε ώρα που συνεδριάζαμε, γιατί χθες το βράδυ συνεδριάζαμε μέχρι αργά, εν πάση περιπτώσει θέλω να καθησυχάσω όσους ενδιαφέρονται και να στενοχωρήσω όσους νομίζανε ότι έχουμε πάθει κάτι. Η πορεία μας δεν πρόκειται να αλλάξει και το Ύπατο Συμβούλιο κι ο Σκωτικός Τύπος από τέτοια δεν πτοείται».

στ
στ1


Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό από το protothema.gr, οι αρχές έχουν στα χέρια τους ένα βίντεο λίγων λεπτών στο οποίο έχουν καταγραφεί οι κινήσεις του ατόμου που τοποθέτησε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς στο γειτονικό από την Τεκτονική Στοά της Αχαρνών κτίριο. Το άτομο το οποίο φορούσε περούκα άφησε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς και έφυγε τρέχοντας κατευθυνόμενος επι της οδού Αχαρνών.

στ2


Κλείσιμο
Από την πρώτη έκρηξη που σημειώθηκε γύρω στις 06:30 υπήρξαν μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου της οδού Σουρμελή, ενώ για τον δεύτερο μηχανισμό που εντόπισαν οι αστυνομικοί του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, μια 5λιτρη φιάλη αερίου και μαύρη σκόνη που πιθανολογείται ότι πρόκειται για μπαρούτι, κάτι που σημαίνει ότι αν είχε εκραγεί θα ανατίναζε το τετράγωνο.


Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός 50χρονος που πυροβολήθηκε μετά από διένεξη στη μέση του δρόμου στη Θεσσαλονίκη

Οι ακτοπλόοι άρχισαν τις... εκπτώσεις - Η Seajets 12,5-15% και οι άλλες 20% μια ημέρα την εβδομάδα!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης