Πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμες οι νέες ταυτότητες, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης.
Οι νέες ταυτότητες σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας θα εκδίδονται από τα μέσα Σεπτεμβρίου, για όσους τις βγάζουν τώρα, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός. «Στόχος μας είναι να τις παρουσιάσουμε στο ευρύ κοινό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αρχές Σεπτεμβρίου» ενημέρωσε και την επομένη θα αρχίσει η έκδοσή τους.
Για τις παλαιές ταυτότητες ανέφερε πως «έχουν διάρκεια 10 χρόνια και ως ταξιδιωτικό έγγραφο. Πλέον αυτό θα φαίνεται και επίσημα πάνω στην ταυτότητα. Τα διαβατήρια είχαν ισχύ πέντε χρόνια, αλλά πέρυσι το αλλάξαμε. Η λογική θα είναι στο μέλλον με μια κοινή αίτηση να επανεκδίδεις ταυτότητα και διαβατήριο ανά 10 χρόνια από τα ίδια συστήματα.
«Δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξει το κόστος έκδοσης της νέας ταυτότητας, ούτε το κόστος διαβατηρίου» σημείωσε ακόμη ο κ. Μηταράκης.
Δείτε το σχετικό απόσπασμα των δηλώσεων στο 07:45 στο παρακάτω βίντεο:
Το επαγγελματικό τμήμα της LG Electronics Hellas παρουσίασε το B2B όραμά του για το 2030 και την ανακαινισμένη B2B Academy, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική του δέσμευση στην εκπαίδευση, την τεχνολογική καινοτομία και την ανάπτυξη ολοκληρωμένων επαγγελματικών λύσεων.
Πρόκειται για έναν εξειδικευμένο ψηφιακό ακαδημαϊκό βοηθό, σχεδιασμένο να συνομιλεί με τον φοιτητή φυσικά, να κατανοεί τις απορίες του και να τον καθοδηγεί στη μελέτη του.