Λίμνη Κερκίνη: Προσφεύγει στη δικαιοσύνη το Κέντρο Οικολογικών Ερευνών για τα εκατοντάδες νεκρά ψάρια
Δείγματα έχουν ήδη σταλεί στην αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι που πεθαίνουν τα ψάρια
Βασίλης Γούλας
Για οικολογική καταστροφή στη λίμνη Κερκίνη, στις Σέρρες, με εκατοντάδες νεκρά ψάρια, κάνει λόγο το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), το οποίο αναμένεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη για την κατάσταση στον υγρότοπο, ζητώντας την παρέμβαση εισαγγελέα. Ο πρόεδρος του Κέντρου κ. Παναγιώτη Χριστοδουλάκη κάνει λόγο για αλαλούμ υπηρεσιών σχετικά με τη λίμνη και τονίζει ότι θα στείλει τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει για την κατάσταση στον εισαγγελέα.
Μιλώντας στο protothema.gr ο πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ Παναγιώτης Χριστοδουλάκης ανέφερε ότι: «Είναι τραγικό μία μοναδική λίμνη, που ο φορολογούμενος πολίτης πληρώνει φόρους για την διαχείρισή της, να αισθάνεται ότι εμπαίζεται από την κακοδιαχείρισή της. Επίσης είναι ανήθικο ο φορέας διαχείρισης της λίμνης, μετά τις καταγγελίες μας αλλά και άλλων φορέων να μην αντιδρά και να δέχεται απριόρι ότι τα ψόφια ψάρια όπως είπε ο εκπρόσωπός του Ναζιρίδης, πεθαίνουν από ασφυξία.
Το ΠΑΚΟΕ αισθάνεται την ανάγκη να προσφύγει στη δικαιοσύνη ώστε να πιέσει τους κρατούντες στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα για να μην πεθάνουν και τα υπόλοιπα ψάρια που υπάρχουν στη λίμνη».
Κλείσιμο
Το φαινόμενο παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στα τέλη του Μαρτίου. Δείγματα έχουν ήδη σταλεί στην αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι που πεθαίνουν τα ψάρια.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Original Sacher-Torte, Sacher Cubes και Apple Strudel, συνοδευόμενα από τα signature ροφήματα του Sacher, σε ένα ξεχωριστό pop-up στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, από τις 15 Οκτωβρίου 2026 έως τα τέλη Ιανουαρίου 2027.