Δίκη Άλκη Καμπανού: «Παραμύθι, κακοπαιγμένο θέατρο» λέει συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου για την ομολογία του 21χρονου

Δίκη Άλκη Καμπανού: «Παραμύθι, κακοπαιγμένο θέατρο» λέει συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου για την ομολογία του 21χρονου

«Ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε την κα. Αποστολίδου ως "ιατροδικαστή μου", είχε συνεννοηθεί τα πάντα μαζί της» αναφέρει

alkis_kampanos
«Παραμύθι» και «κακοπαιγμένο θέατρο» χαρακτήρισε την ομολογία του 21χρονου, ένας εκ των συνηγόρων της οικογένειας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγη ώρα μετά την απολογία του κατηγορουμένου που υποστήριξε ότι είναι ο μόνος που ευθύνεται για τον θάνατο του 19χρονου φοιτητή και ότι εκείνος τον μαχαίρωσε στην μηριαία αρτηρία.

«Εσείς αυτό το αποκαλείται απολογία; Είναι τυπικά μία ομολογία, ουσιαστικά όμως πρόκειται για ένα παραμύθι, ένα κακοποιημένο θέατρο. Τουλάχιστον 15 ημέρες πριν από το Πάσχα, σας είχα πει ότι περιμένω ένας από τους «12» να πάρει επάνω του όλη την ευθύνη, αλλά αυτό δεν θα είναι ούτε το αληθές, ούτε το ειλικρινές», ανέφερε ο Γιάννης Πουλτσίδης, τονίζοντας ότι μπορεί να μην είναι σε θέση να γνωρίζει υπερασπιστικούς ισχυρισμούς, όμως έβλεπε που «πήγαινε» συνδυαστικά με τις καταθέσεις των ιατροδικαστών.

«Σήμερα ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε την κα. Αποστολίδου ως "ιατροδικαστή μου", χαρακτηριστικό ότι είχε συνεννοηθεί τα πάντα μαζί της, αναφορικά με το τι αυτή θα κατεθεται. Σε ερώτηση, μάλιστα, που της είχε γίνει τότε, για το αν ήρθε σε επαφή με τον κατηγορούμενο, είπε όχι, παρά μόνο με τους υπερασπιστές του», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για ένα κακοπαιγμένο θέατρο και εδώ είναι που κολλάει η λαϊκή ρύση "η αλήθεια δε κρύβεται", ενώ το ψέμα, όσο καλά κι αν προσπαθήσεις να το μπαλώσεις, κάποια στιγμή θα φανεί κάτι. Εδώ πέρα δε προσπάθησαν καν να το μπαλώσουν».

«Παραμύθι» χαρακτήρισε την ομολογία του 21χρονου, ο συνήγορος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού


Ο συνήγορος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού τόνισε πως «ηταν τόσο πρόχειρα σχεδιασμένο το οποίο και φάνηκε. Πόσες φορές έχετε ακούσει εισαγγελέα έδρας να ρωτάει αν έχει ακουστά ο κατηγορούμενος την έννοια εξιλαστήριο θύμα; Μιλάμε πραγματικά για την έννοια αυτή, εξιλαστήριο θύμα», επισήμανε.

Ο ίδιος, εξήγησε ότι «δε μιλάμε για έναν κατηγορούμενο ο οποίος δε χτύπησε. Προφανώς και χτύπησε. Ήταν ο πρώτος που πήγε και ο τελευταίος που έφυγε. Προφανώς και έχει χτυπήσει, προφανώς και έχει ενεργότατη συμμετοχή, αλλά δεν ήταν ο μόνος. Τι είπε αυτός σήμερα; Ήρθε να μας πει το "παραμυθάκι" του και το λέω ωμά, όπως είναι», τόνισε στη συνέχεια, προσθέτοντας ότι ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι κοιτούσε μόνο μπροστά του και ότι δεν είδε τίποτα άλλο και πως ενώ είναι δεξιοχειρας απωθούσε με το αριστερό του χέρι, μέχρι τον τοίχο, τον Α.Β., φίλο του Άλκη Καμπανού και θύμα της επίθεσης.

«Με το δεξί χέρι μαχαίρωνε ταυτόχρονα τον αείμνηστο Άλκη Καμπανό όσο και τον Άγγελο Βογιατζογλου. Δεν στέκει πουθενά μα πουθενά στη λογική», υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι ο 21χρονος Α.Γ. Το πρωί της Πέμπτης ομολόγησε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης πως αυτός προκάλεσε με το μαχαίρι που είχε μαζί του το τραύμα στο δεξί πόδι του Άλκη Καμπανού και στη συνέχεια είπε πως πιστεύει ότι μόνο αυτός ευθύνεται για τον θάνατο του 19χρονου φοιτητή.

Κλείσιμο
Η στάση του και όσα κατέθεσε για τη μοιραία νύχτα, προκάλεσαν την αντίδραση της εισαγγελέα της έδρας, η οποία του απευθύνει δεκάδες ερωτήσεις και τόνισε πως η σημερινή ομολογία του έρχεται σε αντίθεση με όσα είχε υποστηρίξει προανακριτικά αλλά και με στοιχεία της δικογραφίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023: Κόπηκε από τον Άρειο Πάγο το κόμμα Εμφιετζόγλου, Μπογδάνου - Υπό εξέταση το κόμμα Κανελλόπουλου

Ιδιοκτήτες ταξί έσπασαν αυτοκίνητα της Uber στη Ρόδο - Στα άκρα η κόντρα εν όψει τουριστικής περιόδου

Αρσάκειο: Ασφαλιστικά μέτρα κατά του σχολείου κατέθεσε η οικογένεια του 15χρονου που έπεσε θύμα bullying
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης