Αρσάκειο: Ασφαλιστικά μέτρα κατά του σχολείου κατέθεσε η οικογένεια του 15χρονου που έπεσε θύμα bullying

Αρσάκειο: Ασφαλιστικά μέτρα κατά του σχολείου κατέθεσε η οικογένεια του 15χρονου που έπεσε θύμα bullying

Ζητούν να επιβληθεί τηλεκπαίδευση στην ομάδα των ανήλικων βασανιστών του παιδιού τους και να τεθούν υπό αυστηρή επιτήρηση

arsakeio1
Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Αρσακείου κατέθεσαν οι γονείς του 15χρονου μαθητή που έπεσε θύμα άγριου bullying, ζητώντας να επιβληθεί τηλεκπαίδευση στην ομάδα των ανήλικων βασανιστών του παιδιού τους και να τεθούν υπό αυστηρή επιτήρηση.

Η αίτηση που κατέθεσε σήμερα στο Πρωτοδικείο Αθηνών η οικογένεια μέσω του συνηγόρου τους κ. Σπύρου Δημητρίου, θα συζητηθεί στις 3 Μαΐου ενώ και το σχολείο είναι ενήμερο για την εξέλιξη αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι γονείς ζητούν από το Αρσάκειο να υποχρεωθεί να επιβάλει τηλεκπαίδευση στους έξι μαθητές προκειμένου όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «να μην έρχεται σε επαφή με το ανήλικο τέκνο μας, άλλως να υποχρεωθεί η καθ΄ης να μετακινήσει τους ανωτέρω μαθητές στο Β΄Αρσάκειο Γυμνάσιο. Άλλως να υποχρεωθεί η καθ΄ης να μετακινήσει τους ανωτέρω μαθητές σε έτερο τμήμα της Τρίτης τάξης του Α΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού».

Σε άλλο σημείο οι γονείς ζητούν οι έξι ανήλικοι να προαυλίζονται σε διαφορετικό χώρο έτσι ώστε να μην έρχονται σε επαφή με το παιδί τους. «Να υποχρεωθεί η καθ΄ ής να λάβει μέτρα προκειμένου να μην προαυλίζονται σε κοινό χώρο με το τέκνο μας οι ανωτέρω συμμαθητές του» αναφέρουν χαρακτηριστικά ενώ ζητούν «να υποχρεωθεί η καθ΄ης να ενισχύσει την εποπτεία των ανήλικων μαθητών της». Τέλος, ζητούν «Να διαταχθεί οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο προκειμένου να αποφευχθούν κάθε λογής εκφοβιστικές πράξεις ή φράσεις ή συμπεριφορές που πληγώνουν και περιθωριοποιούν μαθητές της καθ΄ης».

Ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας του μαθητή κ. Σπύρος Δημητρίου, τονίζει στο protothema.gr πως «Καταθέσαμε σήμερα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του σχολείου όπου φοιτά ο 15χρονος. Το αίτημα μας είναι να ληφθούν όλα τα αναγκαία και πρόσφορα μέτρα που θα διασφαλίσουν την ασφάλεια του και τη σωματική και ψυχική του υγεία. Κυρίως δε, να μη συγχρωτίζεται στην ίδια τάξη ή στο προαύλιο με τους μαθητές οι οποίοι φέρονται να προκάλεσαν αυτό το κακό το οποίο του συνέβη».

dimitrioy_dikigoros
Ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας του μαθητή κ. Σπύρος Δημητρίου
Κλείσιμο


Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023: Διαφωνία για το debate - Ένα θέλουν όλα τα κόμματα, μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει δύο

Ερντογάν: Ολιγόωρη αναβολή για on line εμφάνιση του Τούρκου προέδρου

Δίκη Άλκη: «Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του» - Η ομολογία του 21χρονου για τη δολοφονία του Άλκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης