Καιρός: Ιστορικό ρεκόρ με θερμοκρασία αυξημένη κατά 15°C για τη σημερινή Τετάρτη

Καιρός: Ιστορικό ρεκόρ με θερμοκρασία αυξημένη κατά 15°C για τη σημερινή Τετάρτη

Η 18η Ιανουαρίου 2023 η πιο ζεστή μέρα της τελευταίας 15ετίας - Ακραία άνοδος της θερμοκρασίας καταγράφηκε από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ως προς τις μέσες ελάχιστες θερμοκρασίες

kairos-kairosaurio-zesti-afrikanikiskoni
Ιδιαίτερα υψηλές ελάχιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν την Τετάρτη στη χώρα, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Συγκρινόμενες με τις μέσες ελάχιστες θερμοκρασίες του Ιανουαρίου, το θερμόμετρο έδειξε σήμερα έως και 15 βαθμούς υψηλότερες τιμές.

θερμοκρασιες27


Οι υψηλές αυτές τιμές σχετίζονται με την επικράτηση των νοτίων ανέμων και κατ' επέκταση την μεταφορά θερμών αερίων μαζών προς την Ελλάδα, καθώς και τις νεφελώδεις συνθήκες που επικράτησαν τη νύχτα της Τρίτης 17/01 προς Τετάρτη 18/01, οι οποίες δεν επέτρεψαν την ψύξη του εδάφους και των χαμηλών στρωμάτων της ατμόσφαιρας.

ανεμοι


Κλείσιμο
Ενδεικτικά, όπως προκύπτει από το ιστορικό αρχείο του μετεωρολογικού σταθμού της Ορεστιάδας, η μέση ελάχιστη θερμοκρασία για τον Ιανουάριο κατά την περίοδο 2006-2021 είναι ίση με -0,7 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις 03:10 σήμερα, που σημειώθηκε η ελάχιστη θερμοκρασία, το θερμόμετρο έδειχνε 14,4 βαθμούς Κελσίου.

Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη η μέση ελάχιστη του Ιανουαρίου είναι οι 3,9 βαθμοί, αλλά το θερμόμετρο σήμερα δεν έπεσε κάτω από τους 15,5, στη Φλώρινα όπου η μέση ελάχιστη γι' αυτόν τον μήνα είναι οι -3,4 βαθμοί, η ελάχιστη σημερινή θερμοκρασία ήταν οι 11,6. Επίσης μεγάλες ήσαν οι αποκλίσεις στη Λάρισα με την ελάχιστη σήμερα στους 14,2 (αντί ιστορικού μέσου όρου 2,5), στα Ιωάννινα με 10,8 (έναντι -0,8) και στην Τρίπολη με 10,6 βαθμούς (έναντι -0,4).

Ειδήσεις σήμερα:

Γκέι ζευγάρι καταγγέλλει ότι διώχθηκε από ταβέρνα στο Ναύπλιο - «Ενοχλήθηκαν πελάτες» απαντά ο ιδιοκτήτης

Συνελήφθη η λογίστρια του Παντσέρι - Κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος

«O πρίγκιπας Ουίλιαμ προτίμησε να βάλει ποδιά αντί να πάει στην κηδεία του Κωνσταντίνου» λένε οι Γερμανοί  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης