Καιρός: Ζέστη, σκόνη και ισχυροί νοτιάδες έως την Πέμπτη - Έρχεται τσουχτερό κρύο

Καιρός: Ζέστη, σκόνη και ισχυροί νοτιάδες έως την Πέμπτη - Έρχεται τσουχτερό κρύο

Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο - Ισχυρές βροχές από την Παρασκευή

Collage_Maker-17-Jan-2023-04_40-AM
Σημαντική άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία από σήμερα έως την Πέμπτη 19/01 σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Οι μέγιστες τιμές της αναμένεται να ξεπεράσουν κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου. Αιτία θα είναι οι νότιοι άνεμοι που θα επικρατήσουν στην ατμόσφαιρα οι οποίοι θα μεταφέρουν θερμές αέριες μάζες προς τη χώρα μας. Παράλληλα θα παρουσιάσουν ενίσχυση οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη φτάνοντας κατά τόπους τα 6-7 μποφόρ και από αύριο κατά τόπους τα 7-8 μποφόρ ενώ σήμερα αυξημένες θα είναι και οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια και θα σημειωθούν ισχυρές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ το Σάββατο αναμένονται χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα.

snow1


Στο μεταξύ πολύ ψυχρές αέριες μάζες θα καλύψουν από σήμερα την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη, καθώς και τη Βορειοδυτική Αφρική, προκαλώντας εκτεταμένες χιονοπτώσεις. Κατά τόπους αναμένονται πολύ μεγάλα αθροιστικά ύψη χιονιού (έως και πάνω από 2 μέτρα), ιδιαίτερα στις Άλπεις, στους ορεινούς όγκους της Ιβηρικής χερσονήσου και στα ορεινά των Δυτικών Βαλκανίων. Η μεταφορά των ψυχρών αερίων μαζών θα κορυφωθεί κατά το διάστημα Τετάρτη 18/01 – Σάββατο 21/01.

Κλείσιμο
cold0


Ενδεικτικό της έντασης της ψυχρής εισβολής είναι το γεγονός ότι οι αέριες μάζες θα είναι κατά τόπους 10-12 βαθμούς ψυχρότερες από τις κανονικές τους για την εποχή τιμές, γεγονός που θα φέρει χιόνια.

Οι πολικές αεριες μάζες θα κινηθούν προς τη χώρα μας φέρνοντας χιόνια και τσουχτερό κρύο τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου.

cold1


Ο καιρός σήμερα

Αναμένονται νεφώσεις ενώ βροχοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στο Ιόνιο, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να αναμένονται στην Ήπειρο και στο Βόρειο Ιόνιο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα παρουσιάσουν σταδιακή αύξηση.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθούν από -2 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 4 έως 16, στη Θεσσαλία από 1 έως 18, στην Ήπειρο από 8 έως 17, στη Στερεά από 4 έως 17, στην Πελοπόννησο από 8 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 17, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 16, στις Κυκλάδες από 12 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 7 έως 16 και στην Κρήτη από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 5 μποφόρ και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cptny1atq71t)


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά έως 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο πιθανώς να είναι κατά διαστήματα ισχυρά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και τη νότια Πελοπόννησο.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 και στην Κρήτη έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί στα νότια 5 με 7 και στα βόρεια 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 και στα νότια έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cptnznye2ach)


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18-01-2023
Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη δυτική και την κεντρική Στερεά, τη δυτική Πελοπόνησσο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά και τα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών στα νότια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανώς 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα ανατολικά και τα νότια και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19-01-2023
Στα δυτικά και τα βόρεια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τη νύχτα θα ενταθούν. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική νησιωτική χώρα με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρειοδυτικά ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα ανατολικά πελάγη 8 μποφόρ, με εξασθένηση στο Ιόνιο από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-01-2023
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα δυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και της βόρειας ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βορειοδυτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21-01-2023
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στην ανατολική χώρα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα πρόσκαιρα 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22-01-2023
Στα δυτικά, τα νότια και τα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.




Ειδήσεις σήμερα:

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος - Live update: Λεπτό προς λεπτό η κηδεία και η ταφή

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι ελληνικές παρουσίες - Δείτε φωτογραφίες

Κηδεία τέως βασιλιά: Πολίτες συγκεντρώνονται στο Τατόι για την ταφή του Κωνσταντίνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης