Ακόμα και ανήμερα των Θεοφανίων, συνέχισαν τις προκλήσεις οι Τούρκοι στο Αιγαίο. Πιο συγκεκριμένα σημειώθηκαν 65 παραβιάσεις του FIR Αθηνών, ενώ σημειώθηκε και μια υπέρπτηση.
Πιο συγκεκριμένα σημειώθηκαν συνολικά 65 παραβιάσεις στο Βορειοανατολικό, Νοτιοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο, με τις 40 να γίνονται από ένα μη επανδρωμένο (UAV), ενώ οι υπόλοιπες 25 έγιναν από αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 και ATR-72 αντίστοιχα.
Παράλληλα, καταγράφηκαν και 10 παραβάσεις, ενώ τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.
Στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum 2026, ο κ. Βωβός τόνισε την ανάγκη διασφάλισης της επιχειρησιακής συνέχειας σε περιόδους έντονων αλλαγών και κρίσεων.