Σε επικοινωνία που είχε το protothema.gr με τον σεισμολόγο, Γεράσιμο Χουλιάρα, η δόνηση σημειώθηκε σε μια περιοχή χωρίς ιδιαίτερη δραστηριότητα, ενώ ακολούθησε μικρού μεγέθους μετασεισμική δόνηση 2,6 Ρίχτερ.
Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός στην Εύβοια και στην Αττική.
Οι επιστήμονες παρακολοθούν το φαινόμενο, με τον Γεράσιμο Χουλιάρα να υπογραμμίζει ότι δεν πρέπει να μας ανησυχεί η δόνηση των 4,9 Ρίχτερ, καθώς πρόκειται για σεισμική δόνηση μικρού μεγέθους.
Το 1981, μια ελληνική εταιρεία αποφάσισε να μπει σε έναν χώρο που μέχρι τότε ανήκε σχεδόν αποκλειστικά στις εισαγωγές προϊόντων από το εξωτερικό. Πρόθεσή της να δημιουργήσει μια 100% ελληνική πρόταση, βασισμένη στην άριστη ποιότητα, τη μοναδικότητα και την καινοτομία. Αυτή ήταν η αρχή της ΜΕΓΑ.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.