Θεσσαλονίκη: «Δεν υπάρχει ειλικρινής μεταμέλεια από τον 26χρονο Αλβανό» - Στην ανακρίτρια η οικογένεια της 21χρονης

Θεσσαλονίκη: «Δεν υπάρχει ειλικρινής μεταμέλεια από τον 26χρονο Αλβανό» - Στην ανακρίτρια η οικογένεια της 21χρονης

«Η Εμμανουέλα μας ήθελε να δώσει ζωή, ήταν επιθυμία της», λέει η μητέρα της 21χρονης φοιτήτριας - Την Πέμπτη η κηδεία της νεαρής φοιτήτριας

mitera_21_xronis__2_
«Η Εμμανουέλα μας ήταν ένα θαύμα. Ζητήσαμε να κάνει ένα θαύμα και απλά το έκανε. Ήθελε να δώσει ζωή, ήταν επιθυμία της».

Αυτα τα λίγα λογια ανέφερε βγαίνοντας από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης η μητέρα της ατυχής φοιτήτριας από τα Χανιά που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και κατέληξε λίγες ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Δηλώσεις της μητέρας της 21χρονης φεύγοντας έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης


Η οικογένεια της 21χρονης Εμμανουέλας αποφάσισε να προχωρήσει σε μια σπουδαία κίνηση και να χαρίσει ζωή μέσα από τον θάνατο του παιδιού της, δωρίζοντας τα όργανά της σε συνανθρώπους μας.

Οι γονείς της ατυχής κοπέλας πέρασαν σήμερα το κατώφλι του ανακριτή, μαζί με τον δικηγόρο τους, Νίκο Ρουσσόπουλου, προκειμένου να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής. Σκοπός της οικογένειας είναι να προτείνει κι άλλους μάρτυρες, οι οποίοι ενδεχομένως να δώσουν περισσότερα στοιχεία τα οποία ία λειτουργήσουν επιβαρυντικά για τον κατηγορούμενο.

Ο 26χρονος Αλβανός που παρέσυρε την 21χρονη και την εγκατέλειψε αιμόφυρτη στην άσφαλτο, διώκεται για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης με αποτέλεσμα τον θάνατο, όπως επίσης για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς την σχετική άδεια (πλημμελήματα). Για την κακουργηματική πράξη προβλέπεται ποινή κάθειρξης έως 15 έτη.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, θα ασκηθούν όλα τα νόμιμα δικαιώματα «προκειμένου να πετύχουμε την παραδειγματική τιμωρία των δραστών. Δεν μιλάμε για ένα τροχαίο ατύχημα, αλλά για εν ψυχρώ παραβίαση με αποτέλεσμα τον θάνατο, χωρίς να τον ενδιαφέρει (σ.σ. τον 26χρονο) αν θα σκότωνε ή όχι. Ο άνθρωπος, όπως οδηγούσε, όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες και από τις κάμερες, δεν βγήκε για να οδηγήσει αλλά για να θερίσει».

Ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε ότι «ενώ κάποιοι έδωσαν ζωή, αυτός προτίμησε να δώσει θάνατο. Και δεν υπάρχει καμία ειλικρινής μεταμέλεια. Μεταμέλεια θα υπήρχε αν παρέμενε στον τόπο του ατυχήματος και έκανε τις ενέργειες που πρέπει να κάνει κάθε οδηγός. Αυτός κοίταξε να εξαφανιστεί κι όταν κατάλαβε ότι δεν μπορεί, εμφανίστηκε δήθεν μετανιωμένος. Άνθρωπος ο οποίος μετανιώνει πραγματικά δεν προβαίνει σε προκλητικές δηλώσεις».

«Αυτα που έχει πει ο δράστης πραγματικά είναι προκλητικά. Με τη λογική του δράστη οποιοσδήποτε είναι εκτός διάβασης πεζών θα πρέπει να τον πατάμε και να τον λιώνουμε δύο φορές στο οδόστρωμα. Το βασικότερο είναι ότι έχει πέσει σε πολλές αντιφάσεις», σημείωσε.

Κλείσιμο
Η κηδεία της 21χρονης Έμμας θα γίνει την Πέμπτη στον τόπο καταγωγής της, στα Χανιά.

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Εύβοια: Οι δύο λόγοι που προβληματίζουν τους επιστήμονες μετά τα 4,8 Ρίχτερ

Θεσσαλονίκη: Μοιράζει δώρα ζωής η 21χρονη φοιτήτρια που σκότωσε ο 26χρονος Αλβανός

Μουντιάλ 2022: Τα ματς θρίλερ που έρχονται - Ποιοι προκρίθηκαν, ποιοι κινδυνεύουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης