Κιβωτός του Κόσμου: Με 13 καταθέσεις «δένουν» την υπόθεση οι Αρχές - Οι νέες έρευνες που ανοίγουν

Κιβωτός του Κόσμου: Με 13 καταθέσεις «δένουν» την υπόθεση οι Αρχές - Οι νέες έρευνες που ανοίγουν

Δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ιερέα και της πρεσβυτέρας - Ψάχνουν ξέπλυμα χρήματος, φοροδιαφυγή και πιθανή υπεξαίρεση

pateras_antwnios_thema_xr
Έφοδοι της οικονομικής αστυνομίας σε δομές της Κιβωτού στον Κολωνό πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, αναζητώντας δύο χρηματοκιβώτια αλλά και το περιεχόμενο της θυρίδας το οποίο φέρεται να «σήκωσε» στενό συγγενικό πρόσωπο του ιερέα λίγο πριν αλλάξει το διοικητικό συμβούλιο της «Κιβωτού του κόσμου». Οι Αρχές ερεύνησαν το χώρο που διέμενε ο πατέρας Αντώνιος με την πρεσβυτέρα κι αν χρειαστεί η έρευνα των αστυνομικών θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα σπίτια του πατέρα Αντωνίου στην Αττική.

Παρέμβαση της Εισαγγελίας Βόλου και για άλλο παιδί

Η ασφάλεια του Βόλου μετά από εισαγγελική παραγγελία ερευνά την περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης και ασέλγειας σε βάρος ενός ανήλικου αγοριού που μένει μέχρι και σήμερα στο Βόλο. Ασέλγεια, η οποία φέρεται να έγινε από το ίδιο άτομο το οποίο κατηγορείται και για τις υπόλοιπες ασέλγειες στην «Κιβωτό του Κόσμου». Η ασφάλεια του Βόλου προσπαθεί να εντοπίσει το αγοράκι το οποίο κακοποιήθηκε, ενώ ταυτόχρονα ερευνά αν έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά κι άλλα παιδιά από το ίδιο στέλεχος στη δομή του Βόλου. Αυτή είναι μια έρευνα η οποία προέκυψε μετά από τις αρχικές καταγγελίες.

Δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ιερέα και της πρεσβυτέρας

Σε δέσμευση των λογαριασμών του πατέρα Αντωνίου και της συζύγου του αλλά και μελών της οικογένειάς του προχώρησε η Οικονομική Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Υπάρχουν υπόνοιες για παράνομο πλουτισμό και δεσμεύονται οι λογαριασμοί για όσο διαρκέσει αυτή η έρευνα. Οι υπόνοιες προέκυψαν από καταθέσεις που βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς και κάποιες από αυτές φαίνεται να μην προέρχονται από μόνιμα εισοδήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να μπήκε «χέρι» στα εκατομμύρια των δωρεών και των χορηγιών που δίνονταν για τα παιδιά της Κιβωτού και κάποιες από τις καταθέσεις δεν μπορούν να δικαιολογηθούν στην παρούσα φάση. Από τους ελεγκτές έχουν εντοπιστεί 3 με 4 τραπεζικοί λογαριασμοί σε δύο συστημικές τράπεζες είτε για προσωπικούς λογαριασμούς του ιερέα είτε για κοινούς με την πρεσβυτέρα ή τους συγγενείς ενώ έχουν εντοπιστεί δύο θυρίδες και ψάχνουν και για άλλες.

Μάρτυρας επιβεβαίωσε τις κακοποιήσεις

Ένας ακόμη μάρτυρας, πρώην εργαζόμενος σε δομή της Κιβωτού κατέθεσε το πρωί της Δευτέρας στους εισαγγελείς ανηλίκων και, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών. Πλέον, στο φάκελο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τις συγκεκριμένες καταγγελίες περιλαμβάνονται περί τις 13 καταθέσεις, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης του 19χρονου, ο οποίος έχει καταγγείλει σεξουαλική του κακοποίηση από τον πατέρα Αντώνιο, κατάθεση την οποία αποκάλυψε το «Θέμα».

Σε ό,τι αφορά στην πιθανή έρευνα για τα οικονομικά της Κιβωτού, στο κάδρο εκτός του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής δεν αποκλείεται να μπει και η πιθανή τέλεση απιστίας, υπεξαίρεσης ή απάτης, σε περίπτωση που ο διαχειριστικός έλεγχος οδηγήσει προς αυτή την κατεύθυνση και το ζητήσει η νέα διοίκηση της ΜΚΟ. Πάντως, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Κιβωτού, έχει δικαίωμα να υποβάλει έγκληση εντός τριμήνου από τον εντοπισμό πιθανής τέλεσης των αδικημάτων.




Ειδήσεις σήμερα

Με επικίνδυνη κακοκαιρία φεύγει ο Νοέμβριος - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Τα εκλογικά μηνύματα Μητσοτάκη εντός και εκτός από το Λονδίνο - Ο καμβάς της δεύτερης τετραετίας

Τροχαίο με δυο τραυματίες στον Πειραιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης