Αντιδήμαρχος Κηφισιάς: «Συνεργαστήκαμε με τους ληστές για να μην μας κάνουν κακό»

Αντιδήμαρχος Κηφισιάς: «Συνεργαστήκαμε με τους ληστές για να μην μας κάνουν κακό»

«Μην φωνάξεις, μην αντισταθείς, δώσε μας τα λεφτά» του είπαν οι ληστές και του άρπαξαν κοσμήματα αξίας 200.000 ευρώ

antidimarxos_kfisias_xr
Δραματικές στιγμές βίωσε ο αντιδήμαρχος Κηφισιάς Γιάννης Παντελεάκης, όταν ληστές μπήκαν μέσα στο σπίτι του, τον ακινητοποίησαν και τον λήστεψαν.

Ο Γιάννης Παντελεάκης όπως περιγράφει στο protothema.gr χρειάστηκε να διατηρήσει τη ψυχραιμία του και να συνεργαστεί με τους ληστές, οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι του, το βράδυ της Δευτέρας προκειμένου να μην κινδυνέψουν τα άτομα της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ληστές πήραν από το χρηματοκιβώτιο του σπιτιού του κοσμήματα αξίας 200.000 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.

«Θέλω να πω ότι είμαι καλά και νιώθω μια ανακούφιση που οι άνθρωποι της οικογένειάς μου είναι επίσης καλά στην υγεία τους διότι ήταν μέσα στο σπίτι όταν εισέβαλαν οι ληστές. Ήμουν στο δωμάτιό μου όταν ξαφνικά κάποιοι κουκουλοφόροι έσπασαν την μπαλκονόπορτα και μπήκαν μέσα λέγοντάς μου: «Μην φωνάξεις, μην αντισταθείς, δώσε μας τα λεφτά».

Κράτησα την ψυχραιμία μου και αναγκάστηκα να συνεργάστώ μαζί τους γιατί μέσα στο σπίτι ήταν η οικογένειά μου, η οικιακή βοηθός και δεν ήθελα να κινδυνέψει κανείς .Με ακινητοποίησαν, δεν με χτύπησαν, δεν πείραξαν κάποιον από την οικογένεια. Ο αδερφός μου άνοιξε το χρηματοκιβώτιο και πήραν κοσμήματα αξίας 200.000 ευρώ κι όχι μετρητά. Αφού τα πήραν έφυγαν αμέσως» λέει στο protothema.gr ο αντιδήμαρχος Κηφισιάς ,Γιάννης Παντελεάκης και προσθέτει:

«Το παράπονό μου είναι ότι δυστυχώς δεν υπάρχει ασφάλεια στους δρόμους της Κηφισιάς.

Κλείσιμο
Παρόλο που έχουν γίνει συσκέψεις και με τον αρχηγό της Ελληνικής αστυνομίας αλλά και με υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας δεν υπάρχει αστυνομική δύναμη τόση όση θα έπρεπε για να μην υπάρχουν τέτοιου είδους περιστατικά σαν αυτό που έζησα κι εγώ το βράδυ της περασμένης Δευτέρας» καταλήγει ο αντιδήμαρχος Κηφισιάς.

Η συμβουλή... Τόσκα που ακολούθησε ο αντιδήμαρχος

Ο αντιδήμαρχος Κηφισιάς ακολούθησε εμμέσως τη συμβουλή της Αστυνομίας επί διοίκησης Τόσκα όταν τότε με αφορμή την περίπτωση με τον 88χρονο στη Γλυφάδα, ο οποίος πυροβόλησε τους δυο επίδοξους ληστές. Τότε η Αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να προσποιηθούν ότι κοιμούνται αν αντιληφθούν τους δράστες μέσα στην κατοικία τους.

Επίσης, τους κάλεσε να μην προσπαθήσουν να τους βγάλουν την κουκούλα για να τους αναγνωρίσουν, να μην ουρλιάξουν, να μην τους καταδιώξουν, να τους δώσουν ό,τι πολύτιμο έχουν και γενικότερα να πάρουν ό,τι θέλουν χωρίς βία.

Ειδήσεις σήμερα:

Το υπουργείο Οικονομικών παίρνει πίσω τις ενισχύσεις στην Κιβωτό του Κόσμου, ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας

Εκτός λειτουργίας το μισό ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας - Ζητά στήριξη από την ΕΕ για να βγάλει τον χειμώνα

Στο μικροσκόπιο η σύζυγος του Μπομπ Μενέντεζ για δώρα ή υπηρεσίες με αντάλλαγμα διευκολύνσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης