Μπομπ Μενέντεζ: Στο μικροσκόπιο η σύζυγός του για δώρα ή υπηρεσίες με αντάλλαγμα διευκολύνσεις

Μπομπ Μενέντεζ: Στο μικροσκόπιο η σύζυγός του για δώρα ή υπηρεσίες με αντάλλαγμα διευκολύνσεις

Κλήτευση σε συνεργάτες της Ναντίν Αρσλανιάν από το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα – Στο στόχαστρο τυχόν ανταλλάγματα σε πιθανά άγνωστα ξένα λόμπι

menendez_syzygos
Στο μικροσκόπιο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας βρίσκεται η σύζυγος του Μπομπ Μενέντεζ, Ναντίν Αρσλανιάν, για τυχόν δώρα ή υπηρεσίες που έλαβε ως αντάλλαγμα διευκολύνσεις από τον Αμερικανό γερουσιαστή, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νότιας Υόρκης έχει κλητεύσει συνεργάτες της συζύγου του Μενέντεζ, με την οποία παντρεύτηκε το 2020. Οι συνεργάτες κλήθηκαν να δώσουν πληροφορίες τόσο για την Αρσλανιάν όσο και για τον Μενέντεζ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal οι εισαγγελείς κλήτευσαν επίσης έναν δικηγόρο του Νιου Τζέρσεϊ, που είναι μακροχρόνιος φίλος της Αρσλανιάν. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν έχει ιδέα τι αναζητούσαν οι ομοσπονδιακές αρχές κατά την ανάκρισή του. Όπως ανέφερε, οι δυο τους γνωρίζονται για πάνω από 25 χρόνια, ενώ είναι και οι δύο Αρμένιοι, ενώ από τις αρχές ρωτήθηκε για μια εταιρεία που είναι εξουσιοδοτημένη να πιστοποιεί το χαλάλ, προκειμένου να εξαχθεί.

Εκπρόσωπος του Μενέντεζ παρέπεμψε την εφημερίδα σε προηγούμενη δήλωσή του, που δείχνει ότι ο γερουσιαστής γνωρίζει την τρέχουσα έρευνα και είναι πρόθυμος να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί. «Γνωρίζει την έρευνα. Ωστόσο δεν γνωρίζει το εύρος της» δήλωσε σύμβουλός του στο Politico πριν μερικές εβδομάδες.

Το 2015, ο Μενέντεζ είχε κατηγορηθεί για δωροδοκία, καθώς φέρεται ότι δεχόταν δώρα από γιατρό της Φλόριντα, με αντάλλαγμα να χρησιμοποιήσει την εξουσία του ως γερουσιαστής, για να τον βοηθήσει σε προσωπικούς και οικονομικούς του στόχους. Οι κατηγορίες αποσύρθηκαν, καθώς οι ένορκοι απέτυχαν να καταλήξουν σε ετυμηγορία.


Ειδήσεις σήμερα:

Στον Εισαγγελέα οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου - «Ανυπόστατα ψευδή» λέει ο πατέρας Αντώνιος


Πριν 40 χρόνια κυκλοφόρησε το «Thriller» του Μάικλ Τζάκσον, ο πιο εμπορικός δίσκος όλων των εποχών


Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Κρίσιμος ο ρόλος της Ελλάδας για την υπεράσπιση της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης