Βιασμός 12χρονης: Δύο οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί λέει ο δικηγόρος της μητέρας του κοριτσιού, Απόστολος Λύτρας

Βιασμός 12χρονης: Δύο οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί λέει ο δικηγόρος της μητέρας του κοριτσιού, Απόστολος Λύτρας

Ο Απόστολος Λύτρας επέμεινε ότι ήταν «λάθος» η απόφαση προφυλάκισης της μητέρας της 12χρονης

astinomia-peripoliko-viasmos
Μια πληροφορία που δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση του βιασμού της 12χρονης έδωσε το πρωί της Πέμπτης (20/10) ο δικηγόρος της μητέρας του κοριτσιού, Απόστολος Λύτρας.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο κ. Λύτρας, «εγώ έχω πληροφορίες για δύο αστυνομικούς που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση». Σημειώνεται ότι έως τώρα οι πληροφορίες ήθελαν έναν αστυνομικό να είναι ανάμεσα σε αυτούς που επικοινώνησαν με την 12χρονη.

Η πληροφορία αυτή είχε, μάλιστα, προκαλέσει και την αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος έδωσε εντολή ο αστυνομικός που φέρεται να εμπλέκεται «να τεθεί άμεσα σε πειθαρχικό έλεγχο».



Ο Απόστολος Λύτρας αναφέρθηκε εκ νέου και στην προφυλάκιση της 37χρονης μητέρας λέγοντας ότι «δεν μπορεί αλα καρτ να γίνονται δεκτά όσα είπε το παιδί. Δεν γίνεται να λέει κάποια πράγματα το παιδί και να το παίρνουμε ως δεδομένο και να λέει ότι η μητέρα του δεν γνώριζε και αυτό να μην το λαμβάνουμε υπόψη».

Κλείσιμο
Επέμεινε, μάλιστα, στον χαρακτηρισμό «λάθος» για την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα σχετικά με την προφυλάκιση της μητέρας της 12χρονης κάνοντας λόγο για «βιαστική και τελείως λανθασμένη τακτική απέναντι στην μητέρα. Η προσωρινή κράτηση αυτή έχει να κάνει και με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί για όλη αυτή την ιστορία».

«Παρότι ανακοίνωσε τι είχε πάει να καταγγείλει, την πρώτη φορά που πήγε στο ΑΤ Κολωνού, αφού περίμενε 2,5 ώρες, της είπαν να πάει την επόμενη ημέρα. Πήγε την επόμενη ημέρα το πρωί και της είπαν να πάει στο Τμήμα Ανηλίκων, στην ΓΑΔΑ», διευκρίνισε αναφορικά με την καταγγελία που έκανε η μητέρα πως δεν την άφησαν να καταγγείλει τον 53χρονο την πρώτη φορά που το επιχείρησε.

Ο κ. Λύτρας ανέφερε ακόμη πως «η μητέρα της 12χρονης μου έχει πει πως στο κατάστημα του 53χρονου σύχναζαν αστυνομικοί, εν ενεργεία και μη».

Τέλος, σχετικά με τα χρήματα που ζήτησε η 37χρονη από την σύζυγο του 53χρονου, είπε πως «Θα ήταν παράξενο αν δεν είχε γίνει καταγγελία, αλλά πρώτα έγινε η καταγγελία και μετά πήρε χρήματα από την σύζυγο του 53χρονου και σε κάθε περίπτωση τα ποσά αυτά δεν σχετίζονται με την κατηγορία της μαστροπείας».

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ακάρ ζήτησε διάλογο, επανέλαβε απειλές και προσκάλεσε Παναγιωτόπουλο στην Τουρκία

Οι φρικιαστικές στιγμές της 12χρονης για 120 ημέρες στα χέρια του Ηλία Μίχου - Οι δύο καταθέσεις της


Ο Γεράσιμος Γεννατάς αποκάλυψε τον λόγο που δεν θέλει να μιλάει για τον γιο του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης