Θεσσαλονίκη: Με αλεξίσφαιρα γιλέκα, μαχαίρια και ψεύτικο όπλο εισέβαλαν στο κατάστημα της Μοναστηρίου

Θεσσαλονίκη: Με αλεξίσφαιρα γιλέκα, μαχαίρια και ψεύτικο όπλο εισέβαλαν στο κατάστημα της Μοναστηρίου

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε τέσσερις άντρες που μπήκαν σε κατάστημα με είδη κινητής - Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για Ρομά

thessaloniki-listes-10
Φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα που έφεραν πάνω τους το σήμα της ΕΛ.ΑΣ. "μπούκαραν" το πρωί της Τετάρτης στο κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας στη Θεσσαλονίκη, οι τέσσερις δράστες που συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, όλα έγιναν περίπου στις 10:30, όταν οι τέσσερις άντρες εισέβαλαν στο κατάστημα με μαχαίρια και ένα αεροβόλο όπλο και ακινητοποίησαν τον υπάλληλο Πακιστανικής καταγωγής. Μόλις ενεργοποιηθηκε ο συναγερμός του καταστήματος που βρίσκεται επί της οδού Μοναστηρίου 21, τότε έκλεισαν αυτόματα τα ρολά ασφαλείας της επιχείρησης, ενώ οι δράστες φέρεται να πρόλαβαν να πέταξαν έξω από αυτό το χειριστήριο.

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για ληστές που ταμπουρώθηκαν σε κατάστημα (2)


Άμεσα σήμανε συναγερμός στην αστυνομία και στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της ΟΠΚΕ, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και περιπολικά της Άμεσης Δράσης. Εκτυλίχθηκαν στιγμές από ταινία δράσης, με τους αστυνομικούς να καταφέρνουν να ανοίξουν τα ρολά και τους δράστες να βρίσκονται πεσμένοι στο έδαφος, προφανώς αντιλαμβανόμενοι ότι δεν μπορούν να διαφύγουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν προλάβει να βγάλουν τα αλεξίσφαιρα γιλέκα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την αστυνομία, ενώ πέταξαν τα μαχαίρια σε σημείο του μαγαζιού και σε διαφορετικό χώρο το πιστόλι που αποδείχθηκε ότι ήταν ρέπλικα.

Κλείσιμο
Αυτό που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι πέρα από τους τέσσερις συλληφθέντες, που, σύμφωνα με πληροφορίες είναι Ρομά, αν υπήρχε και πέμπτο άτομο που είχε αναλάβει τον ρόλο του "τσιλιαδορου".

Μέχρι στιγμής τα κίνητρα των δραστών ερευνονται από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ επικρατέστερο σενάριο είναι αυτό της ληστείας.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας έχει γίνει στόχος από διαρρήκτες και στο παρελθόν. Οι δράστες φαίνεται ότι προσποιηθηκαν τους αστυνομικούς, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοχή τους βρέθηκαν και καπέλα που έγραφαν επάνω την λέξη "police".



Ειδήσεις σήμερα:

«Η Τουρκία προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορα», απαντά η Αθήνα στα fake news Ερντογάν

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου με τις κρυφές κάμερες στη Χαλκιδική «επέμενε να δώσει στο ζευγάρι το δωμάτιο»

«Λειτούργησαν συνδυαστικά κούραση, αϋπνία, πίεση και ζέστη», λέει η Νόνη Δούνια για τη λιποθυμία της στη Βουλή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης