Χανιά: «Ορφανή» χασισοφυτεία με πάνω από 1.700 δενδρύλλια

Χανιά: «Ορφανή» χασισοφυτεία με πάνω από 1.700 δενδρύλλια

Το ύψος τους φτάνει τα δύο μέτρα - Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των καλλιεργητών

Xania-xasisofyteia
Άλλη μια χασισοφυτεία, ίσως η μεγαλύτερη και πιο εκτεταμένη από όσες βρέθηκαν φέτος στην Κρήτη, αποκαλύφθηκε κατά την διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης εξερεύνησης της ΕΛ.ΑΣ., που εκτελέστηκε το πρωί της Πέμπτης σε μια δύσβατη δασική περιοχή του Δήμου Σφακίων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, της Ασφάλειας, της Ο.Π.Κ.Ε. και του Τ.Α.Ε. Χανίων, εντοπίστηκαν τέσσερα ειδικά διαμορφωμένα επίπεδα στα οποία καλλιεργείτο η φυτεία, η οποία αποτελείτο από συνολικά 1.738 δενδρύλλια κάνναβης ύψους δύο μέτρων στο στάδιο της ανάπτυξης.

Τα εκατοντάδες χασισόδεντρα ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Ωστόσο, δεν εντοπίστηκαν οι καλλιεργητές, οι οποίοι προφανώς αντιλήφθηκαν την επικείμενη επιχείρηση και φρόντισαν να εξαφανιστούν, με τις έρευνες για την ταυτοποίηση, τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τον έπιασαν με κάνναβη και χασισόδεντρα

Στα χέρια των αστυνομικών της Ασφαλείας έπεσε ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού στη Λευκάδα, καθώς κατά την έρευνα που έγινε μετά από πληροφορίες το απόγευμα της Πέμπτης, κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 79 γραμμαρίων και δύο δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,50 μέτρου. Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λευκάδας του άσκησε δίωξη για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Το ανατριχιαστικό σημείωμα του αυτόχειρα στην Καβάλα λίγο πριν σκοτώσει μάνα και παιδί

Μέτρα και στους... οίκους ανοχής εξαιτίας των φουσκωμένων λογαριασμών ρεύματος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης