Συμμορία διέπραττε ένοπλες ληστείες σε τράπεζες και καταστήματα τυχερών παιχνιδιών στην Αττική

Συμμορία διέπραττε ένοπλες ληστείες σε τράπεζες και καταστήματα τυχερών παιχνιδιών στην Αττική

Συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί, που μετά τις ληστείες φορούσαν ρούχα υπαλλήλων του Δήμου για να μην κινούν υποψίες  - Σε περιοχές της Αττικής οι ληστείες, εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις

astynomia_nea
Ένας 22χρονος Βούλγαρος και ένας 42χρονος Αλβανός συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στην Αθήνα, ως μέλη συμμορίας που διέπραττε συστηματικά ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών και καταστήματα τυχερών παιχνιδιών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, από τον Σεπτέμβριο του 2021, που πραγματοποιούσε τις συγκεκριμένες ένοπλες ληστείες. Όσον αφορά τον τρόπο διάπραξής τους, το ένα μέλος εισέβαλε στο χώρο, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με καπέλο ή περούκα, γυαλιά ηλίου και χειρουργική μάσκα.

listes_TRAPEZES


Αμέσως μετά, ακινητοποιούσε με την απειλή πιστολιού τους υπαλλήλους του εκάστοτε καταστήματος και αφού αφαιρούσε τα χρήματα από τα ταμεία, ανάγκαζε τον διευθυντή να του ανοίξει την πόρτα ασφαλείας, από όπου διέφευγε. Σε κοντινή απόσταση και για να μην κινεί υποψίες, άλλαζε τα ρούχα που φορούσε κατά τη διάρκεια της κάθε ληστείας και έβαζε συνήθως φωσφοριζέ γιλέκο που παρέπεμπε σε υπάλληλο Δήμου. Την ασφαλή διαφυγή του δράστη από το σημείο της ληστείας διασφάλιζαν οι συνεργοί του που περίμεναν σε κοντινή απόσταση. Παράλληλα, οι συνεργοί ήταν επιφορτισμένοι και με το ρόλο του τσιλιαδόρου, ενημερώνοντας τον φυσικό αυτουργό σε ενδεχόμενη κίνηση αστυνομικών δυνάμεων στο σημείο.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν: Γιλέκο χρώματος πορτοκαλί με την ένδειξη «έργα πρασίνου» που παρέπεμπε σε γιλέκο υπαλλήλου Δήμου, ρουχισμός που φορούσαν οι κατηγορούμενοι κατά την διάπραξη των ληστειών, πλαστό δελτίο ταυτότητας ομογενούς, μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιήθηκε ως μέσο μετάβασης και διαφυγής από τα σημεία τέλεσης των ληστειών, συσκευασία που περιείχε 1,5 γραμμάριο κάνναβη, 3 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 235 ευρώ.

Κλείσιμο
Από την έως τώρα προανακριτική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, έχουν εξιχνιαστεί 11 περιπτώσεις ληστειών σε Νέα Σμύρνη, Νέο Κόσμο, Δάφνη, Παγκράτι, Πετράλωνα και Μοσχάτο, εκ των οποίων οι 8 αφορούν σε υποκαταστήματα τραπεζών και οι 3 σε καταστήματα τυχερών παιχνιδιών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το συνολικό ποσό που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ανέρχεται σε 76.548 ευρώ. Σημειώνεται, ότι ο 42χρονος έχει συλληφθεί στο παρελθόν για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, πλαστογραφία και απόδραση κρατουμένου, ενώ ο 22χρονος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα για την υπόθεση.


Ειδήσεις σήμερα:

Χάος στο Ιράν, αναφορές για τουλάχιστον 11 νεκρούς - «Έπεσε» το ίντερνετ

«Ο Πούτιν φλερτάρει ξανά με τη ζοφερή προοπτική ενός πυρηνικού πολέμου» - Άμεση ανάλυση Guardian

Στο αρχείο η υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα από τον Άρειο Πάγο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης